Monday, July 7, 2014

~7th..... ~

Alhamdulillah, hari ni genap la usia 7 tahun perkahwinan kitaorg...

Abg,
thanks for everything...
Utk kasih sayang yg x berbelah bahagi,
Utk segala2 nya yg u bagi pada i,
Terima kasih kerana menjadi partner yg terbaik utk i...
Terima kasih sbb banyak bimbing i...
Terima kasih kerana menjadi papa yg terbaik utk anak2 kita...

Semoga ikatan yg terbina ini kekal hingga ke syurga....


I loveeeeeee U sooooooo muchhhhh.....

Friday, July 4, 2014

~ramadhan 2014~

Alhamdulillah, bertemu lagi kita di hari jumaat yg penuh barakah..

Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua pembaca blog ni(ada lg ke org bc blog ni)....maaf kalau ada salah silap....

Bersyukur di ramadhan tahun ini, 2014, kami sekeluarga dapat bersama2 menjalani ibadah puasa...

Alhamdulillah jugak, tahun ni ajmal dah berpuasa...even pada hari pertama tu, mcm2  cite kelakar (malas nak taip balik sbb hr tu dah write on fb)....next day nya tu alhamdulillah semuanya smooth even ada drama2....until yesterday, dia baru tinggal sehari(1st day)..

Aqil pun sama, drama yg banyak..1st day mmg x lepas la....2nd day berbuka.. pukul 5pm....x tahan sgt kata nya, dahaga....hahahaha....

Alhamdulillah....kitaorg xde la nak paksa sgt diaorg....bila diaorg kata dahaga, nak berbuka, kitaorg just bgtau dah x lama lg nak berbuka...
But alhamdulillah, 'drama' nya sekejap je....

And mr azam mmg bnyk main peranan la...bulan puasa ni dia mmg habis kerja awal, and around 615pm, dia dah smpai rumah....and dia akan terus bw ajmal dan aqil  keluar...sometimes diaorg g cycling..but 1st day balik cycling, melalak dahaga nak minum..
Tp next day nya tu dah ok la...kadang2 mr azam bw pegi bazar...kadang2 main dgn cat....alhamdulillah...

Biasa sblm berbuka tu, kitaorg tanya nak makan apa sempena puasa penuh hari ni...and kitaorg akan tunai kan jugak la...request tu kena dlm bentuk makanan/minuman yg nak di makan/minum...tu je la reward nya...utk bg reward dlm bentuk duit rasanya mcm x sesuai kotttt......

Then, kat rumah tu ada 2 bekas tupperware air yg kecik tu...1st day tu i bgtau only yg puasa boleh minum guna bekas air tu....so, gigih la puasa penuh sbb nak minum dlm bekas air tu...padahal bekas air biasa je kot...hihihihihi....tp budak2...biasa la kan.

Part sahur alhamdulillah xde la susah sgt nak kejut kan diaorg...1st day makan cocoa crunch...kadang2 makan nasi, quaker oat, tu je la menu yg biasa kitaorg makan...

For me, this is my 1st time as an agent. Alhamdulillah...di permudah kan segala urusan, di murah kan rezeki...syukur sgt.....
So, as usual la, mmg day 2-6 mmg masak without fail. Day 1 berbuka puasa kat rumah pil. Cuma i sedikit pening sbb nak fikir menu apa nak masak.....

Cabaran yg paling getir skit ramadhan tahun ni ialah bf kan arissa...sbb dah lama x bf babu during ramadhan time..but alhamdulillah....dpt survive....sbb stok nya x brp banyak pun...hihihi....

So, gitu la sedikit sebanyak coretan ramadhan di minggu yg pertama ni...semoga kami sekeluarga di beri kekuatan, di permudahkan segala urusan..insyaallah..

Salam ramadhan.

Friday, June 27, 2014

~arissa alisha 11 bulan~

Ya ampun..bersarang nya blog nih....
Adoi la tiada kekuatan sungguh la nak update blog...ni gigih je sbb fikir, kurang mama nya sharing pasal development dia kat blog..

Dulu masa abang2 kemain lg. .
So, ni kena gigih jugak la skit...
Arissa alisha hari ni genap 11 bulan..
Kejap je masa berlalu, masa thn lepas dok gendong lg arissa dlm perut mama...

Skrg ni turun naik katil dah expert...
Bukan katil je la, tangga pun...
Pantang biar je dia sorang2 kat bawah,
Mmg terus tuju kat tangga la dia....
Kalau ambik, sah sah la melalak..
Pernah sekali tu mama follow je dia sampai atas...
Sampai je kat atas siap sengih2,pastu sibuk reverse nak turun plak....
Amboi..,kemain lg ye nakkkkk....

Dlm minggu ni, dia dah pandai salam.
Salam dia cum in 1 package...
Salam+clap hand...hahahaha...
Baru2 ni kitaorg alihkan perabot dlm bilik tu...
Klau bangun, pusing kiri, nmpk cermin....
Suka kemain tgk muka kat cermin...
Dgn muka comot br bgn tdo.. 
Tp tetap comel pada mama.... ;)
(Sapa lg x puji anak sendiri kalau x mak dia kan)

Dah pandai panggil mama...
Ni mmg buat mama senyum sampai telinga la...
Asal nangis je...mamamamamamama..
Hihihihi..papa jugak la yg tension dgr...

Alhamdulillah masih fully bf,
Even mama punya stok hidup segan mati xmau....mama akan berjuang ke titisan akhir demi mu arissa...

Gigi mmg nehi he...
Tp mama x kisah sbb mama takut arissa gigit nipple mama...hahahaha

Berjalan pun xleh lg..
Tiap kali papa mama letak kasut/selipar nak ukur saiz, terus dia kucup kan kaki dia...
Hahahahaha..arissa oi...sampai bila nak mama papa dukung ni...

Tu je la kot perkembangan arissa takat ni...insyaallah ada masa, mama update lg cite pasal arissa...ok bebeh..

Di kesempatan ini juga, saya, selaku penulis blog ni, nak mintak maaf pada readers kalau ada terbuat salah silap, mohon di ampun kan...
Selamat menyambut ramadhan al mubarak...
Dan selamat berhujung minggu...

Monday, June 9, 2014

~selepas 18 tahun~

Hi korang....apa khabar semua...
Hihihi..lemau je nak menulis skrg ni...
Malas la...padahal idea bnyk je..

Ok, ni kisah minggu lepas,
Actually minggu lepas, balik kg trg....
Balik jenguk ma dgn ayah...
Dah lama x jumpa ayah....
Tambahan plak ayah x brp sihat skrg ni...
So, balik la jenguk diaorg...

Hari ahad balik kl, ptg tu g rumah DP sbb nak jumpa tenant..
Alkisah nya tenant rumah DP nak keluar,
So, settle kan apa yg patut, ambik kunci,
Access card and all la..
Now, rumah tu dah kosong..
Sapa2 yg tgh cr rumah sewa, bleh contact saya ye...

Then kebetulan plak awal bulan 5 hr tu,
Ada group wa baru wujud...
Geng2 aytht dulu....
Bila sembang2 br la tau rupa nya ada sorg kwn ni, duduk kat area situ gak....

So, lepas settle dgn ex tenant tu,
Calling2 kwn tu....
So, jumpa la kami kat rumah dia ptg tu....
Selepas 18 tahun x jumpa...

Mmg jadi mak2 org sgt dah ni..
Huhuhu..
Hopefully bleh jumpa lg lps lepas ni,
And bleh kumpul ramai2 lg lepas ni..insyaallah...

Wednesday, May 21, 2014

~kisah aqil yg confident~

Hi all..lama sungguh x menulis kan..hihihi..kemalasan tu mmg main point la..

Ni nak cite kisah aqil...sbb sampai skrg masih teringat2 kisah ni....aqil ni, confident level dia kalau bab bercerita sangat tinggi...klau markah penuh 10 markah, full mark dia dpt...

Tp klau confident level part belajar, mmg out...suruh dia bc buku, nak keluar satu perkataan dr mulut tu mcm ada emas dalam mulut..dia takut salah...end up bila dia sebut, betul je...cuma confident level tu xde...

Satu malam ni, kat meja makan, tgh dinner, kat tv ada iklan apa ntah...tp ada sebut THAILAND....then dia cakap,

"Ingat x dulu kita pernah g thailand"......

Mama pandang ajmal dgn muka confius, ajmal pun buat muka confius...

Mama pandang papa, pun muka berkerut...

Mama tanya, "bila kita pergi thailand????"

Dengan muka penuh confident, Aqil jawab.."ala..yg kita pergi, aqil petik strawberry tuh"

Mama dgn ajmal gelak besar,

"Tu cameron highlands la aqil"....hahhaha
Lawak la aqil ni.....
Dah besar sgt dah anak mama sorang ni...lately malam2 selalu request nak mama...

Skrg ni kuat makan, fav makan tomyam..klau bleh hari2 nak makan tomyam...bila dia cakap,

"Mama,aqil nak makan tomyam hari ni boleh."

"Kejap mama call papa"....

"Oooo aqil tau, mama x reti buat tomyam kan, mama suruh papa beli tomyam, mama masak nasi kan"..

Hahahahaha..  Aqil..aqil....

Mama, papa, ajmal & arissa love aqil so muchhhh..