Wednesday, October 8, 2008

SeLaMat HaRi RaYa..

1st of all, selamat hari raya saya ucapkan kepada semua pengujung blog saya x kira la saya kenal ke x kenal ke...maaf la kalau selama berblogging ni saya ade buat sapa2 terguris perasaan ke..apa2 yg ter..ter la..ampun di pinta la ye...

entry kali ni aku nak copy paste dr fotopages aku je..malas nak menaip pjg2...

nak cite pasal raya tahun ni lak..tp sikit2 dah la ye..sbb ni tgh bz ni..ni curi2 ms sikit utk blog ni..thn ni 1st time beraya bertiga..best sangat..thn ni turn beraya kat penang...1st time aku beraya tanpa family aku..sedih gak tp tahan je la..kitaorg jenis turn beraya cam pelik sikit..kalau cam thn ni beraya kat penang, so kat penang je la dr awal sampai abis cuti..x balik belah lg satu...sebabnya, aku x tahan perjalanan dr penang ke trg ikut jalanraya timur barat tu..penat wei...jln berbukit bukau..so, kami pun wat la decision cam tu....erm..pelik ke gtu?..whatever je la..

1st time beraya kat tmpt org mmg betul2 pelik tgk org beraya..totally x sama dgn cara family aku beraya kat kg..tp tu la..lain tmpt lain caranya kan..x kisahla..mn2 je la..janji bahagia..ahaks....ry thn ni complete la family mertua aku sbb semua ada..ala..semua2 pun 3 beradik je...ye la..ry thn lepas x complete sbb kitaorg balik trg, hana masih di france..yg ade husband dia je kat sini pastu dgn adik lelaki sorg...
balik je penang, acara wajib utk aku, mkn nasi kandar..port biasa kat kg melayu..ms g beraya kat umah uncle hubby kat kg melayu tu, g la tgk kedai tu, bila diaorg bukak..tgk2 selasa br bukak..erm..selasa tu aku balik kl..erm..harap2 hubby bertolak lmbt sikit..sempat la g mkn ns kandar dulu...heh heh heh...tp hr ahad tu hubby bw g mkn ns kandar jelutong..ok gak la...tp time aku g tu, bendi lak abis..uih..ilang selera..tp sikit je la ilang nye... ...pastu pg ahad tu ada gak g tgk serabai kat tmn tun sardon..uish tutup lg..isnin dia x meniaga..erm..nmpak nya selasa ni aku berharap sgt la hubby bertolak lewat sbbnya aku nak mkn nasi kandar kg melayu dgn serabai..hu hu hu...pastu balik penang kali ni sempat gak merasa kuew teow bukit mertajam(klau x silap bkt mertajam la)..ni biras aku la kabo kata sedap, so, time g beraya sebelah sana, sempat la mkn...sedap la..cuma x sempat mkn cendol..aku dah lama teringin nak mkn cendol kat chowrasta(betul ke aku eja ni)...tp hubby x bg sbb yg jual tu org cina...aku tgk ramai je org melayu mkn termasukla cousin hubby tp hubby tetap x kasi aku mkn..kan aku dah cakap...hubby ku particular sikit bab2 mkn ni...hubby ajak g mkn pasembor kat pdg kota..tp aku malas nak g sbb hr tu aku mkn, aku kena sinus...diaorg letak banyak sgt udang kering.....x hingin la aku...baik mkn pasembor kat mamak seb the curve tu..lg sodap...
oleh kerana banyak sangat mkn kari..so susu pun banyak la...erm...br aku perasan kalu balik penang susu aku ni selalu membengkak..sbb makan banyak kari..so pas ni aku kena mkn kari la utk banyak kan susu aku.. ...adoi la...gemuk la aku pas ni....
ahad dgn isnin lepas ry tu bz lak utk kemas rumah SIL aku tuh...dia dah dpt kunci utk rumah yg dia br beli tu...erm..akhirnya lepas mcm2 dugaan..dpt gak kunci tu..merasa la gak dia ngan husband dia duk umah br sblm dia n husband dia fly nnti...sian kat hubby, penat dia ngangkut barang..tp nak x nak kena pindah gak la sbb nnti bila kami balik kl, xde org lak nak tlg..
oh ye.. lg satu, nnti kalau buat open house, kabo2la ye..thn ni aku x buat open house...mls sbb maybe 2-3 minggu lg dapur ku akan direnovate.. ..tp kalu sape2 nak dtg tu..kabo la..setakat masak sikit2 boleh la kan...
ni la family sebelah hubby..sikit je kan...dah nama nya 3 beradik je..

ni lak family kecik aku...me, hubby n ajmal...

ni lak raya ke-2..tgk la muka ajmal tuh..rosak gmbr...

ni raya ke-3...see mr azam pakai bj kaler apa...heh heh heh....

penat sgt la ni....

suka sgt naik swing..

gelap..tp nak letak gak..kelako la tgk la mr azam tu..kelako je posing gitu...

No comments: