Friday, December 26, 2008

~al-FatiHah~...

salam hari jumaat kepada pembaca blog aku..hah hah hah..cam ramai je org masuk blog aku ni kan...poyos je...

erm..bln ni aku rs cam terkejut sikit..bc je la tajuk kat ats tu, tentu korang bleh agak kan....start pd 10 dec hr tu, husband cousin aku meninggal..arwah dah lama menderita sakit buah pinggang..sedih..sian cousin aku tu..dah la kawin lambat pastu xdpt anak lak...yg ada anak tiri je(dia kawin dgn duda)..dah brp tahun dah cousin aku ni jg husband dia yg mmg xleh bergerak tu..makan minum semua dia kena uruskan..pd ms yg sama dia gak ada jaga mak dia yg lumpuh separuh badan..tp seb baik mak dia(makcik aku la) bleh bergerak..kiranya x la teruk sgt menjg nya kan....

pastu lak 21 dec br ni pakcik aku lak meninggal..sakit tua...sedih gak sbb dia sgt rapat dgn parent ku..apa2 mesti dia cr parent aku...

22 dec lak, makcik aku (yg lumpuh separuh badan td) sakit..x sedarkan diri...stroke last stage..risau gak aku ni...ms aku balik kg hr tu aku ada g melawat dia...dia bgtau kat aku dia dah nak mati..sedih aku dgr...so, esok aku nak balik kg nak melawat dia...skrg ni ma kata dia dah sedar tp x bercakap..mata je bukak...hu hu hu..sgt sedih..harap2 sempat jumpa dia....

24 dec lak...husband's uncle passed away..ni pun sgt sedih....sedih sbb arwah sgt baik dgn hubby..arwah ada banyak penyakit gak..last hr tu mata dia dua2 belah dah x nampak..pastu dia ada tb gak..pastu ada lg sakit lain kalau x silap aku..tp kami redha gak sbb at least dia x menderita lama...tuhan lebih sayangkan dia...kan ada entry sblm ni aku bgtau ada emy case, aku masuk ofis lmbt kan..hah..pasal ni la....

erm..aku dgn hubby redha dgn semua ni...kami hanya mampu berdoa memohon agar saudara2 kami ini ditempatkan di kalangan org2 beriman..dan utk makcik ku tu, semoga dia sembuh....al fatihah.....

No comments: