Friday, December 19, 2008

~KePok LekOr~

salam pagi jumaat semua...
heh heh heh..ptg semlm br ai teringat, rupa2nya banyak mende ai nak cite sepanjang ai balik kg hr tu kan..pastu bila balik kl, terus lupa...semlm bila borak2 dgn ofismate psl keropok lekor, br ai teringat ai nak masukkan cite psl keropok lekor ni....
hr tu kan ms ai nak balik kl tu, ai kan naik flight, so cam biasa la..sblm balik kl ai mesti g beli keropok lekor utk buat kudapan time weekends kan..biasa ai beli keropok lekor dr seberang takir punya..biasa beli kat pasar payang..so, kali ni ai just suruh abg mie je belikan kat pasar payang sbb ayah terus anto ai ke airport..x masuk kt...so, bila lalu kat seberang takir, ayah cr la kedai2 yg jual keropok utk beli keropok keping(ada org pesan dgn ai, nak suruh abg mie beli dia x reti a.k.a takut x sedap)...pastu jumpa la satu kedai ni...kedai ni jual keropok la..keropok lekor, keropok keping, semua ada...mcm ala2 kat losong tu la...tp beratur yg allah panjang nya..tp ai beratur gak..menunggu dgn penuh sabar sbb nak gak rs....tgk2 keropok keping xde,so, ai beli keropok lekor je la..tp sedap..sedap sangat..jauh beza dgn losong punya..(ai x beli yg losong sbb x tahan lama+kurang sedap)erm....panjang lak cite nya..layan gmbr2 ni je la ye...maaf la kualiti gmbr kureng sikit sbb hari dah nak mlm, tp ai x pakai flash sbb takut org kata kat ai..ye la..org trg kan pelik sikit..ahaks..

blkg tu tmpt org buat keropok lekor..

ni tmpt diaorg masak keropok tu..gile babeng periuk dia..beso gile..ada dlm 6 periuk kot dia guna..

ni lak longgokkan kayu api yg digunakan utk rebus keropok lekor tu..

ni lak gmb org tengah beratur..ai beratur dah kat 1/2 jam br smpai situ...

tu org tgh beli keropok..

ni cousin2 ai tgh sabar tunggu ai beratur beli keropok...

tp kan yg pasti nya ai lupa nak tgk apa nama kedai tu..hu hu hu...tp yg ai tau..kedai tu warna biru...hu hu hu...ayah ai pun dah pesan awal2.."pas ni kalau kita nak beli keropok, dtg sini je la..puas hati".rm1 sebatang..tp panjang+besor(x mcm keropok losong, pendek+kecik)..hah lg satu kan, kedai ni ada sediakan parking lot utk sapa2 yg nak beli keropok kedai dia..besar tau tmpt parking tu, tp kami parking tepi jln je...hu hu hu....

2 comments:

Batdeaz ~ i'm keeping the other half said...

wahhhh.. len kali boley la try seberang takir nye kepok.. selalu akak beli kat kuala ibai jer.. kepok 007. dah lama dah tak beli kepok losong.. tapi org KL kalu dtg tgganu musti nak kepok losong... hehehehe.. tapi bebenornye.. tempat lain byk yg sedap lagik

~ana~ said...

tu la kak..pelik kan..kalu org kl, asal dtg je trg mesti nak kepok losong tp kat tmpt lain lg banyak yg sedap..oo..tmpt akak beli tu pun saya tau..situ pun famous gak tu..sedap gak kan..