Friday, October 31, 2008

StaTion 21..

alhamdullilah semlm mr azam bleh balik awal, so dia nak belanja bday girl la..tp dia suruh ai pilih tmpt..huh..x suke sbb dah xtau nak mkn mn..last2 aku decide nak g station 21, bangsar..sblm ni selali sangat borak dgn akak ipar aku psl tmpt ni tp x pegi2 pun...so, pg la kami ke situ..mula2 ingatkan tmpt tu kat shop lot..berpusing la kami kat situ cr kedai tu..last call abg aku tanya dia..rupa2nya dia stall kat medan selera tuh...ooo....situ rupanya...ai lupa lak akak ipar ai dah kabo tmpt tu kat mn2...tp ai lupa la....ish...aku order black pepper beef+mango juice, mr azam order chicken garlic+starfruit juice..ok la makanan dia..tp yg kureng berkenan sikit sbb dia tmpt terbuka..kureng sesuai utk kami yg ada anak kecil ni...heh heh heh...









erm..nak dijadikan cite gak...terkejut la kami tgk bangsar village skrg ni..siap ade new wing lg...rs nya xde la lama sgt x jejak area ni tp camna lgsg xtau yg bangsar village dah ade new wing..brabus nye show room pun dah ada situ...restoran2 mewah pun banyak dah situ...kami g la jenguk ke dlm bangsar village new wing tu kejap lepas mkn tu..tp mak oi..xnak dah la dtg sini...sini semua stock2 org2 kaya je..kedai2 situ semuanya terdiri dr butik2 berjenama mewah la...ish..x layak rs nya uttk jejak kaki situ....hu hu hu..

oh ya..td ai dpt kek tau..one slicce je..tp jd la kan...kak ina bg kat aku sempena bday aku semlm...ye la semlm aku kabo ke dia yg semlm bday aku..dia xtau..maka jdnya td dia kuar, dia belikan aku one slice cheese ..thanks ina...


Thursday, October 30, 2008

HaPpY SeBeDay To ME!!

ahaks...today is my bday...30 OCT..happy bday to me..poyos je kan..whateverla...hari ni aku menyabut ulang tahun ke 27..erm..dah tua dah..anak pun dah sorang..heh heh he...terharu bila dpt msg dr org2 aku x sangka masih ingat bday aku..pastu terharu bila bc msg bday from ayah...wah..aku rs cam nak nangis kat situ gak..huk huk huk...

xtau lg mr azam nak ajak mkn kat mn..kalau ikut hati aku, malas aku nak kuar..aku nak msk2 mlm ni..tp ntahla..semuanya kena tgk keadaan dulu memandangkan akhir2 ni mr azam sgt la bz..tiap2 hr kena stayback..sian kat aku dgn ajmal...kurang kasih sayang..ahaks..ni dah off topic ni...

ni gmbr aku yg latest..br jap td snap..suruh shukor jutawan snap..gmbr bday girl la...posing maut la...erm..rs cam tembam lak aku ni...erm..agaknya mkn banyak time openhouse br ni kot(ayat wat sedap ati)...


Wednesday, October 29, 2008

OpEn OFFicE

sbnar nya entry ni aku letak b4 entry semlm sbb ni citer di hari selasa one day b4 aku demam tu..tp nya..dah kerna excited nak cite psl cuti panjang, terlupa lak..

ni cite psl open office..boss aku yg baik hati itu telah membelanja kami @ staff bawahan nya belanja mkn sempena raya..1st2 aku dok bz discuss dgn ofismate psl nak buat pot luck, sekali tu dia campur tangan lak...dia nak belanja..erm..kami ngikutkan je la..dah org nak belanja..xkan nak tolak kan...

sblm ni dia dah selalu belanja kitaorg..biasanya dia suruh aku order fast food je..pizza hut, mcd, nandos, kenny rogers...kali ni, dia nak kelainan lak..aku dok suggest buat bekpes dgn lunch tempah kat kedai kari kepala ikan sentul tu...erm..proposal aku ditolak lak...katanya dah x sedap kat situ...cess..ampes tul..aku dah berangan nak mkn beriani kat situ...kali ni dia nak makanan arab lak...erm..aku lak apa lagi...terus la suggest al rawsha..tmpt favourite aku & hubby utk mknan2 arab...
biar aku introduce sikit psl restaurant ni...restaurant ni namanya al rawsha terletak di jln damai off jln ampang...kat area ampang boy & ampang girl school...ade school cina gak kat area2 ni..kalau nak senang lg, korang bleh tgk detail psl restaurant ni kat web diaorg.. http://www.al-rawsha.com/
adoi la..fening2 tul aku nak mengorder nya...sbb ordernya banyak kan..cakap dgn org2 arab ni..sikit2 insyaallah..sikit2 insyaallah....kelako pun ade..part aku xleh lupakan dia sebut CASHIER KAMAL..aku punyala dok ingat namanya KASHIR KAMAL...rupa2 nya dia maksudkan CASHIER KAMAL...slang dia tu buat aku keliru betul..huh...

boss aku lak ordernya ya rabbi..yg makan nya dlm 10 org je tp dia order cam utk 60 org makan...udah aku kabo arab nye menu banyak..tp dia nak gak order banyak2..erm..x kata apa la aku..dah duit dia yg kuar x kisah la kan....so, layan je la gmbr2 ni ye...





hah..tu adalah antara gmbr2 yg sempat di snap oleh aku..ade 2-3 lg gmbr tgh mkn tp cukup2 la tu kan...lepas mkn tu semua kemengantukan...penangan mkn lamb...
erm..apa lg nak cite erk..udah2 la tu kan..cukup smpai takat ni je....:)

Tuesday, October 28, 2008

CeRiTerA Di HarI CuTi

oho..lama nya x menimbulkan diri di blog ku ini..alkisah nya minggu lepas start from wednesday tu aku rs pening2...rs cam nak demam..tp ingat nak bertahan gak smpai hr jumaat memandangkan bnyk keje pastu lak khamis tu ade org nak belanja lunch kat madam's kwan...tp dlm kul 2stgh tu aku dah x tahan, naik g emy, bgtau doc aku fever..staff nurse just check cikai2 pastu aku dok tunggu doctor panggil..hangin tul..lama gile nak tunggu doc panggil..last2 doc dtg kat aku duduk tu, tnya psl flu,fever bla bla bla...tgk2 dpt time off utk ptg tu n mc for 2 days...oho...best nye...tidak ku sangka2 doc tu sunggu baik hati...sangat2 berterima kasih pd doc rudy..lap u..hah hah hah...masuk ofis, kemas2 brg balik awal..yahu..

hr khamis, duk la kat umah..pening+sakit kepala masih x hilang..muka pun bengkak2 lg..heran tul..ubat lgsg x ku sentuh..tgk pun x..bleh jd bengkak gak...huh..org nak belanja dok sibuk2 msg suruh gak aku g madam's kwan klcc.gilos aku nak drvie dgn muka bengkak dgn kepala pening2..xpela...melepas madam's kwan...

jumaat tu hubby lak mc..stress kata nya...huh...so, dukk la kami kat umah tu hr jumaat tu beristirehat..ajmal ttp di hantar ke umah bbsitter nya..heh heh heh..ptg tu g kuar mv..cr brg sikit...

sabtu g wedding kwn hubby pastu singgah umah mama jap...dlm2 x sihat tu bleh lg g wedding...dgn flu yg x ok lg..batuk lg..ajmal pun dr nak hilang dah flu dgn batuk dia, bleh lak jangkit balik dgn aku..x ilang2 lg..sian anak ku itu...

hr ahad ma sampai, g umah abg..dok kat sana sbb abg wat open house+bday party utk dia n adini..penat gile..ajmal lgsg xnak dgn org..asyik nak dukung dgn aku je..penat gilos..ptg tu g open house umah member hubby..tu pun ade gak umah yg x g..bnyk benor jemputan hr ni...











hr isnin, duk umah kemas umah, g pasar, msk2..borak2 dgn ma...mr azam kuar g KJ dgn adiknya...oh ya..ptg tu aku buat roti..1st nak buat roti sosej, last buat roti ala2 mini piza tu..sukanya2..sbb 1st time buat menjd..pas ni bleh buat lg..dah lama benor nya nak buat..tp asyik tertangguh je...erm lupa lak tanya mr azam brp star dia bg utk mini pizza ku itu...heh heh heh...


gelap la lak gmbr mini pizza ku ni...

huh..dah pjg citer ku ini...cam tulis diary pun ade kan..erm..ni ala2 entry lepas gian la sbb dah lama xde entry kan..xpe la kan..janji aku bahagia..hah hah hah...

erm..x sabar nak tunggu sabttu ni...:)...nnti aku kabo ye bakpe aku x sabo...

Wednesday, October 15, 2008

help me...

korang ade nmpak x tiap kali aku letak gmbr, huduh gile cr aku letak kan...dgn tulisan sebelah kiri gmbr kat tgh2..x center lgsg...serius aku lgsg x reti nak edit gmbo..ade sape2 bleh ajo aku gane nok letak gmbo ni x?aku tgk pun sakit mata korang pun of course la kan..so, anybody can help me?????????????????????

open house..

ni nak cite psl open house lak...open house our chairman..dia buat jumaat lepas kat umah dia kat bukit damansara..semua staff dijemput hadir...benornya malas nak g tp bila sal dgn j ajak, aku pun g la...dgn selebet2 ..uish..malu tgk gmbr selebet ku itu...malas nak cakap banyak nnti x pasal2 aku kena..c the gmbr je la erk....

br smpai...jauh tol parking keta...

sapa2 nak g naik bas pun bleh...

j yg poyo....

dgn sal kat salah satu ruang tamu dlm rumah ni...

dgn sal gak kat waiting area..

kat laman rumah....

b'gmbr ramai2 dgn wife chairman..gegor la...

aku yg selebt dgn wife chairman yg anggun....

gmbr banyak dgn sal je kan...dah kata nya g dgn sal..ambik dgn sal je la..xde la malu sgt ambik gmbr sorang...ye dak?puas hati dr segi layanan sbb wife chairman ni ramah sgt...ramah tamah u...

bowling..

sabtu lepas 4hb..ofis hubby ada wat tournament bowling kat berjaya times square..aku pun main gak la...tp ampes je..aku setakat lepas gian nak main bowling sbb ms ijn wat bowling, aku x main.tp ok la...dpt tempat ke-6 drpd brp team ntah..lupa ar..x kisah pun menang ke kalah sbb main pun stkat nak suka2 je...so, layan gmbr bowling dulu ye...

ajmal tdo...
door gift....
me & hubby

opening....

our team


lepas tu, kami g open house ofismate hubby kat kuang..konvoi 4 kereta...uish..jauh gile dgn hujan lebat sepanjang perjalanan...hubby dah tobat xnak dah g umah dia melainkan bila dia kawin nnti...heh heh heh...tp jauh siut...aku pun penat sgt2...dgn sesat barat lg tu perjalanan dlm 3 jam gak la kot...padahal dlm selangor gak tuh...cuma hujung selangor la...ms balik tu dah berpecah la..x konvoi lg..tp still sesat barat gak sbb hubby nak ikut jln yg dia tau..xnak ikut jln dtg td..aku dah cam angin sikit...last2 smpai umah kul 8mlm...perjalanan ambik ms 2jam stgh..huh...lotih den...smpai umah, bersih2 kan diri terus tdo..semua letih....huh...

Wednesday, October 8, 2008

SeLaMat HaRi RaYa..

1st of all, selamat hari raya saya ucapkan kepada semua pengujung blog saya x kira la saya kenal ke x kenal ke...maaf la kalau selama berblogging ni saya ade buat sapa2 terguris perasaan ke..apa2 yg ter..ter la..ampun di pinta la ye...

entry kali ni aku nak copy paste dr fotopages aku je..malas nak menaip pjg2...

nak cite pasal raya tahun ni lak..tp sikit2 dah la ye..sbb ni tgh bz ni..ni curi2 ms sikit utk blog ni..thn ni 1st time beraya bertiga..best sangat..thn ni turn beraya kat penang...1st time aku beraya tanpa family aku..sedih gak tp tahan je la..kitaorg jenis turn beraya cam pelik sikit..kalau cam thn ni beraya kat penang, so kat penang je la dr awal sampai abis cuti..x balik belah lg satu...sebabnya, aku x tahan perjalanan dr penang ke trg ikut jalanraya timur barat tu..penat wei...jln berbukit bukau..so, kami pun wat la decision cam tu....erm..pelik ke gtu?..whatever je la..

1st time beraya kat tmpt org mmg betul2 pelik tgk org beraya..totally x sama dgn cara family aku beraya kat kg..tp tu la..lain tmpt lain caranya kan..x kisahla..mn2 je la..janji bahagia..ahaks....ry thn ni complete la family mertua aku sbb semua ada..ala..semua2 pun 3 beradik je...ye la..ry thn lepas x complete sbb kitaorg balik trg, hana masih di france..yg ade husband dia je kat sini pastu dgn adik lelaki sorg...
balik je penang, acara wajib utk aku, mkn nasi kandar..port biasa kat kg melayu..ms g beraya kat umah uncle hubby kat kg melayu tu, g la tgk kedai tu, bila diaorg bukak..tgk2 selasa br bukak..erm..selasa tu aku balik kl..erm..harap2 hubby bertolak lmbt sikit..sempat la g mkn ns kandar dulu...heh heh heh...tp hr ahad tu hubby bw g mkn ns kandar jelutong..ok gak la...tp time aku g tu, bendi lak abis..uih..ilang selera..tp sikit je la ilang nye... ...pastu pg ahad tu ada gak g tgk serabai kat tmn tun sardon..uish tutup lg..isnin dia x meniaga..erm..nmpak nya selasa ni aku berharap sgt la hubby bertolak lewat sbbnya aku nak mkn nasi kandar kg melayu dgn serabai..hu hu hu...pastu balik penang kali ni sempat gak merasa kuew teow bukit mertajam(klau x silap bkt mertajam la)..ni biras aku la kabo kata sedap, so, time g beraya sebelah sana, sempat la mkn...sedap la..cuma x sempat mkn cendol..aku dah lama teringin nak mkn cendol kat chowrasta(betul ke aku eja ni)...tp hubby x bg sbb yg jual tu org cina...aku tgk ramai je org melayu mkn termasukla cousin hubby tp hubby tetap x kasi aku mkn..kan aku dah cakap...hubby ku particular sikit bab2 mkn ni...hubby ajak g mkn pasembor kat pdg kota..tp aku malas nak g sbb hr tu aku mkn, aku kena sinus...diaorg letak banyak sgt udang kering.....x hingin la aku...baik mkn pasembor kat mamak seb the curve tu..lg sodap...
oleh kerana banyak sangat mkn kari..so susu pun banyak la...erm...br aku perasan kalu balik penang susu aku ni selalu membengkak..sbb makan banyak kari..so pas ni aku kena mkn kari la utk banyak kan susu aku.. ...adoi la...gemuk la aku pas ni....
ahad dgn isnin lepas ry tu bz lak utk kemas rumah SIL aku tuh...dia dah dpt kunci utk rumah yg dia br beli tu...erm..akhirnya lepas mcm2 dugaan..dpt gak kunci tu..merasa la gak dia ngan husband dia duk umah br sblm dia n husband dia fly nnti...sian kat hubby, penat dia ngangkut barang..tp nak x nak kena pindah gak la sbb nnti bila kami balik kl, xde org lak nak tlg..
oh ye.. lg satu, nnti kalau buat open house, kabo2la ye..thn ni aku x buat open house...mls sbb maybe 2-3 minggu lg dapur ku akan direnovate.. ..tp kalu sape2 nak dtg tu..kabo la..setakat masak sikit2 boleh la kan...
ni la family sebelah hubby..sikit je kan...dah nama nya 3 beradik je..

ni lak family kecik aku...me, hubby n ajmal...

ni lak raya ke-2..tgk la muka ajmal tuh..rosak gmbr...

ni raya ke-3...see mr azam pakai bj kaler apa...heh heh heh....

penat sgt la ni....

suka sgt naik swing..

gelap..tp nak letak gak..kelako la tgk la mr azam tu..kelako je posing gitu...