Friday, November 28, 2008

...........

erm..pg ni sungguh gumbira..pg td pump dpt 11oz..gembira sgt..alhamdullilahh..rezeki ajmal...minggu ni dah 2 kali dpt 11 oz..2-3 minggu lepas cam stress sikit sbb stok susu dah makin berkurang, so aku lipat ganda kan waktu mengepam..skrg ni tgh2 mlm pun aku bangun utk pump susu...nak tambahkan stok..walaupun kena bangun tgh mlm tp apa saja sanggup demi anak..skrg br aku tahu pengorbanan ma dah ayah terhadap aku dulu..ni br sikit...ma dgn ayah jg aku selama 26 thn...bayangkan...hu hu hu...aku kan berazam utk susu kan ajmal at least 2 thn, so, kena la usaha sikit utk capai target kan...alhamdullilah..susu makin banyak..syukur sgt..thanks god....thanks gak pd forum ni sbb banyak mende aku bljar psl breastfeeding ni dr sini..selain tu aku tanya gak pd kwn2 online yg dah senior dr aku psl breastfeeding ni...moga2 lepas ni stok susu aku makin bertambah lg..amin...

alhamdulillah gak sbb akhirnya terbuka hati kwn ku itu utk tegor aku balik..xde angin xde ribut dia buat senyap dgn aku..akhirnya di hari jumaat yg mulia ini dia tegor aku..actually aku x kisah pun..ye la org xnak tegor kita, so, buat bodo dah la..tp akhirnya dia tegor aku balik..okla tu..mungkin tuhan bukakan hati dia di hari jumaat ni kot or mungkin kerana malam td malam jumaat kot..wallah hualam...heh heh heh....

td lunch aku g bake with yen..harap2 terbuka hati esok or lusa projek nak buat kek...skrg ni plan utk weekends cam terabur sikit..x plan betul2 lg...tp xpe la..harap2 x bz sgt la kan...

erm..mlm td aku terlebih rajin...aku buat burger malaysia..kan bagus kalu hr2 aku rajin buat bekpes cam ni..hu hu hu..aku ambik resepi dr sini ...dah lama nak buat tp mlm td br terbuat..alkisahnya mlm td aku dah goreng separuh masak, so ingat nak goreng balik pg td..last2 5min b4 7 br terjg...waaa....seb baik dgn sepantas kilat aku buat pastu sempat gak siapkan bubur ajmal....erm..ni gara2 ajmal la..mlm td kul 2:30 dia dgn dok cakap2 ajak main..hu hu hu..mama sleepy la ajmal.....

erm..tu je la utk kali ni ye...mlm td rs cam banyak cite nak cite kat sini tp tup tup lupa lak..

..................................
rsnya x terlewat lg nak mengucapkan takziah kepada my sister in law di atas pemergian ayah tersayang pd hari rabu 26.11.2008 br2 ni..arwah ayah mengidap kanser hati....moga arwah ayah dicucuri rahmat dan ditempat kan di kalangan org2 beriman..al fatihah...

Wednesday, November 26, 2008

YeAy..yEaY...

heh heh hehh..akhirnya ajmal irfan dah pandai duduk dengan sendiri nya...gumbira tul hati ku ini...hilang rs kerisauan 2-3 hari ni pasal ajmal yg x berapa sihhat..ptg semlm bila ambik dr babysitter, dia bgtau..dia dgn husband dia lak yg terlebih excited cite kat kitaorg....heh heh heh..sgt gumbira hati ku ini...even aku bukan org pertama tgk dia duduk, tp xpe la..stp apa jua benda baru ajmal dapat, aku sungguh gembira..biar pun aku rs ajmal ni cam lambat sikit development dia..tp xpela..x semua perkembangan baby tu sama kan....erm..hr ahad tu pun aku perasan gigi dia dah kuar sikit..alhamdullilah...




Monday, November 24, 2008

pAPpa RicH

sabtu lepas, pas main tenis, mr azam ajak bekpes kat pappa rich located at bndr sri permaisuri..actually dr last week lg kitaorg nak mkn kat sini tp last week dia x buka lg kedai nya..diaorg start niaga kul 10pg...tu pun sabtu br ni kitaorg abis main tenis awal, so, aku g pasar pagi jap kat bndr tun razak pas tu terus g mkn...



erm...malu tul aku sbb sampai2 je tgk org pakai kemas2 x mcm kami ni...aku lg la selebet gile dr mr azam..pakai selipar jepun je..tp selamba je la..dah masuk, xkan nak kuar balik kan....yg best nya babychair dia, made in IKEA...yg color putih tu..sonok je ajmal duk situ....



ok..cite psl menu lak..aku order coffee dgn roti bakar with kaya+butter



mr azam lak order teh ais dgn roti nan with chicken curry...



utk makanan2 ni aku bg 5/5 bintang...sedap..naan dia lembut sgt...

tp utk roti bakar tu, aku lg suka kat village park,uptown damansara..tp ni x bermaksud yg kat sini x sedap..sedap jugak....

total kami makan hr tu lepas tax, rm17.65...fuhh..bleh tahan kan harganya semata2 utk bekpes...mr azam dah plan nak dtg lg nak order menu lain..aku lak..erm...bleh la kalu nak dtg lg....heh heh heh...oh..lupa nak cakap...kami ada order air suam utk ajmal..u know..segelas air suam harganya rm0.60 you.....erm..kalu aku tau,aku abiskan air tu..ni suku gelas pun x luak..hu hu hu...


Friday, November 21, 2008

nOtHinG

aku xtau nak letak tajuk apa utk entry kali ni..dan juga xtau nak letak cite apa psl n3 kali ni...tp oleh kerana nak jugak letak entry, so jdnya cite campur2....
banyak sgt bnda tgh aku dok pk skrg ni....antaranya:-

1.bila nak kaya...bleh la aku duk rumah jd fully housewife...
2.pk camna nak kaya..dgn bisnes kecil2lan yg aku buat skrg ni...erm..bila la agaknya bleh kaya..
3.pk kerenah org2 di sekeliling aku...(xnak pk sgt ni coz make me fed up je lebih)
4.nak cr keje lain yg better offer n dpt task yg mencabar sikit....
5.apa nak buat utk esok dan lusa...(harap2 xde kena kuar umah..bleh msk2 & main dgn ajmal)
6.apa nak mkn mlm ni coz mr azam ada annual dinner (xleh bw family)

hu hu hu..ada lg benda2 lain yg aku pk....tp xnak la list kan semua..tu dah cukup dah kan...erm..ada sapa2 bleh tlg x aku utk yg no 1 dgn no 2 tu....

erm..tp yg pasti nya...dlm bnyk2 aku pk tu..aku jd tersangat2 la rindu kat sorang budak ni....




dah 5 jam x jumpa dia...ish..rindu sgt nih...

Wednesday, November 19, 2008

cIteR dI HarI MiNGGu...

ni cite di hari minggu pd minggu lepas..patutnya nak letak entry ni hari senin br2 ni tp dok bz tuko template tu..udahnya, bersarang la sikit entry ni....
ala..tp nya xde cite yg menarik pun..cam org lain gak..seperti hr2 minggu yg biasa jugak...pg sabtu dgn ahad cam biasa g main tenis...tmpt biasa la..um.hr sabtu tu bleh lagi main sama2..ajmal kami letak kat tepi..dia duk main2...tp x lama...dia nangis pas tu..so, dpt main 1/2 jam je..hr ahad tu kitaorg main wall tennis lak sbb takut ajmal nangis lg..aku jg ajmal, mr azam main..gilir2 la...ala..kitaorg ni main pun bkn utk apa..utk kuarkan peluh je..sekejap pun jd la..jogging lmbt sikit kuar peluh, kalau main tenis ni cpt je kuar peluh..tu yg best....
mesti ada org kata, sengal apa kitaorg ni..ada anak kecik pun gatal nak g bersukan lg...ala..lgpun ajmal bgn awal..kul 630-700 pg dia dah bgn, kitaorg kuar dlm kul 8pg..tp kalau dia bgn lewat xde nya kami nak kuar..tgk pd keadaan dia la kan....




pastu, ptg sabtu tu, kami ke klcc....ada home deco exb...dah lama teringin nak pegi sbb nya tiap2 pg on d way g keje, nmpak banner sepanjang jln...excited la nak g kan..tp bila pg...mak ai..ramainya org..pastu sempat survey utk floor lamina tu...erm..ok gak la harga nya..tp survey je la..hik hik hik...pg pun kejap je sbb x tahan ramai sgt org...ajmal pun nak tdo, so, kami pun balik la..






ptg ahad tu lak kami ke ikea..mr azam nak beli cermin..nak hias rumah..huh..kalu ikut kan aku malas lg nak pg..baik tunggu bln 12 ni kan sbb ikea start sale bln 12..tp dia nak gak pg..aku ikut je la...tgk2 bkn takat cermin je di angkut..toilet brush (sengal..ni pun nak kabo), tmpt gantung baju, pastu quilt cover+4 pillowcases....semua tu harga biasa kecuali quilt cover tu dpt murah...okla kan...pakai buat basahan..nnti utk cadar, aku kena cr yg jenis plain la...erm.nnti2la...erm..aku tgk banyak gak brg2 kat ikea dah turun harga sikit.erm bagus la tu..boleh la kami ni org2 kebanyakkan, lebih kerap meenabur zakat di sana..ahaks..gmbr brg2 tu x ambik la lak sbb aku lupos...cuma ambik gmbr ni je..balik je dr ikea kul 930mlm, mr azam terus dok pasang..dia tu klau dtg angin dia nak menghias tu..dan dan tu gak..erm...sabo je la..dan ni la hasil nya..ok x kawan2? erm..gelap sikit la gmbr nya..korang nmpk ke?


Monday, November 17, 2008

NeW TemPlaTe

hi korang...cantik x template br aku nih...heh heh heh...akhirnya berjaya gak buat template sorang2..1st2 cuak gak bila tgk adsense aku hilang..tp bila tanya shukor (ni x kira mintak tlg kan..:)..)oo..rupa2nya yg ni aku kena lotak balik code dia...erm..okla tu...benornya xtau nak pilih template mana tp nya bila dah lama2 memilih template udahnya aku bosan..maka harus la dipilih jugak....so, template ni la yg menjd pilihan..xpela..nnti2 kalu aku free, aku tukar lg kan...

utk kali ni aku pilih template kat sini ...banyak choice gak..tp tu la..dlm banyak2 choice tu aku jd rambang mata smpai xtau nak pilih yg mn satu..last2 pilih je yg ni..amacam kwn2..cantik x template br ai....heh heh he...komen la sikit ye... :)

Friday, November 14, 2008

SunGguH SeNgaL...

Sangat sengal occay....
tu la ayat yg termampu aku luahkan hr ni bila internet kat ofis aku ni sungguh2 lembap..
ntah apa yg diaorg dok godek kat atas tu smpai internet jd sebegini rupa...
wireless pun hancuss.....
nak post entry ni xtau lepas ke x ni...
aku nak letak gmbr pun aku rs cam x lepas sbb tersangat lembap...
tgk la kalau ptg ni internet ok, bleh la letak entry bergmbr...

huh..tu la luahan aku di hari jumaat yg mulia ini....

Wednesday, November 12, 2008

ceRitA Hr Ini...

fuh..penat lg ni...alkisahnya ai br balik uia gombak..ambik brg adik aku @ kak...kak dah abis blajo dah..brg dia punyala banyak..actually dia plan nak suruh abg aku ngambik..tpnya..abg aku kena g outstation la lak..so, aku la kena g ambik...td kuar ofis kul 12:30 sampai sana kul 1..aku ikut setapak garden tu..sengal tul jalan nya..teruk gile...berlubang2..smpai je sana, seb baik dia dah turunkan semua brg2 dia,so angkut je la masuk keta terus..penuh seat blkg keta comey aku itu..ahaks....bonet lak letak kotak buku dia...

pastu pusing2 dlm uia nak g mkn nasi kedai mamak...parking susah tul..berpusing2 gak la cr parking..last2 dpt la...erm..akhirnya dpt la merasa mkn nasi kedai mamak kat uia ni...heh heh heh...erm..br ku tau kalau cafe kat sini, lepas mkn, kena buang sendiri..heh heh heh..diaorg serve dlm pinggan polistren tu je..cwn pun sama guna polistren...so, kak jd tukang cleaner aku la hr ni...:)

ms nak g mkn tu ada la nmpk tv3 tgh buat pengambaraan pencarian utk pengacara nona..ada la nmpak sapa tu erk yg pempuan rmbt kerinting tu..dulu dia pengacara remaja tu..dia yg tukang tanya2 soklan pd sapa2 nak masuk tu.. tgh cam dia tgh peknen..pastu dgr ada sapa ntah tanya, dah brp bln, dia kata br masuk 5 bln..tp comey je perut dia tuh...

ms balik la aku ikut mls nak ikut jln td, aku ikut jln genting klang..sini ok sikit la jln dia tp x best bila traffic light yg patutnya aku g terus, tp sbb aku dok lane kanan, aku kena tunggu utk org nak ke kanan jln...traffic light utk terus dgn ke kanan tu x sama nyala..utk ke kanan nyala lmbt sikit...ish..keta dah la banyak..nak tuko lane susah sungguh....masuk jln tun razak, jam la lak...erm..sudah nya kul 245 br aku smpai ofis...hu hu hu..seb baik hr ni aku jd "manager on call"...heh heh heh...

erm..tu la serba sedikit cerita di hari ini..gmbr x ambik sbb segan...aku ada ambik gmbr brg2 kak yg penuh kat keta aku tu..tp xnak letak ar sbb buruk sungguh nmpaknya...ye ar..dia letak baju2 dia dlm plastik itam a.k.a plastik sampah (kes x cukup beg la ni)...xpe la entry xdok gmbo pun kan..jnji ade cite.heh heh heh...

Monday, November 10, 2008

dAn aKhiRnyA...

heh3x..aku boleh tersenyum hr ni sbb akhirnya kitchen cabinet (KC) ku sudah siap...well..i letak gmbr ni, bkn nak menunjuk2 or nak bermegah2 tau..ini hanyalah utk berkongsi idea dgn reader2 semua tentang idea utk deco rumah korang semua...

actually, kami (aku dgn mr azam) dah duk umah ni 1 mac hr tu...tp x buat apa renovation pun lg..ye la, kalu nak buat renovation, kami kena sewa umah lain lg, duit lg kan..so, kami pun plan buatla sikit2 renovation tu..duit pun xla mengalir laju sgt..ye la..kami bkn nya org berduit sgt pun kan...so, ni la renovation pertama kami buat..

utk kc ni dah merata2 tempat kami survey, tempat ni la yg offer paling murah..LEGEND KITCHEN CABINET & SUPPLIES SDN. BHD. tu la nama comp. tu...lokasi dia kat Bndr sungai Long, Kajang..jauh kan..tp xpe ar..dia x kisah..smpai mn2 pun dia akan g..servis dia ok la..mmg puas hati..ofis dia ni sekali dgn kilang pastu ada show room gak..kalau tgk dr luar, x sangka betul kat dlm dia cantik gile show room dgn ofis dia..mmg puas hati la..

utk kc umah aku ni, aku buat kecik je..almaklumla, no bajet utk pecah yard blkg tu, so, kc pun kecik je la jd nya..x kisah la..janji kami bahagia dgn apa yg kami buat kan..heh heh heh..apa la aku mengarut ni kan...dah la..layan je la gmbr2 kc aku ni....





Friday, November 7, 2008

SoYa OrgaNic

salam kepada semua pengujung blog aku..ceh ayat..gile je...erm..hr ni aku nak share dgn korang2 smua pasal satu produk ni..aku br 3 hr start minum..sedap..berkhasiat...rs cam soya panas gitu..aku rs kalau aku minum, rs kenyang tu lama sikit...biasa pg kan aku bekpes dlm kul 8pg..kul 1130 mesti aku cr mknan balik...ni bila minum soya ni aku rs kenyang tu smpai ke kul 1 tghri la...ok la kan...
actually aku minum bnda ni sbb nak banyakkan susu..ai kan breasfeed ajmal...so, aku kena la mkn mkanan berkhasiat..heh heh heh...tp actually soya ni bkn semata2 utk org yg breastfeeding...org2 biasa cam korang pun leh minum gak..

kat kedai jual rm15.90..tp aku bleh jual murah rm1..rm14.90..okla kan..sapa2 yg nak tau detail psl benda ni bleh g website deme http://www.melilea.com/ . korang boleh gak bc detail pasal produk ni kat situ...
ops..lg satu..aku x dibayar tau utk promote benda ni...ni aku hanya nak kongsi dgn korang sambil buat bisnes...udah katanya nak berbisnes...heh heh heh...so, sapa2 nak try, bleh la beli dgn aku erk...ok..

Thursday, November 6, 2008

MkN2 LaGi...

erm..kali ni bos aku buat mkn2 lg..sempena deepavali lg..dia join dgn lab, buat mkn2..so, kami ni staff bawahan dia g mkn je la kat atas..senang gak..xyah nak hidang dgn kemas bagai...heh heh heh...actually tiap2 thn bos aku join lab ni..diaorg biasa buat bekpes dgn lulnch..tp thn ni buat lain2 hari..bekpes hr selasa br ni..lunch lak hr ni...

diaorg order kat kari kepala ikan sentul..aku xtau la kedai tu cmna rupanya..tp makanan dia sedap...tp bos aku kata, kalu mkn kat kedai, rs dia kureng sikit...kalu order..sedap la...utk bekpes, ada roti canai, tosei & capati..kuah dal, kari ayam, pastu ada 2 lg kuah yg aku xtau nama apa kuah tu...utk lunch lak nasi putih, nasi bukhari (sedap gilos ns ni), dalca, acar, kari ayam, kambing msk ape ntah,kacang panjang goreng, papedom, pencuci mulut (agar2 bodoh color ijau & merah pastu mknan india 1 jenis) buah tembikai dgn betik pastu air limau nipis..wah!!complete aku letak menu nya..heh heh heh...gmbr x banyak sgt ambik sbb utk lunch tu aku segan la sbb ramai org pastu HOD pun ramai, utk bekpes tu ada la gak...

erm..lokasi kedai ni, aku pun xtau kat mn tmpt sebenar2 nya tp aku boleh kabo la..dr traffic light kat jln ipoh tu kalu korang dr arah ijn ni, korang belok kanan, nmpak balai polis sentul hah..kat situla kedai tu..ok..sekian..enjoy...

footnote; sedap tau mkn kari2 ni..heh heh heh...

ni gmbr2 time bekpes


abg hasnul(jutawan gak ni)

aku yg kekenyangan heh heh heh...

ni time lunch lak...




erk..br perasan ada 2 keping je gmbr aku ambik gmbr time lunch..xpela..jnji ade gmbr.. :)

Tuesday, November 4, 2008

FrUStRaTed

aku mmg hangin satu badan semlm..internet kat ofis mengong..last2 smpai pc aku jd hang..sungguh2 bengong..ape keje ntah org it ni....melongok je..bila aku call, cakap nak dtg tmpt aku nak tgk pc..smpai kesudah batang idung pun x nmpak...siap ar lepas ni aku hentam diaorg...

hah...bc x tajuk aku tu...aku la org paling frust pd sabtu br ni..bak kata org yg dikejar x dpt, yg dikendong berciciran...huh..menci...

alkisahnya, sabtu br ni patutnya org dtg psg kitchen cabinet..janji kul 10:30 tp kul 11:30 br smpai..duk angkat2 brg lg..last2 kul 12 br nak start pasang...apartment kat tmpt aku tu, kalu hr sabtu, kalau nak wat drilling ke..ketuk mengetuk ke..apa2 je yg bleh bikin bising, hanya pd waktu2 tertentu je.kalau hr sabtu takat kul 1tghri je.erm..kalu ikutkan 1 jam je la bleh psg..lgpun kul 1 kami nak g klang lak ada member hubby kawin..last2 mintak postpone dgn guard smpai kul 2, at least siap table top tu pun ok gak..last2 dgn berat hati nya aku relakan hubby g klang dgn kawan2 dia tanpa aku..huk huk huk...kul 2, org tu pun stop wat keje..so, bersambungla sabtu ni lak keje2 pemasangan kitchen cabinet ku itu...hu3x...

ptg tu duk la aku kat umah rehat2...main2 dgn ajmal..mlm tu aku buat pizza...erm..1st time buat..ok la..hubby bg 3/5 bintang...alkisahnya mozarella cheese xde, so, aku hentam pakai cheese biasa je..ok la gak...



sebelum bakar




selepas bakar


dlm dapur yg tunggang langgang tu, aku jd tersangat2 la rajin utk masak...pg ahad tu lak aku buat pancake...dah lama dah nak buat pancake ni tp x buat2 pun..last2 ahad br ni gak br dtg mood nya...mr azam bg 5/5 bintang utk pancake ni...heh heh heh....



pancake dgn jem strawberry