Wednesday, January 21, 2009

IPP

khamis lepas, 15 hb, aku dgn mr azam bw ajmal g tudm sg besi....






nak jupe doktor..hek eleh..nak jupe doktor, g la klinik, ni g tudm lak..heh heh heh...xdela..sbnarnya kami ke tudm sg besi sbb bw ajmal jupe pakar mata kat situ...pakar mata tu, cousin mr azam..so, sblm refer ket ukm specialist, kami nak suruh dia check dulu mata ajmal..



ajmal yg x reti duk diam...

kejap diri kejap duduk..doc nak check pun susah..



erm..actually aku pun x tau apa penyakit mata ajmal ni..lupa lak nak tanya...but not too serious la...erm..ajmal ni since dia lahir, mata sebelah kanan dia asyik berair n sometimes bila dia demam, akan bertahi...kesian tau sbb kdg2 tgk dia xleh bukak mata nya...hr tu ms monthly check up, prof rahmah kata, when he reached 6months, benda ni akan hilang...so, dia suruh aku urut kat batang hidung ajmal slow2 secara menaik..seeloknya waktu pg...aku ni kdg2 lupa..so, kdg2 je la buat..erm..pastu kan skrg kan ajmal dah 10months, tp mata dia still sama gak...so, prof rahmah suruh kami refer to pakar mata lak..


so, sblm kami bw g jupe pakar mata kat ukm specialist tu, kami bw la jumpa cousin mr azam ni dulu..dia kata mmg kena bw kat specialist, so, dia dah buat reference letter ke pakar kat ppukm..dia kata, saluran air mata ajmal ada yg tersumbat..so, dia menghalang air mata tu utk turun ke dlm takungan dia, so, sbb tu dia akan kuar balik kat mata tu...kalau di ikutkan xde la bahaya sgt penyakit ni tp takut la dia kena dehydration or jangkitan kuman(meningitis-betul ke aku eja)....pastu dia bgtau la apa rawatan2 yg ajmal kena buat...


so,next week aku ingat nak bw ajmal g ppukm la lak jumpa pakar ent tu...


erm..perasaan aku...cam sedih gak la sbb dr firdaus kata, kalau rawatan yg diaorg buat still x ok gak..ajmal kena operate utk letak saluran palsu kat mata dia..erm..mak mana x sedih kan bila dgr cam ni...huk huk huk..hopefully ajmal ok la nnti pas dpt rawatan tu..xyah la operate2 ye sayang.....

2 comments:

itangmanih said...

hope everything will be fine

MadianiMamat said...

ensemnye doc tu...kihkihkih...ciannye amal cyg...huhu