Monday, January 19, 2009

~weekend~

aku nak start citer minggu ni psl weekend br2 ni...ala..xde cite menarik pun..cite biasa2 je..tp saja nak cite kan...hr sabtu tu g main tenis, actually dah lama x main sbb kemalasan melanda..so, pas g main tenis tu, mr azam ajak bekpes kat satu kedai mamak br bukak kat bndr sri permaisuri tu..nama kedai tu..




ok la kedai dia..harga makanan pun lebih kurang dgn kedai mamak yg lain..yg puas hati ialah keadaan kedai tu..maksudnya, kemas, bersih,selesa...toilet dia mcm hotel punya toilet..cantik+bersih...adoi..smpai ke toilet aku cite...heh heh heh...mr azam mkn nasi kaandar..huh..pg2 buta dah belasah nasi..aku mkn nasi lemak..ahaks..nasi gak kan.....total makan rm11.90..murah je kan..ok la tu..nasi kandar, nasi lemak, roti bakar 1 set, horlicks panas dgn teh tarik...ok la kan...






tghri tu aku msk simple2 je...anis dtg umah..sj je dtg nak jumpa kaq...ptg tu g balik umah cheras jap, kaq dgn anis g mv..tgk mama tgh buat capati..so, belasah capati umah mama..tu la dinner kami..ahaks..menantu hantu sungguh..pastu bljar msk2 jap dgn mama..mlm balik umah balik...ambik kaq,anis dgn mat joe kat komuter stsn,anis dgn mat joe tdo umah aku...huh...penat gilos..tp penat pun still layan cite hantu kat tv3 dgn kaq dan mat joe...mr azam,awal2 lg dah selamat..

hr ahad tu lak, pas main tenis, aku g pasar kat bndr tun razak tu..ingat nak buat capati la ptg ni..hah hah hah...resepi dah ada kan, so, apa lg..buat la...pastu g kedai pak aji kat situ gak, nak cr tepung atta...




dgr cite nya kedai ni femes gak..jd halal hub..but bila tgk brg2 dlm kedai tu, erm..rs cam ada x yg xde tanda halal..or..aku yg salah faham psl halal hub ni..erm..apa2 je la labu....harga brg pun ada yg murah ada yg mahal..standard la kan..kedai 24jam...

tghri tu just masak nasi beriani, kurma daging, ayam masak merah, acar timun..simple je kan..senang..xyah msk banyak2 lauk..gmbr lupa lak ambik..pes taim tau ai masak ns beriani ni..seb baik jd...ptg tu abg aku dtg..yo yo je kata nak dtg pas zohor..kul 3 lebih gak dia smpai...aku buat donut..saja je buat..ni pun pes taim buat...seb baik kak dgn anis ada tlg aku goreng dgn toping donut tu...erm..rs nya not bad la...kalau mkn panas2 ok la tp kalau bila dah sejuk, mmg out....heh heh heh..mlm tu lak aku buat capati..then buat kuah daging..resepi kuah ni aku ambik dr mama...mr azam kata sedap cuma capati keras sikit...kaq kata, ok je...erm..ok la tu...pes taim katakan...oho...hr ni menu2 yg aku masak, semua pes taim..ok la kan....tp sayang..gmbr lupa nak ambik..sempat snap gmbr donut je..tp tu pun selebet gile kan...huh...


No comments: