Monday, February 16, 2009

happy birthday LaN..

entry ni dah 3 hr aku peram dlm draft..semlm bz plus internet bengong, lgsg xleh nak update...
ni cite hr senin br ni, 16/2, aku join budak2 library, buat surprise party kat abg lan..abg lan adalah librarian kat sini..hr tu kak sally librarian order kek coklat..katanya nak buat surprise birthday utk birthday abg lan...so, aku pun dah plan nak buat 2 biji..satu utk mkn2 kat umah, satu utk birthday boy...alkisahnya hr ahad aku kuar sorg3 ke bake with yen chow kit..sanggup meredah jammed kat jln rj muda tu..sgt sengal...g ikut jln tu sapa suruh..last2 smpai bake with yen, bleh la tutup..waaa..tension gile...pg situ cadangnya nak cr piping bag..sudahnya, bday cake x tulis apa2 pun kat atas nya....

balik tu aku kukus sebiji dulu..xdela kelam kabut sangat mlm ni kan...pastu aku kuar dgn kaq dan ajmal g jj maluri jap..jln2 cuci mata...mr azam mls nak kuar, so, dia lepak kat umah je sambil2 jg kek tyg aku tgh kukus tu..mlm tu, aku kukus lg satu..pas ajmal tdo, aku pun start topping..kali ni aku nak buat kelainan sikit la..aku nak topping kat tgh..elok2 lak pisang pun ada, so, aku topping pastu letak pisang pastu tutup balik and topping whle kek..then br hias..so, ni la hasilnya...
ni aku potong 2, then letak pisang+toping coklat
dah toppping then letak colour rice

dah siap...tepi tu letak almond slice..

nmpak comot sgt kan..tp tu br je siap..aku terus snap gmbr..pastu bg la cantik sikit kan...udah nak bg org kan...mestila cantik sikit...:)...

ada sikit gmbr ms party, tp bkn dr kamera aku..so, mls la nak mintak...xpela..layan je gmbr kek ni..tu udah cukup ok..:)

2 comments:

itangmanih said...

ala2 SR la ni ye...

~ana~ said...

yup..ala2 SR la..ingat nak masukkan pisang terus dlm adunan tu..tp terlupa lak..next time la leh try letak pisang dlm tu..pastu sebiji la jd cam SR..heh heh heh..