Friday, February 6, 2009

Village Park & IKEA....

sabtu br ni kami ke IKEA..sblm ke ikea tu kami singgah dulu bekpes kat village park..korang pernah x mkn kat sini..sedap tau..roti bakar dia sgt yummy....lokasi; kat uptown, lokasi lg tepat, depan bank rakyat uptown, kat naili's..my brother la yg dulu perkenalkan kedai ni kat aku, kedai ni ala2 kopitiam la..owner dia cina muslim..dah lama dah pk nak bw mr azam mkn sini, tp tiap kali pg ikea, timing x kena je...so kali ni awal pg dah kuar, bleh la bekpes sini..aku ambik kopi, mr azam; milo dinasour, kaq; lime+asam boi...makan lak, aku ambik ns lemak dgn ayam berempah, mrazam; nasi lemak sambal sotong, kaq;nasi berlauk..pastu aku tambah 2 slice roti bakar...sangat kenyang ok...mr azam hazab nak ngabihkan milo dinasour dia tu..dah la besar...sejuk lak tu...like ice blended gitu....layan gmbr2 mknan dulu...






ok..sambung cite..dah lama x g ikea..x beh ar g ikea kali ni sbb banyak tmpt tgh renovation...xpela...nnti nexti time dtg lg..hiks...kami dtg sini pun x lain x bukan sbb satu je...nak beli highchair utk ajmal...yeay..yeay..ajmal dh ada highchair..bleh la mkn sekali dgn mama dan papa nnti....so far ajmal mmg ok je kalau duduk kat highchair ni...so, skrg ni kalau mama nak masak pun, ajmal bleh duk dkt mama kan....kalau letak dia dlm walker time aku masak tu, dia cam xnak duk sgt la dlm tu..seb baik yg ni ok je....erm..pastu ada la beli brg2 murahan sikit kat ikea tu...


yeay yeay..dah ada kerusi..

dah ready nak mkn eskrem..

oh..btw..ikea skrg ni ada section yg jual brg display unit kan...erm...tgk ok gak brg2 nya tp yg x tahan nya harga brg still mahal..lgpun x banyak sgt la brg yg diaorg letak kat display unit area ni..rs nya sblm ni aku dtg,dah ada section ni kot cuma aku je yg x menjengah ke sini..


3 comments:

afne said...

hi ana, last monday pn afne ke ikea. geram tgk brg2 sana tp dpt rembat highchair hana je hehe

itangmanih said...

Kitorg pi VP ari Isnin kot..ms tu dini perabih teh panas akak dlm cawan..akak sempat minum sket je ok..huhuh..tpt wajib nih,leh kata 2-3x sebln mesti pi...
lama dh ada section as-is tu...yup,the price still mahal la..baik beli yg br sbb x byk ngat beza...

~ana~ said...

afne~afne belikan yg sama cam ajmal ke utk hana?beh la ade kerusi ni..ajmal pun suka je dok atas tu...

akak~rs nya dulu ms g dah ada sec as-is ni tp x masuk pun..ni br masuk..betul2..baik beli yg br..lg berbaloi...dini minum teh panas...oh dini...dahsyat kan VP..dah besar kedai dia...