Thursday, March 5, 2009

BakeD PaStA & RoSemarY, BlaCk PePper GriLLed ChiCkeN...

alkisahnya sabtu br ni kitaorg plan nak guna voucher yg aku dpt dr ofis ku sempena bday...ofis ku nih, tiap2 kali bday staff nya, diaorg akan bg voucher g mkn kat hotel...sblm ni kat grand season, now dah tukar kat dorsett regency lak...so, hi tea nya start kul 12-4, kitaorg plan nak g awal la kan...xyah la aku msk for lunch..heh heh heh...so, pg tu aku buat baked pasta..dah lama giler nak buat ni tp ada je alasan nya..mr azam x mkn sbb katanya tu too heavy, dia nak simpan perut dia utk mkn kat dorsett nnti...sudahnya, aku dgn kaq je mkn...tp sedap wei..heh heh heh..percubaan pertama kali yg menjd nampak nya...tp bhgn atas agak masin, maksud aku, cheese dia..mungkin sbb aku pakai cheddar block..kalau pakai mozarella cheese lg sedap...bila mkn time dah sejuk lg sedap..ni aku pakai macaroni je...1st2 nak beli pasta jenis lain tp xdok la plak...so, ambik je macaroni ni...ok la gak....

dah luak separuh..

erm..cite mkn2 kat hotel xyah la kan..choice x banyak tp seb baik sedap...tp apa2pun kami kenyang sgt..puas hati...

mlm tu just mkn roti je sbb kekenyangan yg amat....

ahad tu aku g umah ayon kat Bangi..tgk baby..ayon br bersalin hr selasa br ni...emy czer gak...tp cite dia lg dahsyat lg aku...huh...xmo cite....eh..mr azam x g tau...i g dgn ajmal je...hebat x i..dr cheras (umah MIL) ke bangi, bw ajmal..seb baik dia nak duk kat carseat a.k.a boucer tu tanpa menangis....

hah..mlm tu i balik kan..xtau nak mkn apa..so, i ingat nak buat grilled chicken...ni pun dah lama nak buat..tp x terbuat...tp i x grill la...i susun2 gitu je sbb ayam separuh je i buat...tp sedap la...cuma x serap ke dlm sikit la...erm..pas ni bleh la buat lg ye...resepi asal nya lemon rosemary grilled chicken..tp biasa ar aku...lupa beli lemon, sesuka hati tambah black pepper...mr azam kata, banyak sgt black pepper...mlm ni kalau satu rumah sakit perut, tu tandanya mmg salah u la...last2 ajmal yg sakit perut...hu hu hu..sian anak mama...


br kuar dr oven...

close up sikit

grilled chicken, baked beans, coleslaw

3 comments:

itangmanih said...

ni rasmi new oven ke?nnt bday ajmal leh la buat...hehehehe

~ana~ said...

kira rasmi gak la ni...heh heh heh..eh..buat ar sendiri kak...senang je tuh...

afne said...

patut le terbau baked pasta last few days hehe