Monday, March 23, 2009

BakiNg ClaSs

adoi..berjanggut nak tulis n3 ni...ni ciite lama tp br berkesempatan nak letak kat blog...ye ar minggu lepas kan sgt serabut minda dan jiwa....maka nya tidak ada mood la nak update blog...

alkisahnya sabtu lepas 14 hb tu aku terpilih utk g baking class...blajo buat roti, kek and cupcake...dah free sapa x nak kan...setakat blajo basic2 je bleh la kan..nama pun free kan..xkan nak komen lebih2....

meh aku cite skit psl kelas ni ye..kelas ni anjuran kementerian pembangunan wanita..diaorg akan buat kelas ni untuk golongan2 wanita sahaja..keutamaan diaorg bg pada ibu tunggal, wanita2 yg berniagak kecil2an..kira cam nak membantu wanita la.aku ni kira nya cam bidan terjun la, dpt join kelas ni...sepatutnya diaorg buat utk penduduk kat kwsn tu..ni sbb kak siti (wife cousin mr azam) xleh join kelas ni, so, dia suruh aku jd pengganti...aku pun apa lg..dgr je baking kelas..cpt2 la agree..actually kak siti ni tenaga pengajar utk kelas cenderahati..bila ada baking kelas, dia pun nak join la..tp last minit dia x dpt pg..sgt suka ok...

kelas start kul 9..aku dtg lmbt..mr azam la punya pasal..ajak aku ngemas rumah..udah nya aku jd lambat..mengamuk2 aku dgn dia pg tu...seb baik diaorg buat tu kat pusat komuniti pantai dalam...so, xde la jauh sgt dr tmpt aku kan..

smpai je kat pusat komuniti tu, tgk2 diaorg dah start dah kelas...adoi..dah la aku ni pemalu..pemalu?ahaks...kelas abis kul 5 ptg..patutnya kul 430 dah habis tp biasa ar..belajo dgn makcik2 ni..banyak tanya sungguh....bg aku, ok la...dah class free kan, dpt yg basic2 pun udah cukup la...tp ok la kan..dia bg kita cuba buat sendiri...ulis roti dgn cr betul, buat cupcake, 1st time i deco cupcake tau...sgt teruja...comot pun comot la..pengalaman itu penting..ye x?heh heh heh...layan je la gmbr ni ye....


cikgu tgh ngajo nak buat roti..

cr2 adun roti dgn betul...

vanila cupcake sblm bako..

vanila cupcake pas bako...


roti

roti lg..(yg ni ada inti)

ni aku buat tau..buruk kan...1st time...:)

ni semua, pelajar2 yg deco....

pas abis kelas, ada penyampaian sijil..dpt sijil lg tau..blaja gitu2 pun dpt sijil gak..pastu pelajar2 dpt la bw balik cupcake yg masing2 deco tu..pastu roti, marble kek yg cikgu dok ajar tu pun, diaorg bg bw balik sikit2 sorg..ok la kan..dpt merasa...

balik ptg tu terus jumpa ajmal...dia nmpak aku terus dia jerit2 tgk aku...sgt terharu ok..mesti satu hr dia tercari2 aku..sebak dada..rs bersalah sgt tinggalkan dia...oopppsss....emo jap....

No comments: