Wednesday, March 11, 2009

JoM PeraBihKan DuIt....

ahaks....tgk tajuk cam berlagak je kan...cam banyak duit je bunyi nya..heh heh heh...xde la...sebenarnya semua brg2 tu mmg ingat nak beli..cuma ingat nya beli sedikit demi sedikit la...tp dah terbeli sekaligus lak...tp xpela...at least bkn membazir..semuanya keperluan...
hr tu sblm g ambik keta kat batu caves, kitaorg singgah sogo..asalnya nak g jln tar cr tudung but end up bila masuk sogo, malas lak nak kuar...pusing2 cr wallet utk mr azam...wallet dia dah uzur bebenor..kalau ikutkan dia malas nak tukar..tp aku dok paksa2 gak...so, dia pun pilih la satu...ai bayarkan....kopak ai...pastu x berakhir lg..naik kat bhgn baby, cr botol susu ajmal...ingat nak cr jenama MAM...tgk2 kat sogo xde brand tu...so, ambil la jenama DR BROWN...jadi la kan...harap2 ajmal serasi dgn botol tu....aku? nahi he..x dpt apa2 pon...eh eh..ada la..beli sarung tangan murah kat sox world..pastu x abis lg..balik dr ambik keta tu kan, kami singgah cash converter kat ampang, saje cuci mata..pastu beli ball kat ajmal...dia sgt suka main dgn ball tu..aku pun sgt suka hati...seb baik ball murahan je...


hr isnin tu lak, mr azam ajak g jusco@home dgn ikea.pelik gak aku bila mr azam ajak g OU ni sbb nya dia x suka pg situ sbb susah cr parking..but i like pg situ sbb semua benda ada situ....dia ajak kuar umah awal sbb senang parking...dia nak cr idea nak hias rumah kat situ....jalan2...ada la a few things beli...a few pun kat seratus gak..adoi la...pastu jln2 ada la ternmpak kat jusco@home ni rupanya ada bahagian utk jual spare part keta...hah suka la mr azam..smpai mr azam kata; "ni la jusco paling best i pernah dtg..xde jusco lain bleh lawan"....adoi la...kelako dgr statement tu pd ms yg sama gembira dlm hati...mesti lepas ni dia selalu ajak aku dtg sini...:)...pastu kitaorg sempat jengah ke MPH. cr buku kain utk ajmal...sgt mahal rupanya buku kain ni..tp seb baik jumpa yg murahan, ambik la yg murahan tp ajmal cam x suka sgt..huh...melayang gitu je duit ni...



p/s; akak, sama ke kita nya dish rack ni?ni paling murah kitaorg jumpa..nak beli jenama giken tu mmg x mampu la.....

pastu kuar OU pun dah kat kul 1 stgh...aku ingatkan nak balik terus..rupa2nya dia ajak g ikea lak...adoi la laki aku ni...sabo je la...seb baik ajmal x buat hal..baik sgt hr tu...kat ikea sgt ramai umat manusia gara2 sale ikea yg dah bermula...mr azam pun x ketinggalan ambik cermin 4 segi tu...ye ar..biasanya rm25 pastu dpt harga rm17.90..ok la kan..aku ambik alas kaki murahan satu dan utk ajmal ambik kekuda...sgt suka dia main kekuda tu tau..ada sekali tu dia dok goyang2 tertindih jari kaki dia..meraung dia kejap..hah hah ha..lawak la ajmal ni.....






so, kesimpulan nya, ajmal paling banyak dpt brg dlm ms 2 hari...xpe la kan..dah rezeki dia...dah ada anak ni, apa2 mesti la nak lebihkan anak kan..ye x?
so, sekian sahaja entry perabihkan duit..now dah pokai...hu hu hu....

2 comments:

itangmanih said...

zam br tau betapa SYOKNYA OU ITEWWW????ohhh sungguh terlewat...hehehe...
rak tu mcm sama kot...kt sblh kanan ada tpt letak alas pemotong x?kalu ada,sama la tu...hehe
waaahhh kuda plastik ajmal = ngan k.dini la...nsb warna itam,kalu merah harus k.dini kata dia punya...hehehe

~ana~ said...

tu la kak...br tau OU tu best benor nya...tp kan..even x selalu g situ, dia tau la kat mn mph, kat mn jj..kalu tanya na ni..confirm xtau...hah hah hah...dish rack tu rsnya mmg ada tmpt letak pemotong tu..kuda tu lak, hr tu na nak ambik merah..tp zam suruh ambik itam..tp ms nak g ambik kat tmpt tu, merah mmg xde la..kalu bgn pg tgk kuda tu dlm gelap cam scary je...heh heh heh...