Saturday, March 7, 2009

Kereta Oh KereTa....

uwaaa......mau nangis rs nya....keta mini aku masuk workshop....alkisahnya ptg jumaat tu nak balik keje, mini ku xleh nak start...sgt sedih ok....nasib baik hr jumaat mr azam balik awal...ms tu dia tunggu kat lrt kg baru...pas aku bgtau keta xleh start, dia pun jln kaki la dtg ofis aku..sian lak mr azam...luckily x hujan ptg tu,bleh la dia jln kaki dgn cepat..awal2nya ingat kan bateri yg problem sbb mr azam kata bateri aku dah lama...kena tukar ni...check punya check bkn bateri yg problem sbb alarm ok je...bila start pun bunyi ok tp api x nyala...aku pun xtau la api apa..tu kata mr azam la....bila call insurans, dia nak hntr tow truck je...mr azam xnak tow truck dulu...dia nak panggil member dia yg keje perodua tu..last2 budak2 perodua xleh dtg sbb bz....last2 aku call mamat (member kg aku yg keje kat pwtc), tanya dia, dia ada kenal mn2 pomen x...dia kata ada, so, kitaorg janji nak jumpa esok je kat ofis aku...waktu pun dah nak maghrib, mr azam pun call la daddy dia suruh dtg ambik kitaorg....kul 830 mlm br ambik ajmal....sgt sedih tgk ajmal dah tdo..mlm tu kitaorg tdo cheras sbb nak ambik keta mr azam..mr azam tinggal keta dia kat sana....biasa nya keta mr azam mmg parking kat umah kami, tp last week adik dia pinjam, pastu mr azam malas nak g ambik....so, mmg tinggal sana la...

esoknya, bila kitaorg g balik ke ofis aku, jumpa member mamat tu..mr azam dah try jump start tp x jln gak..last2....KENA PAKAI TOW TRUCK..problem nya ; transducer (betul ke aku eja nih?) rosak..pas decide tu, kitaorg just bg je kunci kat pomen tu, nnti tow truck dtg je ambik keta..aku ajak mr azam balik sbb x sanggup tgk keta aku kena tarik....pomen tu kata dlm kul 3 nnti tow truck dtg ambik keta....settle...penat giler....

tup tup kan..kul 730ptg, guard ijn tepon aku, bgtau aku, ada org dtg nak tarik keta aku....aku kata, jgn bg diaorg tarik lg..dlm hati dah panas...kata nak tarik kul 3, ni dah kul brp...aku duk bincang dgn mr azam..last2 kitaorg decide nak g ijn....dan dan tu gak g ijn...smpai ijn, mr azam terus hentam pomen tu...kitaorg duk pk lg nak lepas ke x keta tu kat diaorg....pk punya pk..lgpun sbb aku gak yg mencr dia, last2 bg la dia ambik....janji esok kena siap kan...dia janji la...pastu kitaorg escort la dia ke bengkel sbb aku cuak la..walaupun mamat kenal pomen ni..tp ntah la...maybe ni 1st time jd kat aku kot...terover cuak lak.....last...dlm x smpai hati..aku tgk je keta aku kena tarik...sedih siut....hah hah ha....

last2...kul 930 mlm br smpai cheras balik..kemas2 brg...balik umah kami...penat gile....esok ptg tu..br keta siap...terbang rm300.....wwwaaaaa.....aku rs...madela FS yg aku idam2 kan hr tu dah terbang melayang2..

2 comments:

itangmanih said...

apa prob sebenarnya?

~ana~ said...

heh heh heh...terpjn lak cite smpai x cite apa problem keta....trandsducer(xtau betul ke x eja) problem...lgsg x leh start..hu uhu hu..