Thursday, April 30, 2009

~SPECIAL ANNOUNCEMENT~

heh heh heh..tajuk agak poyos kan....saje je bikin gempak....actually nak inform...


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


tp x nampak sgt kan....mmg kuar double line pun..tp lambat sgt kuar..test tu aku buat ms minggu ke-6...

minggu ke-7 aku g scan kat klinik kat alam damai pun still x nampak...so, xnak berharap sgt...

minggu ke 10, aku terus g jumpa my new gynea, prof ani amelia kat ukmsc, so, lega sgt time ni dah nampak...sgt comey ok.....aku terpaksa tukar gynea br sbb prof zaleha not in ukmsc anymore...dia skrg just kat hukm je...erm...ingatkan nak ambik prof hashim tp mr azam still xnak gynea lelaki, so, ambik la dr ani amelia ni...erm..ms 1st time jumpa hr tu tgk ok je..harap2 dia ok la nnti....aku bkn apa, cumaa risau kot kena czer lg je...but dia bg bgtau kalau xde apa2 masalah pd kandungan, insyaallah aku bleh deliver normal...erm..lega sikit dgr.....

perasaan;

sgt terkejut sbnar nya...ni semua unplan...mmg after delivered ajmal, aku x ambik sebarang ubat or whatever for family planning..my old gynea (prof zaleha) pun x suggest aku utk ambik apa2..takut gak sbb ajmal dulu kan czer...but prof zaleha kata if u pregnant pun not a big problem....dah xde istilah kena tunggu at least 2 years for czer case...fine la kan..dah ter accident kan(kelako nya ayat)..so, kami terima je la..kami anggap ni semua rezeki dr tuhan....(alhamdulillah..sgt murah rezeki 1-2bln ni..)....

so, due date nya 09.11.2009...erm..skrg ni aku tawakal je..berdoa dan berdoa agar kandungan aku ni xde apa2 masalah...dan juga berdoa kalau2 baby bleh kuar 30 oct tu sbb time tu kan besday i....wallah....

erm..skrg ni just muntah2 time gosok gigi di pagi2 buat je...yg lain2 xde apa2 sebrg alahan..alhamdulillah sgt kerana kandungan kali ni di permudahkan seperti aku mengandungkan ajmal dulu...dan semoga ianya berkekalan smpai la aku deliver nnti....ops..lg satu..selera mkn la..masih lg berkurang..xde selera..xtau nak mkn apa...kdg2 puas la aku dok masuk blog masak2 sbb nak cr selera..nak mkn apa but fail gak...so, kdg2 x mkn lgsg kdg2 belasah je mkn apa2 yg mr azam mkn but small kuantiti...udah xde selera kan...gitu la gaya nya.....so, gitula cite nya special announcement aku kali ni.....nak cite banyak lg tp ada meeting lak ni...so, to be continue la ye....:)

7 comments:

MadianiMamat said...

congrats sis!!!same ngan akaq..berganda dpt baby thn ni...hahaha...welcome to hometown!

itangmanih said...

lambatnya annouce...hehe

Adam Faris said...

Congrats!!wah cpt tu abg ajmal nk dpt adik ni...huhuuu...jgn abg buli adik cukup..

~ana~ said...

heh heh heh..thanks ye semua...:)

Batdeaz said...

congrats dik!

Afne said...

ana! tahniah yea. rupa2nya org tu terkena 'minggu sakit' bersebab. pasni ajmal dpt le adik hehe. take care ya.

J.A.D said...

hi, just nak tanya if Dr Ani Amelia tu ok or not. I'm same like u, dulu dgn Prof Zaleha tapi since dia dah duduk kat govt wing, i am looking for a new gyne tapi nak perempuan n klu blh in HUKM. appreciate your views on her.