Tuesday, May 5, 2009

~balik kampung~

kami balik kg again..again?ish..mcm selalu je balik kg...kebetulan jumaat kan cuti, so, ambik peluang la utk balik kg...bkn senang nak balik kg ni..sejak kawin, kena tunggu cuti panjang je br bleh balik..kalau nak harap sabtu ahad je..hai hai bye bye la ye...tp kalau time aku bujang dulu..aku belasah je balik sabtu ahad....

erm..kalau ikutkan banyak xtvt ms balik kg kali ni sbb semua org balik termasuk abg..tp last minit ada bbrp xtvt kena cancel sbb penduduk kg buat program anak angkat la plak di mana ianya melibatkan keluarga aku...agak frust la sbb bkn senang sbnarnya nak berkumpul semua mcm ni melainkan time raya..tp xpela..nak buat camna...

hr jumaat tu kan korang perasan x, panas giler kan..ingatkan kat kg je panas, rupa2nya satu dunia smpai ada org meninggal kat mn ntah sbb panas sgt...ajmal lgsg x tdo satu hr tu...agaknya sbb panas kot..dia lak jenis kuat berpeluh..maybe dia uncomfortable...kecian kat mok mok tu...seb baik dia x meragam sgt....

ajmal bkn main lg suka balik kg sbb ramai org melayan dia..dia ada kawan nak main, (tuan puteri adini)...tgk ayam, bird...seb baik tok ki dia x bw g tgk lembu2 dia..kalau x..lg xcited agaknya.....asyik nak duk kat luar, nak g jln2 kat sungai, nak tgk ayam...huh..seb baik dia xleh berlari lg..kalau x, mau nya dikejar ayam2 tuh.....

ops..jumaat mlm tu, our Timbalan Pendakwaraya a.k.a kaq, telah membelanja kami semua mkn ikan bakar...eh..x sure lak ni kaq sorang or kaq share dgn chiq..plan awal nya nak g tmpt hr tu yg kat bukit diman tu tp tutup la plak..sian kat akak dan mr azam x merasa la ikan bakar situ....so, che ngah suggest g kat muara sungai kat kg buluh...fuh..marvellous sgt..best giler..harga pun reasonable...16 org mkn, 9 ekor ikan bakar (kerapu,siakap,pari,baung). tomyam, udang celup tepung, total rm240...sgt murah kan...mmg puas hati....tp kesian sikit kat abg dgn akaq , sbb diaorg demam..diaorg x larat je aku tgk...seb baik adini pandai bw diri....

sabtu tu lak, aku rs letih semcm....penat gile..ntah kenapa..tp ptg tu g gak ke ktrg sbb nak beli brg sikit utk mama pastu nak melawat makcik aku kat hospital..makcik aku ni dah nak kena potong kaki, sian dia..dah la x sedar2..doktor kata kencing manis dia ok tp kaki dia jd cam berkudis sbb kanser tulalng..erm kesian..time ni la br dpt detect lak ada kanser tulang....balik tu dah nak dekat maghrib...x sempat nak g kedai tudong 5 sen..kalu x, nak gak sambar selai dua kan...nak gak tgk kain ela murahan tu kan...

hr ahad, dah nak balik..hu hu hu...sedih ok..rs cam kejap je balik kali ni tp sempat bermanja2an dgn ma...x sempat pun g melawat kak ngah yg dah delivered bln 2 hr tu..xpela...next week gerombolan2 ni nak turun kl..ada kenduri, my family too....waa....x sabarnya nak tunggu jumaat ni ma smpai....pastu sabtu ni kenduri....tp sabtu ni gak auntie mr azam ada buat kenduri..hu hu hu..kena manage time betul2 ni......

kemalasan lak nak upload gmbr...sbb nya gmbr x banyak la...xpe la kan..janji ada cite...:)

No comments: