Tuesday, May 19, 2009

~jom cherry~

ahaks...semlm aku g maybank jalan raja muda kat ofis aku ni sbb nak tuko maybank card..saja gediks nak tuko...actually kad lama ok je..xde rosak apa pun tp gedik nak tuko ke cherry card tu sbb comey...:)...


prosedur kejap je...tp q tu yg lama...nyampah ai..kena bayar rm12..tp aku x bayar pun sbb dia kata nnti dia akan deduct dr akaun..standard ar kan..maybank ni otai dlm bab2 mengecas customer dgn caj2 yg apa2 ntah .tp ok la..actually function kad ni sama je dgn atm kad lama tu..cuma kad br ni dia link dgn visa..so, kalau ada apa2 diaorg akan bleh check kita nye akaun dgn visa gak..


lgpun kan, aku terbuka ati nak g tuko ni sbb dah 2-3 tmpt aku g, aku nak guna atm card aku as debit card, diaorg xleh accept..diaorg bleh accept card cherry tu je...biasa ok je kalau aku guna atm card tu as debit card tp br ni aku g mn ntah, dia x nak accept...pastu yg aku hangin br ni ms g mkn pizza hut kat taman connought, patutnya set yg kami ambik tu, ada less 30% if kita guna maybankcard..tup2 bila mr azam nak bayar, dia kata dia terima cherry card je...ampes sungguh la...rugi tau...kat rm10 gak la 30% tuh.....mr azam dan2 tu gak kata nak tuko ke cherry card..tp x tuko2 lg...jeles la dia ai dah tuko cherry card dulu..ahaks..so, ni la kad cherry baru ai...cantik x????...:)


No comments: