Thursday, July 9, 2009

~balik kg~

weekend yg lepas, kami pulang ke kg..mn lg trg la kan...:)..

mr azam dpt off day sabtu dan ahad, maka nya di kesempatan yg ada, dia ajak balik kg..aku?sudah tentu la happy kan...ambik cuti sehari hr isnin tu sbb xmo la jap sgt duk kg kan...tp atas sebab2 tertentu, kena balik awal pg isnin tu gak ke kl...sgt sedih saya..tp demi masa depan..rela kan saja...:)

balik kali ni sgt best sbb musim durian..walaupun durian kat dusun br luruh sikit tp dpt gak mkn durian..ayah siap beli durian kat org kg lg...perut smpai rs sungguh senak sbb asyik mkn durian...oo..nikmat sungguh rs nya..pas ni kena jg mkn sikit la sbb takut gula dlm darah naik..ye la tgh pregnant ni, mn bleh mkn satu2 benda tu lebih2 lak...nnti memudaratkan...

hr ahad tu g kuala trg..g pasar payang, cr brg sikit, pastu mr azam nak g jalan2..tp aku xtau nak bw dia g mn..ye la..kat kuala trg tu mn ada benda sgt..last2 g pantai batu buruk..sblm g pantai, kami singgah mkn udang, sotong celup tepung dulu kat tepi pusat akuatik tu..sedap gak..sedap la nak compare dr medan selera kat batu buruk tu...harga pun reasonable la...yg medan selera lg satu tuh cekik darah sungguh....



pastu bw ajmal g pantai..sgt suka dia..lgsg x geli pijak pasir2 yg halus tu..selamba je..pastu bila bw main air, bkn main lg...xnak naik..siap nak duduk dlm air laut tu...pastu siap tarik tgn ajak pergi ke tengah lagi..adoi mn boleh nak oi..abis basah seluar dia..masuk kereta, basuh2 dgn air sikit..terus tukar bj...





ms on d way g pantai tu, lalu kat ladang...nama tempat tu LADANG ok..beli pulut panggang..org kata pulut panggang sini sedap..erm..bila dah rs sedap la jugak..mkn panas2 lg sedap...:)..




teringin nak naik bas bandar ni sbb sgt cute..dah lama teringin nak naik tp xtau nak ke destinasi mn...x pernah lak tanya driver tuh...comey kan bas ni....sbb dia di buat drpd kayu..seat dia pun dr kayu...





pastu terus g losong, beli keropok lekor sikit..on d way balik singgah desa murni..kedai tudung murahan...xde ambik apa pun..just sambar 2 pasang kain murahan utk pakai buat g keje..sgt murah ok..4 meter rm13.90..murah lg tu pun ada tp sbb yg harga tu aku berkenan...ambik je la..:)..
tu je la cite balik kg kali ni..xtau lg bila nak balik....erm..harap2 b4 pose ni bleh balik lg....

4 comments:

itangmanih said...

huhu...nk mkn segala makneka celup tepung tu...ari tu demam,langsung punah harapan..

~ana~ said...

sgt sedap ok...

pas ni kalu balik, g la...sedap...:)

Nana said...

gambar sata xde?heheh...

~ana~ said...

nana,

sata ada gak..tp x ambik gmbr pun...:)