Thursday, July 16, 2009

~new bicylcle~

dah lama teringin nak belikan ajmal basikal, tp ada je yg x berkenan...at the same time, ada gak usha2 kat 2nd hand item...last2 berkenan dgn satu basikal dari blog ni....pastu tanya la big bos dulu, ok ke x basikal ni..bila dia dah bg greenlight, br la beli...


actually ni 1st time beli brg online+2nd hand..sblm ni duk tgk kat blog org je...tgk org beli brg2 online+2nd hand ni..takut gak kan..mn tau kot2 brg tu x sama dgn kat gmbr+x memenuhi citarasa aku..tp alhamdulillah la..ok semuanya...

isnin tu buat payment, semlm, brg pun smpai..xcited gile..x sabar nak balik nak tunjuk kat ajmal..smpai je umah, terus bukak...sj bukak kat bhgn handle dulu...ajmal lak bila tgk handle tu, xcited gile..smpai menjerit2..x pernah tgk dia xcited cam tu..rs cam nak nangis je..:)..bila dah habis bukak semua..apa lg..sgt la xcited dia dok membelek basikal tu..tp malang nya, dia xleh nak cycle lg..x berapa smpai..basikal tu nmpak cam besar sikit...tp dia still main..kejap naik kejap turun..kejap tolak ke depan, ke belakang..sebak rs tgk anak happy..:)...


alhamdulillah la even ni brg 2nd hand, tp quality excellent...xde apa yg rosak pun..mr azam pun puas hati..:)..cuma dia bising sikit sbb kalau beli mainan besor ni, xde tmpt nak letak...al maklumlah...duk kat sarang merpati je...so, faham2 je la kan..skrg ni pun, 3rd room tu kami jadikan tmpt letak brg mainan ajmal...ingat dulu nak decorate cantik2 nak buat bilik ajmal..tp skrg jd tmpt letak mainan dia je...:)....


okla..layan gmbr la pulak ye..


ni la basikal tu..



ajmal in action...

mcm2 aksi dia buat..

No comments: