Wednesday, August 5, 2009

~makan@ san francisco pizza~

hr sabtu br ni mr azam janji nak bw aku g ikea...dah lama x g ikea..sejak ikea buat sale ni, x pernah pun jejak kaki ke sana...makanya, pas je mr azam abis keje, siap2 kami pun kuar..dah tau org buat rusuhan tp ingat kan xde jejas la kan kat jalan2 dan tmpt yg kami ingin tuju nih...

sekali tuh..lepas je desa water park tu, masuk federal, jammed giler...erm..mr azam terus cancel..dlm hati kecewa gak..tp xpe la...drpd buang ms kat jln..mr azam pun ajak la g jln2 ke mines..alang2 dah kuar kan..sblm tuh g bilik pameran macy yg x berapa jauh dr mines tu..sj jalan2..

erm..smpai mines pun, xtau nak buat apa..sbb kedai bukan nya banyak sgt pun..ingat nak bw ajmal naik boat tuh..tp ms tu dah nak dekat maghrib, mesti x nmpak apa sgt kan..so, cancel gak la...

jalan dan jalan lg....pastu perut pun lapar, pk punya pk nak makan kat mn..2-3 kali duk pusing pk nak makan apa...last2 kami makan ni....


awal2 nya cam cuak gak nak mkn sini sbb xde tanda halal...tp bila tanya manager restoran tu, dia bg jaminan mmg halal...diaorg tgh tungguh kelulusan dr JAKIM utk dpt kan pengesahan halal ni....

nama pun pizza kan, so menu nya more to pizza la...kami just order regular pizza di mana topping nya kami pilih sendiri...bleh pilih 3 topping..kalau nak tambah lg topping nya, kena tambah rm2.50 for each topping...kalau utk pizza biasa pun ada...kiranya ni kami ambik yg "make your own choice" la....

mr azam pilih chicken salami, beef pepperoni, & mozarella cheese...sgt sedap sbb cheese nya yg sgt banyak itu....puas hati mkn...roti pizza dia pun lain sikit..x mcm pizza hut nye roti...utk air, mr azam ambik ais lemon tea, aku ambik lime juice...total rm33.70...murah la kan...






muka tgh dok pk..."erm..brp la duit aku melayang nih"

"fuh..lega..x mahal sgt.."..tgk muka ajmal..kelako kan..

No comments: