Tuesday, August 18, 2009

~monthly check up~

semlm ai ada check up..kat tmpt biasa la..klinik kesihatan ibu dan anak salak selatan...
smpai kul 8 pg..dpt turn no 3...ho ho ho..xcited dpt turn awal...tp lmbt gak siap nya..kul 10 br settle semua sbb kena jumpa dentist and kena cucuk kancing gigi tuh...eh..ye ke kancing gigi..ye kot...kalu dulu, 1st pregnancy kena cucuk sekali je but for 2nd and next next nya..kena sekali je.
hu hu hu..nurse kata dlm ms 2-3 hr lengan rs kebas..tp ms dia kata tu x heran sgt sbb dulu ms pregnant kan ajmal, kena cucuk gak tp lgsg x rs apa2...even time tu 2x...tp yg ni..mak oi..sakit gile..lenguh tangan ni...tp xpela..2-3 hr je kan..insyaallah...

~alhamdulillah kepala baby dah pusing ke bawah..(ni dah tau dah sbb one day b4 pas balik kursus tu ai g klinik utk scan..just nak tau baby dah pusing ke belum)...
tp nurse kata don't over confident sbb ruang still ada utk dia berpusing balik...
erm..doa je la moga2 baby terus kekal pada kedudukan skrg ni...
kalu ikut kan, time ajmal dulu, 7bln dia dah pusing and terus kekal smpai ke bersalin...so, hopefully la yg 2nd ni pun ikut cam abg dia gak....and ms scan hr tu pun, doc kata xde apa2 masalah...air ketuban semua ok..uri pun kat atas..berat baby dlm 1kg++..insyaallah la kuar nya pun ala2 berat ajmal gak..:)

~usia kandungan 28wks 2day...

~berat 51.4kg naik 1.2kg..

~hb-10.6..ni yg x syok ni...dah beria ai mkn ubat bln ni..xde skip2 nya tp x naik gak..nurse kata maybe pemakanan ai x betul and ai kurang rehat..erm..betul la tu kot...lately ai makin xde selera mkn...pastu mmg kurang rehat..(ye la..mlm2 buta ai bantai mop lantai umah lg..seb baik mr azam xde..kalu x teruk ai kena...)

erm..yg lain2 lupa lak...ye la..ingat yg penting2 udah la..kad merah tu ada dlm keta..idak la ai nak ingat semua2 kan...

erm..tu je la kot setakat ni...:)

No comments: