Monday, August 3, 2009

~tgh gila.....~

skrg ni aku tgh gila nak menjahit....
adoi la..minggu lepas gila memasak...
minggu ni gila nak belajar menjahit lak...

actually memasak dan menjahit ni mmg 2 perkara yg aku suka buat...
hr tu ada ura2 nak belajar menjahit..tp bila dah ada anak ni..
x sampai hati nak tinggalkan dia di hujung minggu utk g blajo menjahit...
so, niat terkubur cam tu je.....
adaa gak ingat nak blajo menjahit online...
tp ada ke erk....
nak blajo dgn mak aku..tp rs cam x masuk je dgn apa yg dia ajo..aduh..alasan sungguh..
br2 ni tgh ber blog hopping, ada terjumpa satu blog ni...
dia ajar cr2 nak buat tudung awning tu...
aduh..aku sgt teruja....
hr jumaat tu sambil berjalan2 ke sogo, smbil aku g cr brg utk menjahit...
penuh tekad dan keazaman sungguh....

maka, semlm, bermula la langkah pertama aku..
tp masuk 1st step, nak gunting kain tu pun dah mencabar buat aku...
sapa lg..x lain x bukan, ajmal la jd pengacau aku...
aku gunting kain kat hall..br je nak gunting, dia g pijak kain aku...
aku masuk bilik nyorok2, dia tau aku dlm bilik..meraung suruh bukak pintu bilik...
nak gak tgk aku ada dpn mata dia..padahal sblm tu elok je main dlm bilik mainan dia tu...
adoi la....

erm..dah siap gunting, cadangnya nak sembat tangan je..memandangkan aku xde mesin jahit..
tp br je start aku rs cam berthn je nak siap sembat ni....
abis tu..kalau dah rs cam tu, camna nak buat pakai utk raya nih???hu3x..
kesudahan nya, aku suruh kwn aku yg ada mesin jahit tu tlg jahit kan....
abis cite..skrg ni tunggu je la dia bw kain aku tuh..:)

aku berharap sgt jd la tudung aku ni...
bleh la aku jahit kan tudung utk kawan aku nye majlis kawin nnti...
terima kasih la pd owner blog yg sudi tunjukkan cr2 buat tudung tu...
sgt x kedekut ilmu...dan terima kasih gak sbb sudi melayan kerenah aku dok tanya itu ini...
sanggup tu tebal muka ym dgn dia even x kenal utk tanya itu ini..

so, begitula harapan saya..
moga impian saya menjd kenyataan...
nnti bila dah siap, br bleh tunjuk kat sini ye..:-)

maka nya, entry kali ni lgsg tiada gmbr....:-)

1 comment:

Norry said...

Nana, anda dijemput untuk birthday party Naim...nanti bg nor emailnak email peta ke umah k