Monday, September 14, 2009

~berbuka puasa @ Sri Ayutthaya~

actually dah lama plan nak kuar berbuka pose sama2 dgn abg, n kaq..tp xde ms yg sesuai..so, semlm pas duk ring2..maka nya jadi la nak berbuka pose sama2...

abg suruh g umah dia dulu sbb still xtau nak g mn...smpai umah abg kat kul 6 dah...pastu duk bincang2, abg nak bw g kat SRI AYUTTHAYA, kat area ofis dia..ada gak terpk nak g Palace of Golden Horses sbb mr azam dpt best2 price kat situ tp sbb dah lewat, x buat booking semua mn bleh kan....maka nya, bergerak la kami ke Sri Ayutthaya ni....

1st time masuk, erm..terpegun jap tgk..100% thai nye concept restoran ni...dgn replika gajah nya, patung2 apa ntah lg nya...(ajmal sgt takut tgk patung2 tu..:)....)..dgn waiter & waitress duk ber "sawadikkap2" tuh..huh...

yg buat order nya abg dgn kaq je..aku dgn mr azam duk sibuk layan ajmal, akak lak duk layan tuan puteri dia...dah nama nya rest. thai kan, of course la main menu is tomyam...

environment restoran tu mmg sgt2 ok...layanan 1st class...siap ada kolam lg kat dlm rest. tu..ajmal dgn adini asyik la dok lari2 nak g tgk fish kat kolam tu...huh..siap jerit2 lg bila tgk fish2 tu..
so, layan gmbr lak erk...gmbr actually banyak, tp ada yg x sempat ambik dr fon mr azam, so, layan yg ada je la ye...gmbr makanan ada gak yg x ambik sbb nafsu nak rs makanan tu meluap2 sgt..:)...dessert pun ada order gak tp satu pun x ambik gmbr dessert nya...hu3x...

buku menu

tomyam...

asparagus..xtau msk apa tp sedap..

atas tu ayam msk apa ntah..bawah tu beef..jugak xtau msk apa..tp 2-2 sedap..
sotong celup tepung..jugak shedap...
erm..komen pasal makanan lak ye...1st2 nak bgtau la...price kat sini mmg betul2 pricey la..tp sbb makanan ok, service ok, maka puas hati la kan...kalau tomyam lak, dia akan serve dlm mangkuk kecik siap2 utk setiap org...rm10.90/mangkuk you...

ok...layan gmbr budak kecik 2 org ni lak..duk kat tepi kolam sambil terjerit2 tgk fish....tuan puteri adini, suka ambik gmbr..mcm2 aksi dia buat..tutup mata sebelah la...peace la...pas ambik gmbr cpt2 sibuk nak tgk gmbr dia..hu3x...





2 comments:

Nana said...

mengancam nye makanan...lambat lagi buka nih.haha

~ana~ said...

nana, sabor...sabor...heh3x...