Tuesday, September 15, 2009

~mission accomplish..~

fuh..akhirnya berjaya gak aku buat 4 jenis biskut raya tahun ni..better la dr thn lepas..thn lepas cuma buat 3 jenis je...bleh la jugak bg kat family in law sikit..pastu bw balik kg sikit...tinggal kat umah sikit...ok la tu kan....

tart nenas


atas tu almond london, bawah tu choc bubbles(choc bubbles erk..aku pun xtau..pakai hentam je buat)

choc chips yg dah tinggal suku balang..
erm..tp nya kan..biskut choc chip dgn tart nenas aku tu dah tinggal sikit dah..ni gara2 aku dgn mr azam la...mlm2 xde mende nak kunyah, duk g cr balang biskut...waa....tp 2-3mlm ni aku dah tahan sikit la nafsu aku dr memakan biskut tart nenas tu..tp mr azam still lg...hu3x...tu dia x nmpak lg almond london tu...kalu x...harus nya kosong terus balang kuih aku tuh...

oh..akhirnya dpt gak aku biskut makmur ni...ingat x ada entry ni, pastu SIL aku order dgn ofismate dia..seb baik bleh order lg and dpt terus...tp biskut ni aku x rs lg..nmpak cam sedap...aku tahan je nafsu ni..kang nnti once aku bukak, x sempat raya, dah habis biskut ni..hu3x....


erm..minggu ni malas sgt nak buat keje...mood raya sudah dtg..nak masak time buka pose pun aku dah xde mood...rs cam minggu ni nak jd pengunjung setia bazar ramadhan je...hah3x...


minggu ni tiap2 mlm aku dah ada jadual nak buat apa2..kalau ikut kan mlm esok, nak buat laundry sikit pastu nak packing baju..baik bj aku, mr azam mahupun ajmal..langsung x kemas pun lg..hu3x..dah la balik lama...banyak la bj nak kena bw....tup2 td ada ofismate order kek la plak...erm..nmpak gaya jd lipas kudung sikit la mlm esok, nak kemas bj, buat laundry, buat kek lg...waa.....


aku start cuti jumaat ni smpai la isnin 28/9 tu...jumaat pg balik kg...thn ni raya kat trg je..tgk la..kalau larat, balik la penang..takut gak nak jalan2 jauh ni ...rs dah cam nak bersalin je ni...hu3x...tgk la..kalau bleh online dr kg nnti, aku online..citer psl raya2..:)...

3 comments:

Nana said...

wah rajin ek wat kueh.suji tu sama mcm kita punye.hehe..ni pun ada satu lg lom siap confleks madu je lg xwat bi

~ana~ said...

nana, nak makan kena la rajin sikit..heh heh heh..time ni la nak mkn biskut raya nya..pas ni dah xde feel dah nak mkn biskut raya nya..:)...erm...nana lg rajin...siap bleh ambik tempahan lg...

NaZRiN said...

CHECK IT OUT!! http://nicephonenumbers.blogspot.com/ SPREAD IT AROUND!! TELL UR FMLY AND FRENS!! BOOKMARK THIS LINK!! LINK MY BLOG PLEASEE