Tuesday, October 6, 2009

~jom makan~

pas abis raya ni, cite mkn je la kan..

ni cite ms pas g renew lesen hr tu...
dah lama teringin nak makan ikan, sotong dan udang celup tepung yg sedap...
biasa makan kat pantai batu buruk je..
walaupun tahu x sedap tp oleh kerana nak mkn, belasah jugak..
tp kali ni dah tau port mn yg sedap...
kat pantai teluk ketapang..ni pun lepas abg bgtau....

actually abg dah bgtau kedai mn yg sedap tp aku lupa lak...
bila smpai sana, mula la duk sibuk2 nak call abg,
nak tanya kedai mn satu yg sedap...
tp celcom lak buat hal..mmg x dpt la...
last2 masuk je la salah satu kedai kat situ...
tawakal je la kalau x sedap...

erm..seb baik sedap..
murah pun murah...
kitaorg ambik sotong satu piring, udang satu piring, ikan 2 ekor
mr azam minum teh ais, aku ambik abc..total rm13..
murah la kan...

mr azam x puas hati, g kedai sebelah, tapau lak...
nmpak cam sedap gak..tp situ mahal sikit aku rs....

pas mkn, ajmal nampak lak playground kat sebelah tu..
apa lg..meloncat2 la nak g main....
tghari buta main kat playgorund..aduh sgt x tahan...
dia selamba je main tgh2 panas tu...

pas tu, g jln2 lg..nmpak la lg kedai yg jual ikan celup tepung ni...
kat sini lg ramai org...
fuh...mesti sedap...
tetiba aku teringat abg kabo...
"jgn g yg kat playground tu...g depan lg...situ sedap"
aduh la....tp sbb perut dah kenyang...putih mata je la...
xpe la..mr azam duk pujuk, nnti balik lg sekali, nak ajak dtg sini lg...
balik umah lak, amie kata, "yg kat playground tu x sedap sgt...pegi depan lg..situ lg sedap.."
huh..lg la aku teringat2...erm xpe la..xde rezeki...
tp xpe la..xde la ralat sgt pun benor nya sbb even mkn kat situ, ikan, sotong dan udang nya sgt fresh....
jauh beza dgn kat pantai batu buruk tu.....

gmbr?
x ambik sbb kepanasan...

2 comments:

itangmanih said...

betul!betul!betul!kt playground tu x brapa sedap...yg gerai tepi jln depan sket tu lg MARVELLOUS!!

~ana~ said...

adoi la kak...teringat2 lg kedai tu even lalu je..hu3x....