Tuesday, October 13, 2009

~little bean multifunction warmer+sterilizer~

ni cite last week...pas check up tu, dlm x larat tu bleh lg aku ajak mr azam g OU...
sj je nak jln2..tp mcm2 kitaorg buat..tgk wayang..cuci gmbr...survey brg2 utk ajmal dan baby a...dan jugak sedikit brg2 umah...

erm..citer psl tgk wayang..erm..kitaorg tgk citer apa erk..
ooo...citer UGLY TRUTH..best ar cite tu...
rs mcm nak repeat tgk je lg..:)



pastu lalu lak kedai gmbr..
alang2 cuci je terus gmbr...
gmbr dr pregnant kan ajmal smpai la ajmal sethn..
punya la lama aku perap...
hu3x...sbb kedai tu buat promotion 100 keping=rm29...
padahal xtau murah ke mahal...
erm..cuci je la...

erm..pastu kuar masuk kedai brg2 baby...
survey2 brg utk ajmal dan baby a...
sekali tu..tgk la sterilizer ni...


ni multifunction nye...
benor nya mr azam yg beriya2 nak beli benda ni
sbb senang katanya...
pastu ms survey tu plak x perasan ada lg satu jenis...
yg tu mahal sikit..
yg aku beli ni rm149...
pas aku beli ni, ada la sorg member bgtau,
jenama ni x elok..kat mn ntah dia bc psl brand ni..user kata x ok...
yg aku beli ni complicated sikit sbb semua all in one...
kalau yg jenis mahal sikit tu ok sbb dia asing sterilizer dgn warmer tu...
tp xpe la..tawakal je la..sbb dah beli kan..
dulu mr azam ada jumpa kat cash converter jenama avent..
murah la..x smpai rm100 pun..dia dah iya2 nak beli
tp aku x kasi...ntah la..ms tu aku x pk sgt kegunaan nya..
skrg anak dah masuk 2 br terhegeh2 nak beli balik...
so far, aku tgk ok je
mlm tu balik umah, mr azam dok godek2 guna...
dia kata ok je..senang la sikit keje nnti...
sterilizer yg kitaorg beli ni multifunction...
guna base yg sama je utk steril, warmer..
bleh gak guna utk buat juice utk bg kat anak2..
okla tu kan....











pastu jln2 lg tgk brg2 umah lak..
ada la terbeli satu brg tu...
tp x sempat nak ambik gmbr..dah di guna pakai mlm tu jugak..:)
ish..cuba korang bc tajuk...
tajuk pasal sterilizer tp cite campur2 lak..
hu3x...xpe la..at least ada cite yg berkaitan tajuk kan..:)
layan...

6 comments:

Afne said...

waahh.. ana dh beli yea! afne tak terbeli lg ni. afne tau yg asing2 tu tak pernah nmpk yg camni. kt enjoybreastfeed.com RM169 (ada % skrg). aritu lg murah RM149 je.

~ana~ said...

afne, yg asing2 tu kat jusco rm199.90 skrg ni ada less 20%, so dpt dlm rm160++ la..

yg ana beli ni, rm149...bwli afne..jgn x beli..:)

mama_umar said...

ana!! igt zety lg x, jmpe mase gath pcm dlu? hehe, tgh preggie jugak ke? me too :), kite tuko2 folo & link k

~ana~ said...

ZETY...kita ingat lg la kat awak..kita mmg sokmo masuk blog awak..tp segan nak tegur kot2 dah x ingat kita lg...

ha'ah..skrg ni tgh pregnant..

ok zety, nnti kita link zety nye blog..:)

Nurull 101 said...

so far warmer ni oke ke nana? saje nak tau... ehehe

Siti Hanizah said...

Slm.hai ana. Aritu sy ada bli sterilizer ni.sekali tu manual instruction xde daa..p blk kedai tu,dah abis jenis ni.yg asing2 ada la.puas cari kat semua tempat kat sini xde jenis ni.boleh x ana bg cara2 guna dia or email ke,kalo nak fotostat n pos lg boleh..hehe. Tolong ye ana..kesian sy..dah abis cara cari nak guna x reti..kat internet pun dh surf xde..takut silap cara guna rosak pulak..dah le mhl.. Kalo ana sudi mbantu besar jasa ana pd sy n anak2 sy... :-)