Monday, October 19, 2009

~which one..~

erm...tgh berpikir2 nih...
nak pakai botol apa utk baby a...
skrg ni utk ajmal mmg pakai avent..

tp rs cam gatal lak nak tukar..


rs nak tukar ke MAM, x pun tommy tippee...NUK pun ok kan...







yg botol ni pun ok kan....tp puting lak..aku dah la fail bab2 puting ni..
x reti nak cr yg jenis camana....
eh..tp kan..botol ni utk milk storage je kan...
ish..aku blur la....





hr tu dah try dr brown..tp rs cam leceh sikit...



bila nak basuh tu, part nya banyak sangat....


erm...ke xyah tukar erk...
tp bila bc yg pasal BPA free tu rs cam takut lak....
sbb ada terbc kat mn ntah, avent nya botol non BPA free....
skrg ni avent ada 2 jenis kan...satu yg mmg BPA free tu..
n satu lg mmg non BPA free....
ye ke erk...ke...aku yg tersalah bc erk....
or avent mmg BPA free skrg ni?

botol2 yg kat atas tu (selain avent) mmg BPA free semua nya kan?

6 comments:

Nana said...

huhu..ni seme hage bole tahan nih

Afne said...

ana - skrg avent dh naik standard bpa free tu yg rege naik gilak2. terpulang pd ana tp fikir la sblm membeli. afne aritu nk beli breastflow tp last2 pakai je mlo storage bottle (bpa free) ngan teats fiffy utk haziq. jimat skit ibu double H ni hehe

~ana~ said...

nana-tu la..hege mmg x hingat nye..

afne-mlo storage bottle tu mmg bleh guna gak erk...tp tu la..x reti la bab2 teats tu..nak tgk saiz la...kalau yg cam avent tu, dah mmg ada teats dia sendiri, so senang la kan..

itangmanih said...

pakai avent pun ok..lgpun ajmal dh ada dulu kan...akak pun beli avent je utk baby ni..sian dini,pakai botol biasa ajer..huhu
tommy tippe tu mahal betul...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

oh ye ekr avent tak BPA free .. adam guna NUBY .. mmg direkomen dan BPA free .. btl tomee tue comei gak bentuk dia .. kt tesco nmpk ada .. tp x beli2 lg

~ana~ said...

akak- itu avent udah mahal gilos skrg ni...tp tu la..tgk tommy tippe tu pun lg mahal...

kak diana-dr je balik dr MC,klcc..dah tgk brand nuby tu..tgk mcm ok..tp kat situ xde la plak jual teats dia..erm..nak kena survey2 lg nih...anyway, thanks for the info ye kak..