Friday, January 30, 2009

-happy holiday-

wallah...hr ni hari jumaat...esok lusa cuti..pastu isnin dpt cuti lg...waaa....best nya....minggu dpn pun sama..isnin pun cuti gak...nikmat rs nya...kan best kalau sokmo gini....pd sapa2 yg x dpt cuti isnin ni dgn isnin dpn tu, jgn jeles ya...heh heh heh....setakat ni ada 1-2 perancangan nak buat minggu ni...tp xtau la jd ke x nya....hopefully la jd...oh ya..korang jgn lupa utk terus singgah ke blog aku ni sbb banyak lg cite yg aku x cite...ada yg dah duk dlm draft, ada yg br nak draft..kalau sempat edit, nnti aku buat auto publish ya...so, jgn lupa ya..terus2 la jenguk teratak aku ni...babai...selamat bercuti.....

Thursday, January 29, 2009

~SeLaMaT PeNganTin BaRu shahidan & ayu~

ahad br ni lak, kami ke senawang..x ofismate mr azam kawin...kedua2 pengantin ni kwn mr azam, kami g sebelah lelaki je sbb sebelah lelaki dekat je kan..sebelah pempuan kat gemas, lg jauh....g konvoi 3 buah kereta..aku lupa la lak sapa nama kawan mr azam yg pg sekali dgn kitaorg tu....kitaorg kuar umah 1120 dr umah, janji nak jumpa kwn mr azam kul 1130 kat tol sungai besi...kan rumah aku dekat je dgn tol sungai besi, so x kisah la kan kalu kuar lewat...tp rupa2 nya kan..nak masuk tol pun dah jam..teruk gile....pas jumpa je diaorg, terus gerak..kat highway pun jam..mr azam dah bosan dah sbb x leh nak bw laju...ajmal lgsg xnak tdo ok...sgt penat melayan dia...pas exit senawang, berenti jap pas tol tu sbb ajmal doo doo..jumpa lak dgn rafizal, kwn aku ms kat kolej dulu..ish..dlm amai2 kwn aku, dgn dia je sokmo aku jupe...pastu sambung perjlnan..seb baik senang cr umah pengantin...kami smpai kul 1 kat rumah pengantin...pengantin tgh bergmbr2..so kami pun ambik gak la gmbr dgn pengantin...ms kami smpai tu gak, ada gak kwn2 mr azam yg x balik lg, so bergmbr sekali dgn diaorg....pastu, kami mkn la...banyak gilos lauk pauk..puas hati mkn..



pengantin


pempuans...(aku malas nak join time ni-malu benornya)

lelakis

the bujangs

our family with pengantin(ambik berkat..:)...)

balik tu terus berpecah, luckily jln x jam...kami x terus balik..tp ke satu tmpt...mencr new gadget for mr azam....next entry ya ai citer...bos ai panggil la...

Wednesday, January 28, 2009

DuriAn oH durIaN

oh..malas nya nak keje hr ni...tp sbb keje 3 hr je, kuatkan hati...heh heh heh...camna cuti korang?..cuti aku cam biasa je cuma best sikit sbb bleh clear laundry basket pastu basuh towel2..erm..biasanya laundry basket tu mmg la bleh kosong kan tp terkejar2 la..br ni relaks je buat keje...sangat best occay...

pg td sgt best dtg keje...kuar umah kul 745, hntr ajmal, 809 aku punch..wallah...clear gile jln..kan best kalu hr2 cam ni....

oh..back to the topic..skrg ni aku rs musim durian dah nak start balik..kat area umah aku tu,alkisahnya, sabtu mlm tu kami kuar jln2...nak mencr 2 brg..kesudah nya, 2-2 brg tu pun x dpt..sebab nya aku x berpuas hati..maybe kena banyakkan lg pencarian agar aku betul2 puas hati...ops..lari dr topik lg ni...ok2...hah..balik dr mencari tu kan, nmpak la org jual durian..benornya dr awal2 hr tu, tiap kali nmpak org jual durian, mesti aku kata.."durian"...
so, mr azam pun tanya la..nak ke?aku kata, erm..xpe la..xyah la..tunggu durian murah nnti kita beli..tp mr azam ni kesian kot kat bini nya ni, dia pun berenti la..pilih punya pilih..kami ambik 2 biji..2kilo lebih la..tp pakcik tu bg rm16 je...(rm8/kg)..org melayu kata nya, so bleh bg la murah..ces pakcik..aku rs dia tu org indon je..mr azam ni kalau u all nak tau, dia sudah terror memililh durian...wallah..lap u...ni gara2 dia belajar cr2 nak pilih durian yg ok dr BIL dia la hr tu..wah remy, x sia2 u ajar kat azam..mmg menjd...balik tu, x sabar2 kami dinner..sbb pas tu nak mkn durian..heh heh heh....seb baik kaq x mkn durian, bleh la kami melantak banyak2 sikit..heh heh heh....

tp kan...mmg x sia2 la..mmg sedap..sedap sangat...puas hati sungguh.....





ingat kan yg ni x sedap..aku dah ckp kat mr azam, kalu yg satu tu x sedap, nnti i buat kuah la erk...seb baik sedap gak...

yg ni sungguh sedap occay...

x sabar nak tunggu time durian murah..harap2 ada la pakcik kat area umah kami tu buat lelong durian lg..dulu kan, ms durian tgh banyak, pakcik ni jual beg plastik tau..korang g kat dia..hulur rm10, dia akan bg satu plastik yg agak besar pastu nnti korang ambik la brp biji durian yg korang suka..as long as bleh muat plastik tu, ok je...lg satu syaratnya, plastik xleh koyak..nnti kalau koyak, nak plastik br, kena byr rm10 lak....time tu aku ambik plastik, mr azam pilih durian..kitaorg dpt dlm 7 biji yg agak besar la..siap bg kat bbsitter ajmal lg..sampai lebam la kami 2 org mkn durian tu...luckily, yg mr azam pilih time tu semua sedap2....tp tu cite durian pd musim yg lepas la....

oh..nak share dgn korang, mesti korang tertanya2 gak kan, camna mr azam pilih durian tu..dia bgtau kat aku,bila pilih tu, korang goncang durian tu..mmg la rs sakit sikit tangan sbb dok pegang durian tu..tp demi nak dpt durian sedap..belasah je...kalau dia bergincang kuat, sedap la durian tu...kalau x bergoncang..mmg x sedap...korang cuba la erk...mn tau kot2 jd..oh ya, kalau rs x tahan nak pegang durian tu, better korang standby glove mcm peniaga durian tu pakai..gerenti x sakit...ok...babai..

ops...nak nyelit lg..ahad br ni aku g jusco mv, tgk durian yg dah pack diaorg jual aku tgk rm40-50..padahal x smpai 10 ulas pun...gilos mahal...ade org beli ke erk....adoi la..ok la...dah abis cite psl durian...

Friday, January 23, 2009

cuti2...

uish..hr ni dah hari jumaat...yeay yeay..esok cuti sampai selasa...apa plan korang semua?
hah..aku?aku nak melepak kat rumah je..melayan ajmal..gomol2 ajmal..gigit2 ajmal...x sabar rs nya nak cuti...so far mmg xde plan lg nak ke mn2..dan kalau bleh mmg xnak ke mn2 pun sbb nya...aku nak rehat ok...aku sungguh penat..dr bln 12 hr tu aku rs cam x de cuti..erm..tp dgr2 nya cam mr azam dah plan nak g wedding kwn dia kat senawang ahad ni...adoi..malas nya..xkan xnak ikut lak kan..nnti apa lak kata dia...merajuk kan lg susah aku...tp xpe la..sbb senawang tu kan dekat je...erm..apa lg nak buat cuti ni ye..rs cam nak msk2..dah brp hari dah aku dok pk apa nak masak time cuti ni tp satu apa pun x terlintas di hati..maka nya, tunggu je la mr azam request nak mkn apa....hu hu hu.....entry kali ni xdok gmbr sbb nya xtau nak letak gmbr apa..xpe la..janji ada entry kan...oklah..bye bye...selamat bercuti, hati2 memandu kepada sapa2 yg nak pulang ke kg or nak g bercuti...happy chinese new year....wallah....

LeLong2...

dah nak masuk 2 bln dah di tahun baru ni aku lak terhegeh2 nak buat lelongan...ahaks..bkn lelongan apa pun..aku nak bg free je ni...EXECUTIVE PLANNER utk tahun 2009..berlambak2 kat ofis ni..dah xtau nak buat apa dah..kalendar meja pun ada tp x banyak sgt....sapa2 nak, bgtau je kat aku..aku bleh bg free je..tp kena dtg ambik sendiri la kat ofis aku ni....kalau korang duk dekat2 dgn area umah aku ke, bleh la aku pass gak kat korang....so, sapa2 nak, tinggalkan komen, nnti aku bg...ok..babai...

Wednesday, January 21, 2009

IPP

khamis lepas, 15 hb, aku dgn mr azam bw ajmal g tudm sg besi....






nak jupe doktor..hek eleh..nak jupe doktor, g la klinik, ni g tudm lak..heh heh heh...xdela..sbnarnya kami ke tudm sg besi sbb bw ajmal jupe pakar mata kat situ...pakar mata tu, cousin mr azam..so, sblm refer ket ukm specialist, kami nak suruh dia check dulu mata ajmal..



ajmal yg x reti duk diam...

kejap diri kejap duduk..doc nak check pun susah..



erm..actually aku pun x tau apa penyakit mata ajmal ni..lupa lak nak tanya...but not too serious la...erm..ajmal ni since dia lahir, mata sebelah kanan dia asyik berair n sometimes bila dia demam, akan bertahi...kesian tau sbb kdg2 tgk dia xleh bukak mata nya...hr tu ms monthly check up, prof rahmah kata, when he reached 6months, benda ni akan hilang...so, dia suruh aku urut kat batang hidung ajmal slow2 secara menaik..seeloknya waktu pg...aku ni kdg2 lupa..so, kdg2 je la buat..erm..pastu kan skrg kan ajmal dah 10months, tp mata dia still sama gak...so, prof rahmah suruh kami refer to pakar mata lak..


so, sblm kami bw g jupe pakar mata kat ukm specialist tu, kami bw la jumpa cousin mr azam ni dulu..dia kata mmg kena bw kat specialist, so, dia dah buat reference letter ke pakar kat ppukm..dia kata, saluran air mata ajmal ada yg tersumbat..so, dia menghalang air mata tu utk turun ke dlm takungan dia, so, sbb tu dia akan kuar balik kat mata tu...kalau di ikutkan xde la bahaya sgt penyakit ni tp takut la dia kena dehydration or jangkitan kuman(meningitis-betul ke aku eja)....pastu dia bgtau la apa rawatan2 yg ajmal kena buat...


so,next week aku ingat nak bw ajmal g ppukm la lak jumpa pakar ent tu...


erm..perasaan aku...cam sedih gak la sbb dr firdaus kata, kalau rawatan yg diaorg buat still x ok gak..ajmal kena operate utk letak saluran palsu kat mata dia..erm..mak mana x sedih kan bila dgr cam ni...huk huk huk..hopefully ajmal ok la nnti pas dpt rawatan tu..xyah la operate2 ye sayang.....

Monday, January 19, 2009

~weekend~

aku nak start citer minggu ni psl weekend br2 ni...ala..xde cite menarik pun..cite biasa2 je..tp saja nak cite kan...hr sabtu tu g main tenis, actually dah lama x main sbb kemalasan melanda..so, pas g main tenis tu, mr azam ajak bekpes kat satu kedai mamak br bukak kat bndr sri permaisuri tu..nama kedai tu..




ok la kedai dia..harga makanan pun lebih kurang dgn kedai mamak yg lain..yg puas hati ialah keadaan kedai tu..maksudnya, kemas, bersih,selesa...toilet dia mcm hotel punya toilet..cantik+bersih...adoi..smpai ke toilet aku cite...heh heh heh...mr azam mkn nasi kaandar..huh..pg2 buta dah belasah nasi..aku mkn nasi lemak..ahaks..nasi gak kan.....total makan rm11.90..murah je kan..ok la tu..nasi kandar, nasi lemak, roti bakar 1 set, horlicks panas dgn teh tarik...ok la kan...






tghri tu aku msk simple2 je...anis dtg umah..sj je dtg nak jumpa kaq...ptg tu g balik umah cheras jap, kaq dgn anis g mv..tgk mama tgh buat capati..so, belasah capati umah mama..tu la dinner kami..ahaks..menantu hantu sungguh..pastu bljar msk2 jap dgn mama..mlm balik umah balik...ambik kaq,anis dgn mat joe kat komuter stsn,anis dgn mat joe tdo umah aku...huh...penat gilos..tp penat pun still layan cite hantu kat tv3 dgn kaq dan mat joe...mr azam,awal2 lg dah selamat..

hr ahad tu lak, pas main tenis, aku g pasar kat bndr tun razak tu..ingat nak buat capati la ptg ni..hah hah hah...resepi dah ada kan, so, apa lg..buat la...pastu g kedai pak aji kat situ gak, nak cr tepung atta...




dgr cite nya kedai ni femes gak..jd halal hub..but bila tgk brg2 dlm kedai tu, erm..rs cam ada x yg xde tanda halal..or..aku yg salah faham psl halal hub ni..erm..apa2 je la labu....harga brg pun ada yg murah ada yg mahal..standard la kan..kedai 24jam...

tghri tu just masak nasi beriani, kurma daging, ayam masak merah, acar timun..simple je kan..senang..xyah msk banyak2 lauk..gmbr lupa lak ambik..pes taim tau ai masak ns beriani ni..seb baik jd...ptg tu abg aku dtg..yo yo je kata nak dtg pas zohor..kul 3 lebih gak dia smpai...aku buat donut..saja je buat..ni pun pes taim buat...seb baik kak dgn anis ada tlg aku goreng dgn toping donut tu...erm..rs nya not bad la...kalau mkn panas2 ok la tp kalau bila dah sejuk, mmg out....heh heh heh..mlm tu lak aku buat capati..then buat kuah daging..resepi kuah ni aku ambik dr mama...mr azam kata sedap cuma capati keras sikit...kaq kata, ok je...erm..ok la tu...pes taim katakan...oho...hr ni menu2 yg aku masak, semua pes taim..ok la kan....tp sayang..gmbr lupa nak ambik..sempat snap gmbr donut je..tp tu pun selebet gile kan...huh...


Friday, January 16, 2009

DUit..DuiT..MasYuk...

korang nak dpt duit lebih x...semlm aku g masuk rumah kak mona , pastu dia ada bgtau pasal youthsays..senang je..korang klik klik je pastu dpt duit...tp aku xtau la diaorg betul2 bg ke x..tp apa2 pun cuba la dulu kan..belum cuba belum tau kan...

korang just klik je kat sini..pastu bc je la apa yg diaorg suruh buat....

http://www.youthsays.com/go/7gY

nnti bila dah dpt duit jgn lupa belanja aku tau...

bz benor nya ni...benci tau kalau hr jumaat...
semedang je bz nya...nak bersuka ria sikit pun x leh....
hu hu hu....babai...

Thursday, January 15, 2009

cIKEN cOP

dah lama x letak entry psl masak2 kan..padahal hari2 aku masak for dinner..eh silap..xde la hr2..ade gak sehari dua kami beli...tp biasa la..dinner kitaorg very simple...no nasi2...kitaorg kurang sikit mkn nasi kalau mlm..kadang2 dlm seminggu tu, 1-2 kali je kitaorg ambik nasi for dinner..selebih nya, kitaorg mkn roti..yup..rs nya mkn roti ok sikit dr mkn nasi..perut pun xde la rs senak sgt...kalau mkn nasi ni perut rs cam penuh je...biasa aku akan pelbagaikan la roti tu..bkn makan orti potong gardenia tu semata2, biasa aku buat roti john, pita foldover, kalau beli, biasa beli naan dgn tandoori, xpun roti john..roti john aku buat dgn roti john psr mlm lain sikit..sbb tu kenkdg beli gak kan....

eh..dah jauh la terpesong ni...tgk tajuk ciken cop..ni asyik tulis psl dinner je...actually ni menu 2 mlm lepas...ahaks..menu sedap2 nak je la letak kan...heh heh heh..tp xde la sedap mn pun..aku bkn nya pandai msk sgt pun...dah lama sebenarnya x buat ciken cop ni...dulu selalu gak buat..tp lepas aku asyik fail buat kuah dia, aku dah jd malas...2 hr lepas aku masuk 'rumah' sapa ntah..jumpa la resepi utk sos ciken cop ni...balik ptg tu terus aku ke jj maluri, beli ayam pastu bhn2 yg xde lg utk melengkapkan sos ciken cop tu....

pas ambik ajmal, aku pun start la masak..dah ni la hasil nya...




presentation sgt x menarik kan..sbb aku nak cpt..jam dah menunjukkan kul 830 mlm...lmbt gile dinner...ni kes aku kena g ambik mr azam sbb dia balik lmbt, pastu x sempat nak buat hias lawo2..erm..aku tanya mr azam, dia kata ok je sos dia..kak pun kata ok..erm..aku rs ok la sikit dr yg aku buat dulu...kena baiki lg ni...buat betul2 jd sedap cam chop n steak...hah hah hah...aku buat gak coleslaw(betul ke aku eja ni)...coleslaw tu senang je buat nya...kejap je...oh..btw, aku nak letak resepi..but aku lupa bw resepi tu..aku pun dah lupa 'rumah' sapa ntah aku masuk utk ambik resepi ni...tp yg aku tau 'tuan rumah' tu pun ambik dr my resepi

so, nnti esk aku letak la resepi ni...senang je buat nya....x susah pun..so, nnti pas aku letak resepi, korang bleh la try ye...nnti hntr umah aku gak..ahaks...

Tuesday, January 13, 2009

~LoVinG CouPLe~

erm...pg ni aku dtg keje, ms nak masuk parking, depan keta aku ada satu myvi hijau...tersangat la lembap..nak naik ke satu2 tingkat tu punya la lama...dlm hati aku rs ni mesti patient...(guard sini bongok sikit,dah tau keta xde sticker staff..suruh je la masuk visitor parking)..ni dok biar je sampai la myvi hijau ni naik tingkat 4..parking sebelah keta aku....hu hu hu..sian diaorg...

pastu, aku dgn diaorg ni jln sama2 menuju ke lif...diaorg ni sepasang suami isteri..usia dlm 60++...rambut dah putih dah..1st aku tgk diaorg ni, aku x tau nak kata diaorg ni omputih, or cina or melayu sebabnya kalau tgk dr segi kulit, cam org putih tp bila cakap..cakap melayu+omputih...ms kuar lif, aku pun borak2 la dgn diaorg...aku tanya la, diaorg ni patient ke?uncle tu kata la..ha'ah..pastu aku bgtau la..pas ni xyah naik sampai atas...u pegi je kat G floor utk parking...G floor tu mmg khas utk patient parking..diaorg tutup dgn kon tu sbb xnak bg staff masuk, pasni u bleh inform to guard, u ni patient, so diaorg akan bg u masuk parking tu...hah..panjang lebar aku xplain...diaorg pun senyum dan iyakan la...

yg aku nak cite lg ni kan ialah...sepanjang diaorg kuar keta, menuju ke lif, dlm lif, ms sama2 jln dgn aku nak g reg. counter, tangan diaorg saling x lepas satu sama lain..uncle tu pegang erat tangan auntie tu..langsung x lepas..erat...fuh..mmg tabik spring betul la aku kat uncle dgn auntie ni...walaupun dah berusia..tp tetap romantik....

pastu la kan...sempat aku snap gmbr diaorg...heh heh heh..xpe la kan...x salah kot aku rs..saja utk tatapan korang semua...lepas aku tgk gmbr ni terus aku teringat kat mr azam...aku harap dia pun sama la mcm uncle td..smpai ke tua pun masih pimpin tangan aku lg...erm..tp aku rs org melayu jarang la cam ni kan..yg biasa kita tgk mesti omputih..tu yg aku rs uncle ni omputih tp dah lama menetap kat malaysia ni....korang rs camna....tp kan..x kisah la org melayu ke omputih ke...yg aku harap..mr azam nak pimpin tangan aku sampai bila2....wallah...jiwang karat lak pg buta ni..heh heh heh...

romantik kan?...:)

Friday, January 9, 2009

NeLayaN TitIwanGsA...

oho...hr rabu br ni ada farewell utk uncle sima...dia ni plumber kat sini...dulu kan dept aku bergabung dgn dept uncle sima ni, pas aku masuk, dept ni berpecah jd 2 dept...tp staf2 antara 2 dept ni still rapat lg..ofis pun seb menyebelah je...
uncle sima dah 60 years dah...dah 2 kali dia sambung kontrak, so, kali ni dia dah xnak dah sbb dia kata dia nak rehat la..dia baik sgt tau..ingat lg dulu..ms awal2 aku msk sini, dia selalu belanja aku ns lemak kukus kat medan tu..hu hu hu..sgt baek tau ini uncle...aku ingat lg..dulu, aku la satu2nya org kat dept ni panggil dia uncle...hah hah hah...dia x suka aku panggil dia uncle tp aku panggil gak..ahaks...jahat aku ni kan..dah tu nak panggil apa lg?abg?en?...huh...x sesuai.....
so, cite psl mkn lak...diaorg just buat kat nelayan sbb tmpt ni dekat dgn ofis...xde la buang ms nak g jauh2 kan...so, layan je la gmbr2 ni ye..mls nak cite panjang2..ops..kena la bg komen sikit
psl makanan kan..biasa la..menu buffet...rm18/satu kepala...makanan sedap gak la..aku suka ubi kayu sira...nyum nyum...mcm2 lauk ada..banyak pilihan la..puas hati la..










ada a few lg gmbr nak letak tp tetiba ada kwn aku dtg nak pinjam kabel..so, gmbr ni je yg sempat aku letak..ok la kan...bye bye..sekian utk penutup di hujung minggu ini...selamat beristirehat...

Tuesday, January 6, 2009

aJmaL vs aDinI

oho..semlm ai bgtau nak letak entry bergmbr hr ni kan...so ai nak tunaikan janji ai la...nnti reader ai tertunggu2 laks..ahaks...geli ayat..cam ramai je reader blog ai nih...huh....
tgk tajuk mesti dah tau kan...sah2 la nak cite psl si bam bam ajmal tu..tp xde mende cite pun..just nak letak gmbr si bam bam dgn tuan puteri adini..heh heh heh..

gmbr ni, gmbr2 adini dgn ajmal ms dlm keta on d way balik kl hr tu...diaorg bkn main lagi main dlm keta..dgn qayyum la, pastu ada la 3-4 mainan ajmal yg mmg ai bw balik...adini syok je main mainan ajmal..sekali qayyum xde dpn mata..cpt je cr qayyum dia..syg sgt dia kat qayyum tu..hu hu hu....

adini bising sbb dia kena panas

erm..dah ok..x panas dah..bleh main..

ajmal lak kena panas

adini tgk je ajmal banyak mainan..

ni lak gmbr lama...gmbr ms raya haji hr tu...sibuk je nak main beskal...ajmal ni..apa yg adini main dia pun nak main..hu hu hu...sampai qayyum adini pun dia nak gak..hu hu hu..ajmal xleh main qayyum la...qayyum tu mainan gegirl je....heh heh heh..beskal ni beskal danial (anak cousin ai)..mak ai kan jg danial, so mainan danial tu ada la kat umah tu..bila diaorg balik, mainan ni jd hakmilik diaorg berdua la...


adini nak naik gak...

xpe la..duk blkg pun xpe..janji bleh naik beskal ni..

Monday, January 5, 2009

cAmPur aDuk...

erm..bosan ke?x bosan..keje banyak..tp malas nak buat sbb nya, pg td x sempat bekpes aku sudah dikerah buat keje...seb baik perut ku xde la lapor sangat..kalau x mau aku mengamuk pg2 buta..aku kan pantang kalau perut lapar..mesti mengamuk x tentu pasal..erm..ntah apa2 aku ni kan...jd kesudahnya, aku malas nak buat keje..baik update blog..td nak letak cite lain tp bila tgk keadaan aku skrg ni, jd lain lak cite yg kuar kat blog ni..layan je la...janji ada entry..ye x?camana ye aku nak mintak maaf atas kesalahan yg aku buat semlm tu..dah la melibatkan org tua..erm..haru betul..dr semlm asyik dok pk, apa aku patut buat..apa tindakan aku kena ambil..susah gak ye..ni la kata org, terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata?...buruk padahnya...hu hu hu..mau nya aku rs hidup ku x keharuan selagi mende ni x selesai...camna nak selesai?sapa nak tlg aku?mau ke dia tolong aku lepas dia tau apa yg aku buat kat dia ni?huwaaa...mati kering la cam ni...erm..banyak mende nak pk, banyak mende nak settle...adoi..bila la nak kaya ni ye...td check kat akaun 'tu' br dpt rm1.01...setelah sekian lama br dpt banyak tu..tp ok la kan..bersyukurlah dgn apa yg dpt..biasa la manusia ni kan..xpernah nak cukup dgn apa yg ada...erm..akaun lg satu tu..lg la malas aku nak check..aku dok terpk, cmna la diaorg bleh dpt smpai riban2 tu ye?adoi la...salute sungguh la...apa lg aku nak ngomel ye...erm..dah la..nnti korang bosan lak bc entry aku yg apa2 ntah ni ka...nnti esok aku letak entry bergmbr sempena menggantikan entry hr ni yg xde gmbr ye...

Friday, January 2, 2009

~AjmAl IrFaN~

hi..selamat tahun baru....
rs dah lama lak x update perkembangan ajmal irfan...kalau dulu kat fp, selalu gak...skrg bila rajin berblogging, jd lupa lak nak update perkembangan ajmal....
ajmal pd hr ni genap 9 bln 6 hari..

~dah boleh duduk, merangkak, meniti...sangat laju...terharu rs nya...hopefully ajmal bleh berjalan b4 umur dia setahun...
~gigi dah ada 4 batang..2 atas 2 bawah...tp yg atas tu br kuar sikit...
~sangat becok bercakap..tp semuanya dgn bahasa dia je..ntah apa2 ntah yg dia cakap....kalau kita cakap dia pun sibuk nak ckp gak...
~sgt manja dgn mama..ish..sikit2 mama..sikit2 mama...
~dah faham dah arahan sikit2...
~kalau tinggikan suara sikit or cakap kuat sikit,mesti menangis terus..even tinggikan suara bkn utk marah dia...mesti nangis gak...
~xleh tgk org menangis..mesti dia nangis gak pastu...(erm..ni rsnya dia nangis sbb dia terkejut tgk org nangis kot)...
~sgt suka tgk iklan petronas yg ada bapak dgn anak duk dlm keta bmw pastu dgn nada suara vroommm.....vroomm....erm..ngikut bapaknya la ni...
~sangat lasak..even time tdo pun..mesti akan berpusing 360'....
~masih lg minum susu mama sepenuhnya...:)
~dah kurang minum susu tp kuat mkn..
~pantang nmpak org tgh sediakan makanan, cpt je mata terarah ke makanan pastu mulut berbunyi chap chap...
~dah pandai minum air dgn cawan..lgsg xnak guna botol dah....
~lately dah pandai nangis bila kami hntar kat bbsitter tiap2 pg..hu hu hu...jgnla mcm ni ajmal...sedih mama tau...
~pantang nampak mama pakai tudung, terus nangis nak ikut mama..hu hu hu..
~berat dah mencapai 10.5kg..dah x naik banyak sangat sbb dia tersangat aktif...
~dah xnak duk dlm stroller..adoi..hazab nak dukung kalau kuar g jln2....
~pakai pampers saiz xl...

2wks ago, g jumpa paed ajmal, prof rahmah, utk check up 9 mnths, so far prof rahmah berpuas hati dgn perkembangan ajmal, hopefully ajmal terus membesar dgn sempurna..:)
erm..apa lg erk,,tu je la kot...kang nnti banyak2, bosan laks u all nak bc kan...ahaks...