Friday, February 27, 2009

~AjMal IrfAn~


dah lama kan x update cite psl my son, ajmal irfan...today, ajmal irfan genap 11 months...waa...kejap je rs nya ms berlalu..rs mcm br lg pregnant kan ajmal....tup tup dah nak setahun dah anak bujang ku ini....

and syukur alhamdulillah sbb saya masih lagi berpeluang breastfeed kan ajmal sepenuhnya...hopefully cita2 murni ku ni akan dpt diteruskan lg hingga ajmal 2 tahun....

ajmal skrg kan;
~sgt laju meniti..tp still x bleh jln lg...erm..bila la ajmal nak pandai berjln ni...
~mulut nya sgt becok, x kira la br bgn tdo ke..nak tdo ke...bunyi sentiasa..
~xnak mkn bubur..tp nak mkn nasi biasa...kalau bg gak bubur, dia akan buat uwwekkk...
~xnak minum air dlm cwn plastik dia tp nak minum dlm gelas kaca...uwwaaa...pandai demand..
~xleh dgr org nangis, dia pasti akan nangis..malahan lg teruk sampai sedu2..tu cite bb sitter kalau ada budak lain nangis....
~xleh dgr bunyi bingit sikit..senang terkejut...(selalu bunyi motor la..)
~sgt suka menjerit..(ish..dia xleh dgr org jerit..tp dia jerit xpe..)
~gigi still 4 btg..2 atas 2 bawah...gigi atasnya sgt besar occay...
~kalau org tanya "mana cicak/bird", tgn terus tunjuk kat atas...
~suka kuarkan jari tunjuk dia...kalau x tanya mn cicak/bird pun...tgn tu tunjuk je ke mn2 dia suka...
~sgt lasak la...hari2 kena kemas rumah la skrg ni....suka menyelongkar...
~sgt suka mkn kertas, uwwaa..anak ku...pantang jumpa kertas, terus nyum nyum masuk mulut...dah xtau brp lai kertas kalau kumpul2 yg dah masuk mulut dia tuh..huh! tp..yg banyak nya..kertas kosong la...erm...
~apa yg masuk mulut kita kena masuk mulut dia gak..kalau x mulut bising suruh suap...
~sgt suka minum air kosong...
tu je la kot setakat ni..rsnya mcm ada lg..tp lupa ar....
skrg ni sgt susah nak ambik gmbr dia sbb dia sungguh la x duduk diam even seminit melainkan waktu tdo..so, gmbr2 dia pun dah x banyak sgt....



ni x ingat la bila..tp di satu mlm la..aku sj2 ambik gmbr part2 body ajmal...sgt x senonoh mummy ajmal ni kan...huh hu hu...



ajmal tgh tdo tgn nya....


agak2 kalau pakai kasut saiz brp ye?


tgk ar peha dia tuh!

Thursday, February 26, 2009

Ok x???

hah..hr tu ai ade cite ai g beli tudung murah color itam kan..ni ai nak tunjuk la ai dah pakai tudung itam tu g ofis last week...kelako la lak rs nya..tp mr azam dan kengkawan kata ok je...korang rs ok x???...:)
hish..ok pekebendanya, makin gomok ade la..kan..kan..

comey x ai...(perasan sungguh!!)

Monday, February 23, 2009

NeW OveN..

oh..ai br beli oven tau..dah lama dah cr oven...pusing sana pusing sini...sgt cerewet ok..smpai mr azam pun dah fed up nak temankan aku g cr oven...last2 aku g jusco maluri dgn kaq last week...terus je sambar yg berkenan di hati..ada less 5%..ok la kan....ada tmpt ayam pusing..tu la yg aku nak benornya...nak buat ayam golek..hah hah hah...so, lepas ni senang la sikit nak baking kan...sblm ni my MIL bg pinjam oven dia je..tp segan gak..smpai bila nak guna oven org kan....

hr tu aku rasmi dah..buat roti..tp x jd roti tu..aku rs kalu lempar kat dinding pun, bleh pecah dinding tu...aku dah rs ms mengadun roti tu cam x jd je roti tu..tp teruskan jugak...tgk, bila dah buat mmg x jd..tp x hangin pun sbb time tu mood aku ok je...mr azam bleh je gelakkan aku..hish...pasni nak buat baked pasta..tp x g beli lg brgnya...xtau la bila bleh buat nya.....hu hu hu...


cantik x oven ai..:)

ni alat utk buat pusing ayam, tray, dll...

JoM kiTa NgeCat...

so, bersambung la kisah dr entry yg lepas ye...lepas hntr ajmal ke rumah bbsitter, kami berpk, apa nak buat..last2 mr azam ajak g beli cat, cat rumah...survey2 dpt la jumpa satu kedai cat ni...dia bleh bg disc lg utk cat nippon..kenapa pilih nippon?ntah..aku pun xtau..hah hah hah....aku pilih colog golden sage-spot less...kalu nak conteng2, dia boleh lap je utk hilangkan...wah..senang gitu kan..eh..sgt teruja kami tgk org kedai cat campurkan cat pakai mesin tu..selama ni xtau pun...sgt kg ok...hah hah hah...pastu mr azam lak nak cat pintu depan umah, katanya nak nmpak kelainan sikit...buhsan dia tgk pintu color asal tuh....utk cat pintu tu beli cat jenama biasa2 je..sbb pintu je kan...nnti ada rezeki, nak tukar pintu, so, xyah beli cat yg mahal2...bazir gitu....pas g cr cat, aku g potong rambut...rimas tau rmbut panjang...sian mr azam dok tunggu aku...aku potong pendek+cuci, dia caj rm27..siap ada massage lg...sgt puas hati...kedai tu kat umah mak mertua aku..dulu pernah g gak, so ni 2nd time la.amoi tu ingat lg aku rupa2nya...mr azam kata, maybe aku sorg je kot customer melayu kedai dia..huh..yo lo la tuh...

ok..balik pd kisah cat, kitaorg smpai umah dlm kul 3 stgh, pas mkn terus wat xtvt mengecat...aku cat pintu, mr azam cat wall..pas aku abis cat pintu, aku cat wall gak..touch up yg mn mr azam buat..mr azam sgt x pandai cat ok..(wa..abis la kalu dia bc blog aku nih)...hah hah hah....pastu sgt tension dgn berus cat..bleh plak dia rosak..br je beli, dia cam tercabut..sgt fed up..banyak bazir cat..tp seb baik dlm berus rosak tu, kami sempat juga menyiapkan acara mengecat dinding itu....pas siap je semua tu, mr azam kemas2 umah, sapu umah, mop lantai semua, buat pengubahsuain perabot sikit...kul 7 lebih br g ambik ajmal...hu hu hu..sian ajmal...aku ambik gmbr pintu je sbb gmbr dinding tu cam gelap je..x nmpak sgt..maklumlah ambik gmbr pakai kamera fon yg cikai je....

ni tgh adun cat..

ni lak mesin utk goncang cat, so, nnti xyah kacau laa cat tu..bleh cat terus....

ni la pintu yg aku cat..nmpak x color ala2 hiijau seb kiri tu..tu la color br wall umah kami...


ni kitaorg cat 2 wall br, kami plan nak cat lg 2 wall yg bertentangan, nak cr color yg cerah sikit la..pastu nak cat lorong ke bilik tu gak..seronok rupanya mengecat ni..x sabar nak beli cat lagi, nak cat lg...tp xtau bila ada kelapangan...sgt bz skrg ni..hu hu hu...

Friday, February 20, 2009

~EyE CentrE HUKM~

semlm 19hb, aku dan mr azam cuti..sbb nak bw ajmal g hukm..kan ke hr tu ada cite psl mata ajmal kan..so, ni nak bw g pakar la plak...sampai hukm kul 8..mak oi...ramai gile org kat oftamologi tu...rs kalau bw tingkat 7 kat specialist, xdela ramai bebnor org nya..tp dah dr firdaus suruh bw hukm..erm..ikutkan je la...kitaorg duk tunggu turn kul 10 br dpt...pastu bkn cek pun...hangin je..pas tu refer pd doc. lak...doc. cek, dia kata tunggu bila umor sethn lak..adoi...sia2 je dtg...tp xpe la..demi anak...so, bln 4 ni ada follow up balik....pastu dia nak check gak mata ajmal ni, sbb semlm aku bgtau ajmal cam xtahan silau..kalau bukak lampu je mesti kelip2 mata dia..kalau ambik gmbr pakai flash pun cam tu gak...doc. kata anak mata ajmal mungkin kecik sikit, so, bila cahaya yg masuk ke mata banyak sgt, tu yg dia kelip2 mata dia tu..doc. kata kalau confirm anak mata dia kecik, nnti kena pakai spek..hu hu hu..mr azam kata "huh..x hensem la ajmal nnti".. duk tunggu turn punya la lama tp bila tiba turn, diaorg check, kejap je,,ni la aku fed up kalau nak g jumpa doctor..x kira ar, ajmal ke, aku ke, mr azam ke...time nak jumpa doc.,sokmo gini...hu hu hu...so, lepas tu, kami hntr ajmal g umah bbsitter, kami meneruskan projek x dirancang kami...hah?projek x dirancang?tunggu..next entry aku cite ye...:)


Monday, February 16, 2009

happy birthday LaN..

entry ni dah 3 hr aku peram dlm draft..semlm bz plus internet bengong, lgsg xleh nak update...
ni cite hr senin br ni, 16/2, aku join budak2 library, buat surprise party kat abg lan..abg lan adalah librarian kat sini..hr tu kak sally librarian order kek coklat..katanya nak buat surprise birthday utk birthday abg lan...so, aku pun dah plan nak buat 2 biji..satu utk mkn2 kat umah, satu utk birthday boy...alkisahnya hr ahad aku kuar sorg3 ke bake with yen chow kit..sanggup meredah jammed kat jln rj muda tu..sgt sengal...g ikut jln tu sapa suruh..last2 smpai bake with yen, bleh la tutup..waaa..tension gile...pg situ cadangnya nak cr piping bag..sudahnya, bday cake x tulis apa2 pun kat atas nya....

balik tu aku kukus sebiji dulu..xdela kelam kabut sangat mlm ni kan...pastu aku kuar dgn kaq dan ajmal g jj maluri jap..jln2 cuci mata...mr azam mls nak kuar, so, dia lepak kat umah je sambil2 jg kek tyg aku tgh kukus tu..mlm tu, aku kukus lg satu..pas ajmal tdo, aku pun start topping..kali ni aku nak buat kelainan sikit la..aku nak topping kat tgh..elok2 lak pisang pun ada, so, aku topping pastu letak pisang pastu tutup balik and topping whle kek..then br hias..so, ni la hasilnya...
ni aku potong 2, then letak pisang+toping coklat
dah toppping then letak colour rice

dah siap...tepi tu letak almond slice..

nmpak comot sgt kan..tp tu br je siap..aku terus snap gmbr..pastu bg la cantik sikit kan...udah nak bg org kan...mestila cantik sikit...:)...

ada sikit gmbr ms party, tp bkn dr kamera aku..so, mls la nak mintak...xpela..layan je gmbr kek ni..tu udah cukup ok..:)

Friday, February 13, 2009

tuDong 5 Sen...

hah..ni kisah balik kg hr tu...2 bln lepas(kalau x silap aku)..pernah kuar dlm kosmo cite psl tudong 5 sen kat trg kan...ms tu aku x bc pun paper tu..so mmg xtau la kat mn kedai tu..cuma aku dgr je la org dok ckp psl tudong 5 sen tuh...so, balik kali ni, aku mmg dah plan nak cr tudong..nak cr tudong itam.alkisahnya..sejak aku hidup ni...aku mmg xde tudung itam tp pernah pakai tudong itam...ms nak buat i/c..kena ambik gmbr pakai tudung itam kan, so, ms tu je la aku pakai tudung itam...so, balik br ni, salah satu misi, nak cr tudung itam..sblm tu aku ada la tanya chiq , kat mn kedai tudung murah tu..dia pun x sure tmpt betul2 kat mn tp ada la dia bg direction sikit...
so, hr ahad tu mr azam ajak g jln2 ke kt, balik tu singgah la kedai tudung ni..mula2 was was gak.."ni ke kedai tudung murah tu"..."betul ke kedai ni"...bila dah masuk tu br confirm..tu la kedai yg ku cr2....mmg murah bangat...so, say hai hai bye bye la ye kedai tudung kat stsn bus mpkt...aku dah jupa kedai tudung yg lg murah....hiks...suka ai tau...so, sbb target hanya nak sambar selai je tudung itam, maka saya sangat la berhemah hanya menyopping sehelai tudung itam..harganya murah la...mmg puas hati la...kain dia pun ok..kalu kat kl maybe bleh dpt dlm rm25 kot..situ aku beli rm17.90 je..ok la kan...kain pun ok..berlian pun original(berat)..apa nak lg kan..
tudung yg aku rembat..
so, pas aku rembat tudung itam tu, aku nmpak la staf kedai tu tgh dok longgok tudung 5 sen...sempat aku snap label tudung 5 sen tu...staf dia senyum je tgk aku ambik gmbr tu..aku pun cuak benornya..takut kena marah..
oh ya...tudung 5 sen ni terhad 1 helai/sorg customer je tau..kalau korang nak beli banyak2..tudung yg kedua tu dikira harga lain..(rm2.50 selai kalau x silap aku)...
heh heh heh...pas bayo tu, mr azam kata la kat aku;
mr azam; u xnak ambik ke selai tudung 5 sen tu
aku; buat apa..kan ke u x suka i pakai tudung tu(mr azam x suka aku pakai tudung cam ni, cam indon katanya)
mr azam; ala..dah alang2 dtg, ambik je la..x rugi pun..5 sen je..pakai time org dtg umah...
so, aku pun patah balik, g kat longgokan tudung 5 sen tu..pilih punya pilih, aku ambik color dark choc.....ms nak byr..kelako je rs..aku bg duit seposen,cashier pulangkan 5 sen baki...heh heh heh..ada gak 2-3 org blkg aku tgh nak byr tudung tu pun cakap "ish..kelako nye nak byr 5 sen"...hik hik hik..mmg pun..sgt kelako ok...
tudung 5 sen..
balik umah tu, dan dan tu gak aku try tudung tu..tp kan..singkat sgt ok...tp ok la...bleh la pakai time org dtg umah...xde la rs rugi sgt beli..sbb 5 sen je kan...heh heh heh....
oh ya..berbalik pd kedai tudung tu la plak ye...actually kedai ni kiranya mcm hq dia la..kat bukit payung, kalau dr kuala berang nak g ke kt, kedai nya seb. kanan..kat traffci light restoran pak ali...ish..aku nak explain detail pun x reti sbb aku dah lupa exactly nm tmpt tu..tp kalau suruh wat map aku bleh la...kedai ni ada branch gak, 1 kat kuala berang, 2 kat batu 6...nama kedai ni aku lupa la...tp senang je la nak cam kedai ni....sory la..aku lupa ambik gmbr kedai ni..excited sgt dah jumpa tudung murahan..heh hehh heh...
pendapat aku psl kedai ni ok la..cuma kita xleh tawar menawar..dulu ms kat atas stesen bus mpkt tu, masih bleh lg mintak kurang...tp kat sini mmg xleh kurang sbb dia dah letak harga siap dan kedai dia pun besar kan..bkn mcm kedai kat atas stesen bus mpkt tu...walaupun xleh tawar menawar, harganya jauh lg murah..pastu banyak choice...tudung yg aku nak ambik tu, awal2 nya aku nak yg manik straight je..murah la rm11.90..tp warna hitam dah habis...so, kena ambik yg patern cam tu..mahal sikit la..tp xpela...
aku sbnarnya x habis lg tawaf kedai ni sbb hr tu nak cpt kan...tp..aku dah plan..insyaallah..kalu balik bln 3 ni..aku nak g tawaf la kedai ni...hu hu hu....

Thursday, February 12, 2009

~van mayat~

last week hr apa ntah..ms balik keje, kat traficc light kat ampang park tu, aku ada ternampak van ni..dulu kan ms kecik2 kalau nmpak van ni aku mesti takut semcm..xtau la kenapa..rupa bentuk van ni mmg scary ok...bg aku la...aku pun xtau kenapa aku jd takut dgn van ni...cam kelakar kan..apa2 la aku nih kan....tp van yg aku nmpak ni xde la scary sgt...sbb dia dah cat cantik...nmpk cam ok sikit la..ish..ntah apa2 aku ni kan....



Tuesday, February 10, 2009

xcident..

sabar ye pembaca2 blog ku sekalian apabila anda membc tajuk kali ni...bkn aku or mr azam yg xcident..tp nak cite psl xcident....ni cite ahad lepas, ms kami on d way nak main tenis...kat federal highway..ms tu pg2 lg, so, jln pun clear lg time tuh..tetiba ms lalu betul2 depan MV tu, aku nmpak motor terbang di tepi jln...tp x nmpak org nya...bila betul2 lalu kat motor tu, nmpak penunggang motorsikal tu dah terbaring atas jln..terus aku jerit kat mr azam..."bang, bang..ada xcident, berenti bang.."..ms tu kereta kami dah lepas dah kat xcident tu...mr azam pun berenti tepi jln n dia reversed keta ke tmpt xcident tu..ms kami smpai tu, ada la 2-3 motor berenti gak... bila mr azam & org2 lain tanya dia, dia kata dia on d way naak g keje..dia bw motor line keta...mungkin la dia sleepy lalu terlanggar tembok tepi jln tu....kesian dia..banyak gak luka nya...mr azam terus bg fon dia kat aku suruh aku fon 999...nak dgr dialog aku x?

aku; helo 999, saya nak bgtau, ada xcident la kat federal highway dpn mv menghala ke pj
operator;bleh saya tau saya berckp dgn sapa..
aku; nama saya ......
operator;bleh cik ulang balik apa yg cik nak bgtau
aku;(aku pun cite la balik..)
operator;ni, cik nak saya sambungkan ke polis atau ambulans ye...
aku; sambungkan pd ambulans..cpt sikit tau..kesian org tu tgh sakit
operator;cik, hospital terdekat kat situ mn ye..hkl ke ppum(ni pun nak tanya aku..u as operator 999 patut tau la semua ni)
aku;sambung pd ppum...cepat sikit....
operator;ok,saya sambung skrg....x smpai 5 min aku berckp dgn operator ppum lak
aku; ppum ye, saya nak laporkan bla bla bla....
operator ppum; dia ada patah x, dia bleh bercakap x
aku; (aku xplain la kat dia camna keadaan org tu kan)
operator ppum; ok..kami akan hntr ambulan dgn segera...
aku; cepat sikit ye..ok, terima kasih...


huh...begitulah lebih kurang dialog aku dgn operator 999 dan ppum...ni 1st time aku call 999 ok..ingatkan bila kita call 999, diaog akan terus hntr ambulan or polis kat tmpt kejadian, rupa2nya kita kena tunggu lg diaorg sambung kat hospital or balai polis nearest pas tu br la ambulan or polis dtg...erm..aku rs cam x praktikal la buat cam ni..lambat la..cuba pk, camna kalau betul2 emy, org tu dah nak meninggal ke...ish...

tp mmg la..ni mmg betul2 pengalaman br la buat aku dan mr azam....x caya pun ada aku la org yg call 999 tu..bila tgk ambulans yg dtg tu, aku banggan jap siut...aku la yg call ambulan tu beb...hah hah hah....

so, berbalik pd xcident tu..ms aku call tu org dah ramai berenti utk tgk..biasa la kan...org mesia..suka melihat....pastu skuad peronda sprint highway pun smpai...pastu ambulans pun smpai..tp lmbt gak ambik ms nak u-turn balik tu...sbb ambulans kan menghala ke kl, so, dia kena u-turn dulu la....pas ambulan smpai, MA tu siap interview lg aku dgn mr azam sbb kami org yg 1st tgk dia xcident..dia tanya la xcident dgn mende, ada patah ke x...aku bgtau la sikit2 pastu diaorg terus angkut org tu bw g ppum....
oho...aku ada ambik gmbr gak sikit2..tp aku xnak la masukkan gbmr org tu kat sini...buatnya sedara mara dia yg bc blog aku ni kan..ni dia saman aku sbb ambik gmbr dia tanpa kebenaran..hu hu hu..naya aku....so, aku letak gmbr ambulans dgn gmbr skuar peronda sprint highway dah la ye...heh heh heh...ok...babai...

Friday, February 6, 2009

~SELAMAT BERCUTI~

isnin ni cuti lg..yahu...asyik cuti je kan....minggu ni nak balik kg la lak...dah lama x balik kg...ajmal nak jenguk tok ma dgn tok ki dia..nak tunggu cuti bersambung2 cam ni cam lambat la pulak....lgpun minggu ni mmg dah xde apa2 plan..so balik je la...kengkwn lak camna?apa xtvt di kala cuti2 ni?apa2 pun..selamat bercuti ya...bye2...

Village Park & IKEA....

sabtu br ni kami ke IKEA..sblm ke ikea tu kami singgah dulu bekpes kat village park..korang pernah x mkn kat sini..sedap tau..roti bakar dia sgt yummy....lokasi; kat uptown, lokasi lg tepat, depan bank rakyat uptown, kat naili's..my brother la yg dulu perkenalkan kedai ni kat aku, kedai ni ala2 kopitiam la..owner dia cina muslim..dah lama dah pk nak bw mr azam mkn sini, tp tiap kali pg ikea, timing x kena je...so kali ni awal pg dah kuar, bleh la bekpes sini..aku ambik kopi, mr azam; milo dinasour, kaq; lime+asam boi...makan lak, aku ambik ns lemak dgn ayam berempah, mrazam; nasi lemak sambal sotong, kaq;nasi berlauk..pastu aku tambah 2 slice roti bakar...sangat kenyang ok...mr azam hazab nak ngabihkan milo dinasour dia tu..dah la besar...sejuk lak tu...like ice blended gitu....layan gmbr2 mknan dulu...






ok..sambung cite..dah lama x g ikea..x beh ar g ikea kali ni sbb banyak tmpt tgh renovation...xpela...nnti nexti time dtg lg..hiks...kami dtg sini pun x lain x bukan sbb satu je...nak beli highchair utk ajmal...yeay..yeay..ajmal dh ada highchair..bleh la mkn sekali dgn mama dan papa nnti....so far ajmal mmg ok je kalau duduk kat highchair ni...so, skrg ni kalau mama nak masak pun, ajmal bleh duk dkt mama kan....kalau letak dia dlm walker time aku masak tu, dia cam xnak duk sgt la dlm tu..seb baik yg ni ok je....erm..pastu ada la beli brg2 murahan sikit kat ikea tu...


yeay yeay..dah ada kerusi..

dah ready nak mkn eskrem..

oh..btw..ikea skrg ni ada section yg jual brg display unit kan...erm...tgk ok gak brg2 nya tp yg x tahan nya harga brg still mahal..lgpun x banyak sgt la brg yg diaorg letak kat display unit area ni..rs nya sblm ni aku dtg,dah ada section ni kot cuma aku je yg x menjengah ke sini..


Thursday, February 5, 2009

Seri Niara


waaa....entry ni aku nak wat auto publish hr jumaat..tp tertekan publish post lak...x jd la publish hr jumaat ni..so, akak, ni entry yg akak tunggu2...sila cilok gmbr cepat2 ok...
alkisahnya, kaq a.k.a adik aku, dia kan tgh buat chambering skrg ni..so, ni bln pertama la dia dpt gaji..ikut resmi family aku, kalu dah keje, 1st time gaji kena belanja family mkn2...wallah..dia pun ajak la kitaorg g mkn kat sini..dulu ms dia duk uia, dia selalu la dtg sini mkn dgn kengkwn dia..tp dia x ingat lak nak g sana camna...aku pun google la cr map...seb baik shukor subahir jumpa map ni...thanks shukor...so, sabtu mlm tu janji la dgn abg nak jumpa kat sini terus..seb baik x susah nak cr restoran ni...kalau korang dr jln genting klang/setapak tu, terus sampai la jumpa traficc light simpang 4 utk masuk mrr2...kalau ke kiri menghala ke uia/gombak, ke kanan nak g wangsa maju/cheras..ni korang kena terus masuk la kwsn kg klang gate..terus je smpai jumpa playground sebelah kiri..sblm playground tu ada simpang..masuk simpang tu...pastu masuk 1st simpang kiri tu..korang bleh nmpak restoran seri niara tu sebelah kanan korang..makanan mmg sedap2 semua...tomyam seri niara, siakap 3 rs, and semua2 la yg kami order tu...gmbr mknan ada gak yg aku x ambik sbb excited tgk makanan yg sedap2..tmbahan perut tgh lapar..so, apa lg...mkn la...

bekas tisu




siakap 3 rasa

tomyam seri niara & udang tepung


tomyam campur

daging msk merah

total kiraorg mkn mlm tu rm99.70..tp puas hati...5 org mkn...siap lebih2 lg tomyam tu...menu yg kitaorg order kan...(yg aku ingat la..)

tomyam seri niara
tomyam campur
udang celup tepung
sayur 6 jenis
daging masak merah
siakap 3 rasa
tauhu jepun
pastu ada ayam apa ntah..sedap tau

erm..apa lg erk..aku lupa aaaa....erm..sesetgh menu yg kitaorg order tu, agak unik dlm cara penghidangan nya..ceh ayat aku ni..dia mayang daun apa ntah(daun kesum kalu x silap)...pastu goreng cam tu je..hidang la letak kat tepi hidangan tu..gmbr aku xde la..sbb aku mmg lapo la tgk mknan tu..x lalu sgt nak ambik gmbr...erm..air cam air biasa la..ada gak jus2..servis pun cpt..totally mmg puas hati la dgn kedai mkn ni..aku bleh suggest la korang pegi...ok, layan gmbr ye...

Wednesday, February 4, 2009

Tag...Tag...

adoi....my SIL tag la plak..tagging nya, List at least 5 things "Things I Can't Stand..ingatkan semlm bila dpt tau tu..nak buat bodo je..erm..tp ptg semlm, akak dah tanya2 dah...hu hu hu....apa erk aku nak jwb ni...

1.I can't stand bila kena tipu...uish...kalau tipu kecik2 xpe ar...tp kalau tipu besar2...erm..sampai bila2 aku akan ingat..

2.I can't stand org drive lembap nak mampus...hari2 aku ngadap benda ni..mmg fed up sgt...

ish..apa lg nih erk...

3.I can't stand menunggu..x kira ar tunggu org ke..tunggu turn utk bayar bil ke mkn ke...ish..xleh sikit la...

4.pastu....lg...I can't stand kalu org bebel...hush..bebel sikit2 bleh lg ar...sgt la buhsan ok...

5.ish...I can't stand kalu perut lapar....(bleh terima la ni kan..dah xde idea sgt nih)...kalu perut lapar, cpt sgt nak marah og...pastu terus akan jd moody...

fuh..fuh...lega rsnya....so, skrg tiba la ms nya utk aku tag org lain lak..aku nak tag;
1.sue a.k.a cik musang
2.sis mona

erm..tu je la kot..sbb xtau dah nak tag sapa lg...so, sila2 la ye...

makan2...

entry ni masih lg cerita ceriti di sekitar cuti CNY hr tu...adegan makan2 yg ingin dikongsi bersama pembaca2 blog ku ini...wallah..oleh kerana banyak sgt cite psl mkn2 so, aku ingat nak combine je sekali...cut kan cite jd pendek sbb cite2 lain banyak lg tgh Q...hah hah hah..poyos je kan....tp xpe la....ni nak cite psl tmpt mkn yg aku dah publish kat sini pd satu waktu dulu...
home made capati
lepas balik dr sungai wang tu, aku just masak simple je or dinner...capati dgn kuah apa ntah (mama bg resepi)..kuah tu dibuat dr daging (potong kecik2) pastu...argh..nnti2 la aku tepek resepi....kelam kabut sikit buat sbb mr azam nmpak sedikit lalai dr tanggungjawab menjg ajmal setelah mendapat gadget br..hu hu hu..tp okla..2nd time buat capati..mr azam dan kaq kata, yg 1time hr tu lg sedap....argh..layan je la..janji perut kenyang...



gmbr kureng sikit sbb dah pas mkn br teringat nak ambik gmbr...so, sbb tu comot je pinggan aku tuh...

al-rawsha
kitaorg pg dgn anis (cousin mr azam) and his aweks (ema)..kitaorg pg isnin mlm..ramai gilos org..maybe sbb cuti kot...cina, melayu, arab, india..songaporean, semua ada...seb baik x lama tunggu utk dpt tmpt duduk tp agak malang bila part makanan...kitaorg tunggu aroung 45-50mins to get our order...padahal ordernya kabsa dgn pita (ish..aku dah lupa apa yg aku order benornya)....but our menu simple je la tp lama gilos tunggu...air dah luak separuh dah..hangin je...menunggu order nya kat sejam tp nak ngabihkannya x smpai 5 min..hah hah hah...kami sgt kelaparan tau that time...kejap je terus licin....

air

chicken kebab

kambing kabsa (nasi dgn kambing)

nasi tu dia akan hidang dgn kuah ni..xtau apa nm kuah nya..

jgn lupa mintak tomato paste ni..sedap..kena mintak tp xkena charge..

pas mkn br teringat nak ambik gmbr..tu la gara2 kelaparan yg amat...hu hu hu..balik tu kami kepanasan sbb makan kambing..heh heh heh..serius..panas giler..rs nya sblm ni cam biasa je...


ayam golek pantai dalam

hr selasa tu lak mmg rs cam nak mkn ayam golek..dah lama x mkn....nyum nyum....aku g beli dgn kaq..beli nya 2 ekor sekaligus...punya la pelahap nak mkn..last2 mkn sekor je..so, terpaksa la simpan utk di makan di lain hari yg lg sekor tu...korang pernah x mkn ayam golek ni..sedap tau..kiraorg mula kenal ayam ni sejak dr zaman bercinta sampai la skrg ni dah ada anak..dulu harganya rm13 je...skrg dah naik jd rm17 ko.....taste pun dah jd makin kureng sikit..tp still ok la...