Friday, March 27, 2009

~Happy 1st Birthday Ajmal Irfan~

hr ni 27.03.09, genap la ajmal irfan setahun...rs cam kejap je ms berlalu...sgt seronok mengandungkan ajmal...x banyak masalah..muntah2 3 bln pertama dan 3 bln terakhir je..tu pun di mlm hr je..di siang hr, aku sungguh bertenaga....
ingat lagi pd 27.03.08, hari khamis, kul 4 pg aku rs air ketuban keluar..every 15 minit g toilet sbb uncomfortable...bgtau kat mr azam..dia ajak g hospital..tp aku xnak...sbb aku rs x sakit, so, aku mls la pg hospital...lgpun kandungan aku br 36 minggu 6 hari....kul 630 pagi bangun nak g ofis..siap2 cam biasa..tp air ketuban still kuar...pagi tu g bekpes dgn mr azam, then aku hntr dia ke lrt kg br..aku drive balik ke ofis...time tu aku dah sibuk tepon ma dgn che ngan (makcik aku) untuk bgtau keadaan aku...smpai ofis, che ngah suruh aku terus g hospital sbb takut baby lemas..tu sgt bahaya ok...smpai ofis, aku handover mn2 keje yg aku x handover lg..boss lak cuti lg...aku jd cam berat hati lak nak bersalin..heh heh heh..bleh gitu?sengal aku ni kan....aku g toilet, aku tgk pad aku dah lecun dah..pastu ada hitam2 sikit...aku pun confius..xtau benda apakah itu...

pastu kan, aku terus tepon mr azam, ajak dia g hospital..mr azam kata kul 9:15 jumpa kat lrt kg br...aku lak bleh lengah2 kan smpai 9:30 pg...sempat lg aku g jumpa kwn2 aku, wish gudbye..ye la..dah nak bersalin kan..2 bln tu cuti.....pastu aku drive la ke lrt kg br nak ambik mr azam...sempat lg tu drive..time ni dah start rs contraction setiap 5 minit...mr azam dah marah2 kat aku sbb aku lmbt...aku smpai kat lrt kg br, 9:35...pas tu terus dia pecut ke hospital..
smpai hospital kul 10:00pg...kena masuk maternity emergency hukm dulu kat bawah tu...diaorg check2..rupa2 nya baby dah berak kat dlm..yg hitam2 tu najis anak aku...doc terus call prof zaleha, aku kan patient prof zaleha, so, nnti dia la akan handle kes aku....doctor bgtau aku kena czer terus sbb takut baby lemas dan dia makan najis dia....aku dah cuak gile...aku tanya doctor, xleh try push normal ke...dia xtau bukaan aku bukak cpt ke x sbb time tu bukaan br 1cm..dia takut baby makan najis dia n kena infection..lg teruk nnti...so, terketar2 la aku sign borang utk czer.....

mr azam lak dah takut dah...dia call mak pak aku..mak pak dia...masa nak masuk ot tu, nurse tanya mana suami...mr azam masih lg berbelah hati nak masuk teman aku ke x...last2 nurse suruh masuk gak..terkial2 dia g tukar baju...smpai kat dlm ot tu aku masih lg cuak...bp aku tiba2 naik...mungkin sbb takut sgt kot....mr azam sampai, borak2 dgn mr azam...x lama kemudian, prof zaleha pun dtg, dlm 1045, perut aku start di belah..aku di bius separuh, so, aku bleh lg borak2 dgn mr azam..dgr doctor2 borak2 dgn nurse..aku nmpak gak kat ot light tu, camna diaorg belah perut aku....1115, ajmal irfan pun lahir la ke dunia....sgt terharu...sedih...gembira..semua ada...dgr la suara ajmal menangis time diaorg kuarkan lendir2 tuh...time aku x dpt lupakan, ms last doc jahit tu...lapisan dlm la...terasa ngilu time dia tarik benang tu..huh....ngilu....kecik gile ajmal irfan...2.75kg je weh..

1145, aku kuar dr ot, diaorg sorong aku ke ward..duduk la aku kat ward baldu tu 3hari 2 mlm....
tu la kronologi bersalinkan ajmal...pas tu kalau aku g klinik or hospital, mesti diaorg tanya kenapa czer..bila aku cite..semua org cam terkejut sbb aku bleh rileks je time nak bersalin...kalu org lain mesti terus g hospital..siap nurse tu warning lg dgn aku, next time jgn buat cam ni lg..sbb bahaya..hu hu hu...
hr ni dah genap setahun...doa ku semoga ajmal irfan menjadi insan yg berguna, berjaya dlm hidup...dan apa2 je la yg baik2...mama dgn papa syg sgt2 kat ajmal...


hr pertama kuar dunia

hr ke-2

hr ke-4 br celik skit mata..

ni ms umo 9 bln..gile debab kan...

ni ms brp bln ntah...suka jerit....
tu la sikit sebanyak gmbr ajmal..malas la nak upload gmbr banyak2..kemalasan melanda..
sedikit sebanyak perkembangan terkini ajmal;
-dah bleh bangun dan berdiri sendiri but still takut nak menapak..hu hu hu...
-suka menjerit....
-x suka pakai pampers (dia suka bukak pampers tu sendiri kalau cpt2 x pakaikan suar lepas pakai pampers tu)
-mulut makin becok...
-x reti duk diam....
-kuat makan..
-kuat minum air kosong....
erm..apa lg erk...rs nya tu je la kot...

Monday, March 23, 2009

BakiNg ClaSs

adoi..berjanggut nak tulis n3 ni...ni ciite lama tp br berkesempatan nak letak kat blog...ye ar minggu lepas kan sgt serabut minda dan jiwa....maka nya tidak ada mood la nak update blog...

alkisahnya sabtu lepas 14 hb tu aku terpilih utk g baking class...blajo buat roti, kek and cupcake...dah free sapa x nak kan...setakat blajo basic2 je bleh la kan..nama pun free kan..xkan nak komen lebih2....

meh aku cite skit psl kelas ni ye..kelas ni anjuran kementerian pembangunan wanita..diaorg akan buat kelas ni untuk golongan2 wanita sahaja..keutamaan diaorg bg pada ibu tunggal, wanita2 yg berniagak kecil2an..kira cam nak membantu wanita la.aku ni kira nya cam bidan terjun la, dpt join kelas ni...sepatutnya diaorg buat utk penduduk kat kwsn tu..ni sbb kak siti (wife cousin mr azam) xleh join kelas ni, so, dia suruh aku jd pengganti...aku pun apa lg..dgr je baking kelas..cpt2 la agree..actually kak siti ni tenaga pengajar utk kelas cenderahati..bila ada baking kelas, dia pun nak join la..tp last minit dia x dpt pg..sgt suka ok...

kelas start kul 9..aku dtg lmbt..mr azam la punya pasal..ajak aku ngemas rumah..udah nya aku jd lambat..mengamuk2 aku dgn dia pg tu...seb baik diaorg buat tu kat pusat komuniti pantai dalam...so, xde la jauh sgt dr tmpt aku kan..

smpai je kat pusat komuniti tu, tgk2 diaorg dah start dah kelas...adoi..dah la aku ni pemalu..pemalu?ahaks...kelas abis kul 5 ptg..patutnya kul 430 dah habis tp biasa ar..belajo dgn makcik2 ni..banyak tanya sungguh....bg aku, ok la...dah class free kan, dpt yg basic2 pun udah cukup la...tp ok la kan..dia bg kita cuba buat sendiri...ulis roti dgn cr betul, buat cupcake, 1st time i deco cupcake tau...sgt teruja...comot pun comot la..pengalaman itu penting..ye x?heh heh heh...layan je la gmbr ni ye....


cikgu tgh ngajo nak buat roti..

cr2 adun roti dgn betul...

vanila cupcake sblm bako..

vanila cupcake pas bako...


roti

roti lg..(yg ni ada inti)

ni aku buat tau..buruk kan...1st time...:)

ni semua, pelajar2 yg deco....

pas abis kelas, ada penyampaian sijil..dpt sijil lg tau..blaja gitu2 pun dpt sijil gak..pastu pelajar2 dpt la bw balik cupcake yg masing2 deco tu..pastu roti, marble kek yg cikgu dok ajar tu pun, diaorg bg bw balik sikit2 sorg..ok la kan..dpt merasa...

balik ptg tu terus jumpa ajmal...dia nmpak aku terus dia jerit2 tgk aku...sgt terharu ok..mesti satu hr dia tercari2 aku..sebak dada..rs bersalah sgt tinggalkan dia...oopppsss....emo jap....

Friday, March 20, 2009

citeR hR iNi...

sgt letih hr ni ok...ada sedara mak aku dtg dr trg dtg as patient kat sini...1st time patient, so, banyak sikit la procedure nya....last2 lepas buat ECG, ECHO, stress test....jantung dia ok...mmg xde sakit jantung..ish...sian gak diaorg...aku teman la g buat test semua tu..jupe doctor...seb baik doc local....senang sikit nak faham penerangan dia....

internet lak dah 2 hr bengong kat ofis ni...xtau la knapa...sikit2 telekom dipersalahkan..ye ke idak...tidak la aku tau....ni ptg br ok skit.....sgt penat ok....penat otak...aku pun xtau apa yg aku pk smpai penat otak aku...dr td dok berdenyut2 je rsnya......huh...seb baik esok cuti....

Wednesday, March 18, 2009

EartH HoUr CamPaign

kita leraikan kekusutan di otak ku sebentar....

jom ramai2 kita sokong earth hour ni...korang mesti ada dengar pasal kempen ni lately kan...hari sabtu 28 hb, satu dunia akan bergelap selama sejam dr kul 830-930 mlm.....ini bertujuan utk menghalang dr pemanasa global yg berterusan...
kita boleh vote kat website diaorg utk sama2 menyokong benda ni....maknanya kalu kita dah vote tu, nnti time tu, kita kena la tutup lampu jap..nak tau detail lg, bc kat bwh ni...x pun bleh g website diaorg...



Earth Hour 2009 – What Will You Be Doing?

Cuddling up with your loved ones and admiring the stars in the night sky or organising a treasure hunt in the dark? At 8:30pm on Saturday 28 March, people from all corners of the world will turn off their lights for one hour - Earth Hour - and cast their vote for action on climate change. Anybody can participate and join together with millions of people across the globe celebrating Earth Hour.Earth Hour is about taking simple steps everyday that collectively reduce carbon emissions – from businesses turning off their lights when their offices are empty to households turning off appliances rather than leaving them on standby.
Here are 10 different ways to spend Earth Hour and reduce your carbon footprint:
1. Attend a local Earth Hour event or organise your own by throwing an Earth Hour street party with your neighbours
2. Gather family & friends for a night picnic in your local park and look at the stars
3. Enjoy a family dinner by candlelight
4. Organise a treasure hunt in the dark
5. Take the dog for a night walk
6. Have a candle-lit bath
7. Sit in the dark and share stories
8. Organise a family night playing board games
9. Share a romantic night in with your loved one
10. Upload your ‘on the night’ photos and videos to flickr and YouTube respectively, and then add them to the Earth Hour flickr group and the global YouTube Group.

Earth Hour Executive Director, Andy Ridley, is encouraging people to participate in whatever way they choose and to think beyond the hour.“There are no hard and fast rules surrounding participation in Earth Hour.
We only ask that you flick that switch and have fun doing whatever you choose to do during that time.Make Earth Hour work for you. Families with young children should feel free to turn their lights off earlier than 8:30pm and for those having too much fun in the dark during the hour, don’t feel you have to limit yourself to one hour and switch back on at 9:30pm.”To find out more about Earth Hour, visit the official website www.earthhour.org, sign up and join millions of people in more than 1,400 cities and towns in 80 countries throughout the world by turning off your lights for one hour at 8:30pm on Saturday 28 March.

Tuesday, March 17, 2009

KeReta oh KereTa-paRt 2....

adoi la....ingatkan dah habis la episode pasal kereta aku ni...rupa2nya x berkesudahan lg..xtau la kenapa..minggu ni sgt mencabar bg aku & mr azam walaupun br di permulaan minggu....takut rsnya nak berhadapan dgn hari2 seterusnya..takut memikirkan apa lg la yg kami akan hadapi...

ok...cite psl kereta...semlm tghri cam biasa la,aku kuar g medan selera kat blkg ijn ni..nak g tapau makanan...biasanya aku tapau je sbb semlm aku sorg je..member aku mc...pas beli mknan, masuk kereta, nak start kereta, bila start then enjin mati..x sempat masuk gear, enjin mati..adoi...la..aku dah berpeluh dah dok pk...apa la plak masalah keta aku ni....luckily, kat medan selera tu mmg ramai staff ijn makan situ..so, ada 2 org mamat ni dok tanya aku kenapa...diaorg pun staff ijn la...aku bgtau keta xleh start..diaorg tgk2 keta, mmg xleh buat apa..either batery @ starter...kebetulan hp lak x bw...budak tu hntr aku balik ofis...aku pun call la mr azam....bgtau dia bla bla bla..then aku call insurans...dia dtg hntr org...pastu aku pun g la dgn uncle tu (org insurans) ke medan nak tgk keta aku...dia pun kata problem yg sama gak mcm budak td kata...try buat jumped start tp xleh gak...dia nak tukar bateri tp aku x kasi sbb last week kitaorg ada beli bateri tp bateri tu tinggal kat umah...bila buat jumped start pun xleh, uncle ni kata starter rosak....

aku ada gak cite kat uncle ni aku br tukar sensor 2 weeks ago...uncle tu surh aku call mekanik tu suruh dtg tgk keta aku balik....kemungkinan utk sensor tu rosak pun ada...so, brg tu still under warranty, u tepon je mekanik tu....uncle tu pun anto la aku balik ke ofis balik..naik van vannete tu...ish..sgt kelako ok....

balik tu aku cite kat mr azam...xtau dah nak buat apa...mr azam suruh aku tepon mekanik tu..kena hentam gak dia dulu...sbb kalau aku bw ke perodua terus, mmg mekanik tu lepas gitu je la....aku pun call la mekanik tu..ms nak call dia tu satu hal gak..can u imagine, no fon semua org ada kat dlm fon aku n fon aku xleh bukak...cr punya cr..call org tu org ni...dpt la aku call mekanik tu..suruh dia dtg..banyak songeh lak..hujan la xleh smpai sblm kul 4 la...aku dah hangin dah..last2 aku kata, xpe nnti kalau sy bw kereta saya ke perodua then dia kata brg yg awak ganti tu rosak, nnti awak bleh ganti kan..brg tu under warranty lg kan...korang tau apa dia kata..xde kak..bg tu warranty seminggu je..kalau betul sensor tu rosak, kita bayar separuh2 utk beli br...oh my god...gilos mekanik..aku terus letak fon..sakit hati...aku tepon mr azam, then aku decide nak panggil tow truck terus towing ke perodua terus...so,pas call insurans, settle la..diaorg akan hntr tow truck...

masalah lak nak balik keja nnti....org insuran kata better u naik tow truck sbb kalau ada apa2, owner ada dgn kereta...oh my god..aku kena naik tow truck...korang leh bayangkan x?kelako ok...mr azam lak, naik lrt nnti kami jumpa kat perodua terus...cuma masalah hr ni nak g keje camna n nak ambik anto ajmal camna sbb mr azam tinggal kereta dia kat cheras...so, ptg semlm AKU BALIK KEJE NAIK TOW TRUCK.....sgt kelako...siap ajo driver lori tu cilok jalan lg...seb baik hujan, polis x de kat jln, so, xde la nak kena saman klau buat salah kan....

smpai je perodua, budak2 tu terus ambik n tgk2 keta aku la...pastu diaorg tlg bw aku balik umah, g ambik bateri, tuko bateri....bila tuko bateri br pun x ok gak, so, diaorg kata kemungkinan besar wiring problem..aku cite la psl 2 minggu lepas yg tuko sensor tu...diaorg kata mekanik tu maybe pakai brg 2nd hand sbb sensor tu kalau yg br rm200++....diaorg check tgk sensor kat keta aku tu cam sensor lama je...ho ho ho..hati aku menggelegak...patut la dia kata warranty seminggu je..sbb brg 2nd hand...bgtau aku tu brg baru....ish...sgt tobat la...lepas ni no more anto keta ke kedai2 biasa...kena hantar perodua gak...x lama kemudian, mr azam pun dtg dgn keta dia..rupa2 nya dia ambik taxi, balik cheras ambik keta....

sgt letih ok....kesian kat kami berdua kan...seb baik la ada 2 kereta...pg ni mr azam hntr aku, n then, dia parking keta kat lrt kg br..aku xleh nak hntr dia kat lrt sbb aku x pandai bw kereta manual....kereta mr azam kan keta manual..ni pun aku rs masalah besar lg ni..x aku x reti bw keta manual...asyik bertangguh je nak blajo bw keta mr azam...harap2 keta mr azam selamat la kat situ.....

letih x korang bc cite aku...letih kan....ish..ada cite pendek lg..mlm td ms tgh mkn, mr azam perasan salah satu fon dia rosak..kalau call, x bunyi ringing...so, kalau vibrate je br tau ada incoming call...maybe speaker la rosak kot....hu hu hu...satu satu kan masalah kami ni.....haish...tp xpela..aku anggap ni ujian dr tuhan..mungkin tuhan benar2 nak uji kami...

Monday, March 16, 2009

GiliRan Aku La Plak....

hr tu akak ada cite tepon dia rosak kan...sian dia..tp dia dah beli tepon br pun...huh...ni giliran aku lak..tepon aku rosak....keypad rosak...all keypad not funtioning except keypad yg warna merah utk letak fon tu...sgt sedih ok....org tepon aku bleh la aku angkat sbb tepon jenis lipat kan..sgt sedih ok...kena tunggu esok sbb kwn mr azam yg bleh repair fon tu, esok br dia available....syg sgt tepon tu sbb mr azam bg hadiah...

jdnya...saya tidak tahulah brp lama masa akan di ambil utk meng repair tepon saya itu....oleh itu, blog saya ini tidak akan adanya gmbr2 utk cucian mata anda2 semua kerana selama ini, gmbr2 yg saya ambil hanyalah menggunakan kamera hp saya....saya tidak mempunyai camera ok...

Wednesday, March 11, 2009

JoM PeraBihKan DuIt....

ahaks....tgk tajuk cam berlagak je kan...cam banyak duit je bunyi nya..heh heh heh...xde la...sebenarnya semua brg2 tu mmg ingat nak beli..cuma ingat nya beli sedikit demi sedikit la...tp dah terbeli sekaligus lak...tp xpela...at least bkn membazir..semuanya keperluan...
hr tu sblm g ambik keta kat batu caves, kitaorg singgah sogo..asalnya nak g jln tar cr tudung but end up bila masuk sogo, malas lak nak kuar...pusing2 cr wallet utk mr azam...wallet dia dah uzur bebenor..kalau ikutkan dia malas nak tukar..tp aku dok paksa2 gak...so, dia pun pilih la satu...ai bayarkan....kopak ai...pastu x berakhir lg..naik kat bhgn baby, cr botol susu ajmal...ingat nak cr jenama MAM...tgk2 kat sogo xde brand tu...so, ambil la jenama DR BROWN...jadi la kan...harap2 ajmal serasi dgn botol tu....aku? nahi he..x dpt apa2 pon...eh eh..ada la..beli sarung tangan murah kat sox world..pastu x abis lg..balik dr ambik keta tu kan, kami singgah cash converter kat ampang, saje cuci mata..pastu beli ball kat ajmal...dia sgt suka main dgn ball tu..aku pun sgt suka hati...seb baik ball murahan je...


hr isnin tu lak, mr azam ajak g jusco@home dgn ikea.pelik gak aku bila mr azam ajak g OU ni sbb nya dia x suka pg situ sbb susah cr parking..but i like pg situ sbb semua benda ada situ....dia ajak kuar umah awal sbb senang parking...dia nak cr idea nak hias rumah kat situ....jalan2...ada la a few things beli...a few pun kat seratus gak..adoi la...pastu jln2 ada la ternmpak kat jusco@home ni rupanya ada bahagian utk jual spare part keta...hah suka la mr azam..smpai mr azam kata; "ni la jusco paling best i pernah dtg..xde jusco lain bleh lawan"....adoi la...kelako dgr statement tu pd ms yg sama gembira dlm hati...mesti lepas ni dia selalu ajak aku dtg sini...:)...pastu kitaorg sempat jengah ke MPH. cr buku kain utk ajmal...sgt mahal rupanya buku kain ni..tp seb baik jumpa yg murahan, ambik la yg murahan tp ajmal cam x suka sgt..huh...melayang gitu je duit ni...



p/s; akak, sama ke kita nya dish rack ni?ni paling murah kitaorg jumpa..nak beli jenama giken tu mmg x mampu la.....

pastu kuar OU pun dah kat kul 1 stgh...aku ingatkan nak balik terus..rupa2nya dia ajak g ikea lak...adoi la laki aku ni...sabo je la...seb baik ajmal x buat hal..baik sgt hr tu...kat ikea sgt ramai umat manusia gara2 sale ikea yg dah bermula...mr azam pun x ketinggalan ambik cermin 4 segi tu...ye ar..biasanya rm25 pastu dpt harga rm17.90..ok la kan..aku ambik alas kaki murahan satu dan utk ajmal ambik kekuda...sgt suka dia main kekuda tu tau..ada sekali tu dia dok goyang2 tertindih jari kaki dia..meraung dia kejap..hah hah ha..lawak la ajmal ni.....






so, kesimpulan nya, ajmal paling banyak dpt brg dlm ms 2 hari...xpe la kan..dah rezeki dia...dah ada anak ni, apa2 mesti la nak lebihkan anak kan..ye x?
so, sekian sahaja entry perabihkan duit..now dah pokai...hu hu hu....

Saturday, March 7, 2009

Kereta Oh KereTa....

uwaaa......mau nangis rs nya....keta mini aku masuk workshop....alkisahnya ptg jumaat tu nak balik keje, mini ku xleh nak start...sgt sedih ok....nasib baik hr jumaat mr azam balik awal...ms tu dia tunggu kat lrt kg baru...pas aku bgtau keta xleh start, dia pun jln kaki la dtg ofis aku..sian lak mr azam...luckily x hujan ptg tu,bleh la dia jln kaki dgn cepat..awal2nya ingat kan bateri yg problem sbb mr azam kata bateri aku dah lama...kena tukar ni...check punya check bkn bateri yg problem sbb alarm ok je...bila start pun bunyi ok tp api x nyala...aku pun xtau la api apa..tu kata mr azam la....bila call insurans, dia nak hntr tow truck je...mr azam xnak tow truck dulu...dia nak panggil member dia yg keje perodua tu..last2 budak2 perodua xleh dtg sbb bz....last2 aku call mamat (member kg aku yg keje kat pwtc), tanya dia, dia ada kenal mn2 pomen x...dia kata ada, so, kitaorg janji nak jumpa esok je kat ofis aku...waktu pun dah nak maghrib, mr azam pun call la daddy dia suruh dtg ambik kitaorg....kul 830 mlm br ambik ajmal....sgt sedih tgk ajmal dah tdo..mlm tu kitaorg tdo cheras sbb nak ambik keta mr azam..mr azam tinggal keta dia kat sana....biasa nya keta mr azam mmg parking kat umah kami, tp last week adik dia pinjam, pastu mr azam malas nak g ambik....so, mmg tinggal sana la...

esoknya, bila kitaorg g balik ke ofis aku, jumpa member mamat tu..mr azam dah try jump start tp x jln gak..last2....KENA PAKAI TOW TRUCK..problem nya ; transducer (betul ke aku eja nih?) rosak..pas decide tu, kitaorg just bg je kunci kat pomen tu, nnti tow truck dtg je ambik keta..aku ajak mr azam balik sbb x sanggup tgk keta aku kena tarik....pomen tu kata dlm kul 3 nnti tow truck dtg ambik keta....settle...penat giler....

tup tup kan..kul 730ptg, guard ijn tepon aku, bgtau aku, ada org dtg nak tarik keta aku....aku kata, jgn bg diaorg tarik lg..dlm hati dah panas...kata nak tarik kul 3, ni dah kul brp...aku duk bincang dgn mr azam..last2 kitaorg decide nak g ijn....dan dan tu gak g ijn...smpai ijn, mr azam terus hentam pomen tu...kitaorg duk pk lg nak lepas ke x keta tu kat diaorg....pk punya pk..lgpun sbb aku gak yg mencr dia, last2 bg la dia ambik....janji esok kena siap kan...dia janji la...pastu kitaorg escort la dia ke bengkel sbb aku cuak la..walaupun mamat kenal pomen ni..tp ntah la...maybe ni 1st time jd kat aku kot...terover cuak lak.....last...dlm x smpai hati..aku tgk je keta aku kena tarik...sedih siut....hah hah ha....

last2...kul 930 mlm br smpai cheras balik..kemas2 brg...balik umah kami...penat gile....esok ptg tu..br keta siap...terbang rm300.....wwwaaaaa.....aku rs...madela FS yg aku idam2 kan hr tu dah terbang melayang2..

Friday, March 6, 2009

JaTuH CiNtA LagI....

2-3 hr ni aku asyik dok usha Freestyle Medela Breastpump(FS)...sgt teruja ok...tp harganya..adoi la...rm1700++..ada gak aku tgk website yg jual rm1999++...mak oi...
gggrrrrrr...... rm1700 tu diaorg offer main kutu lagi tuh...berminat tu berminat sgt..tp kena pk panjang2 gak ni....bukan seposen dua posen ni.....kalau rm1k ke bawah bleh lg rsnya...ni dah dekat rm2k tu....huh.....


erm...hr tu beli yg avent ni pun dekat rm300 gak la..tp sgt puas hati...berbaloi....banyak berjasa kepada aku dan ajmal...heh heh heh....

tp kalau x pun...spectra 3 tu pun ok kan sbb bleh tukar ke double pumping gak.....yg gmbr bawah ni...rm500++...tp aku tgk ada gak spectra 3 yg rm300++ je..tp x complete mcm yg gmbr kat bwh ni la.....



ish..apahal aku ni....org duk sibuk tukar keta, tukar hp, tukar gelang emas br...aku lak sibuk nak tukar pump...ish...xde la nak tukar..cuma nak tambah je.....:).....moga2 dpt duit terpijak, bleh la beli kan..kan kan mr azam...

Thursday, March 5, 2009

BakeD PaStA & RoSemarY, BlaCk PePper GriLLed ChiCkeN...

alkisahnya sabtu br ni kitaorg plan nak guna voucher yg aku dpt dr ofis ku sempena bday...ofis ku nih, tiap2 kali bday staff nya, diaorg akan bg voucher g mkn kat hotel...sblm ni kat grand season, now dah tukar kat dorsett regency lak...so, hi tea nya start kul 12-4, kitaorg plan nak g awal la kan...xyah la aku msk for lunch..heh heh heh...so, pg tu aku buat baked pasta..dah lama giler nak buat ni tp ada je alasan nya..mr azam x mkn sbb katanya tu too heavy, dia nak simpan perut dia utk mkn kat dorsett nnti...sudahnya, aku dgn kaq je mkn...tp sedap wei..heh heh heh..percubaan pertama kali yg menjd nampak nya...tp bhgn atas agak masin, maksud aku, cheese dia..mungkin sbb aku pakai cheddar block..kalau pakai mozarella cheese lg sedap...bila mkn time dah sejuk lg sedap..ni aku pakai macaroni je...1st2 nak beli pasta jenis lain tp xdok la plak...so, ambik je macaroni ni...ok la gak....

dah luak separuh..

erm..cite mkn2 kat hotel xyah la kan..choice x banyak tp seb baik sedap...tp apa2pun kami kenyang sgt..puas hati...

mlm tu just mkn roti je sbb kekenyangan yg amat....

ahad tu aku g umah ayon kat Bangi..tgk baby..ayon br bersalin hr selasa br ni...emy czer gak...tp cite dia lg dahsyat lg aku...huh...xmo cite....eh..mr azam x g tau...i g dgn ajmal je...hebat x i..dr cheras (umah MIL) ke bangi, bw ajmal..seb baik dia nak duk kat carseat a.k.a boucer tu tanpa menangis....

hah..mlm tu i balik kan..xtau nak mkn apa..so, i ingat nak buat grilled chicken...ni pun dah lama nak buat..tp x terbuat...tp i x grill la...i susun2 gitu je sbb ayam separuh je i buat...tp sedap la...cuma x serap ke dlm sikit la...erm..pas ni bleh la buat lg ye...resepi asal nya lemon rosemary grilled chicken..tp biasa ar aku...lupa beli lemon, sesuka hati tambah black pepper...mr azam kata, banyak sgt black pepper...mlm ni kalau satu rumah sakit perut, tu tandanya mmg salah u la...last2 ajmal yg sakit perut...hu hu hu..sian anak mama...


br kuar dr oven...

close up sikit

grilled chicken, baked beans, coleslaw

Wednesday, March 4, 2009

dpt tag dr SIL aku dgn afne..tag diaorg sama je..so, jwb sekali la ye...ish..ada lg tag nak kena jwb ni..pelan2 la ye..

1. Do you think you're hot?
HOT?? kadang2....:)

2. Upload your favourite picture of you


3. Why do you like that picture?
1st time raya bertiga..


4. When is your last time you ate pizza?
last week..tp pizza buat sendiri je jek...

5. The last song you listened to?
Matahari ku by Agnes Monica

6. What are you doing right now beside this?
surf internet....

7. What name do you prefer besides yours?
erm.....

People i tag:

alahai..sian nya pd sapa2 yg bakal kena tag dgn aku ni...harap bersabar ye...n sila2 la jwb tag aku nih....:)


1. Chiq-padan muka...biar aktif sikit berblogging tuh
2.As
3.Cik
4.Sis Mona
5.Sis Erryn


8. Who is number one?
My sister

9. Number three is having relationship with?
xtau la..dah lama x jumpa dia...eh eh ada..tp xtau sapa namanya...

10. Say something about number 5
Banyak ajar pasal BF..thanks a lot ya!

11. How about number 4?
Ofismate Hubby

12. Who is number 2?
Wife cousin aku...duk jauh di Sabah sana....

Tuesday, March 3, 2009

MedaN MuaRa IkAn BaKar-KLanG

sgt bz..x sempat nak tulis blog...banyak cite tp kena buat ikut step la...

korang ada x tgk majalah 3 yg minggu lepas..pasal cendol leman dawi kat seremban n medan muara ikan bakar kat klang....
gara2 dua tmpt mkn tu kuar tv, ahadnya tuh mr azam beriya2 ajak g klang mkn ikan bakar...actually dulu abg dgn akak pernah bw aku g sana..tp tu dah bertahun2 lepas, aku pun ingat2 lupa tmpt tuh...so, ptg ahad tu, mr azam beriya2 la bw kami g klang..seb baik jumpa tmpt tu...layan je gmbr dulu..mls nak taip banyak2...
komen; biasa je mknan dia..yg best nya sbb dia freash...to me...agak mahal sikit la...tp apa2pun ok la kan sbb dpt gak merasa....dgr cite kwn aku, tmpt tu ikut gak..kalau g kena time tukang msk best, ok la...kalau x..erm...rs la mcm kami rs..sotong celup tepung terover masin, siakap sweet sour yg ala kadaar je..erm..apa2 la lg..malas nak cite banyak...total aku mkn hr tu, rm76..lg satu kan, ms tu aku order horliks suam, kaq order horlicks ais, makanan dah nak habis, air x smpai lg...bila tanya waiter/waitress kat 15 min br bg respon horlicks dah habis..apasal la tunggu org tanya br ko nak bgtau..last2 order air biasa je..tu pun ambik ms gak nak smpai..sedikit hangin la aku ptg tuh....pastu tisu basah pun caj rm0.30...tambah lg sedikit hangin aku....heh heh heh...