Thursday, December 31, 2009

~buhsan dan buhsan~

bosan nih...
so, baik aku menulis kan....

pg td sesi pertama, dpt 16oz...
ptg ni sesi kedua lak dpt 12 oz...
ok la tu kan....
hopefully dpt kekal kan lg cam ni....
amin...

pergh..td seb baik sempat g ambik ubat kat atas..
seb baik farmasi x close lg utk stock take...
kalu x rugi la...
sayang lak x guna...
balance dgn ING tuh ada rm1100 lg....
rugi la x guna kan....
pekerja berdedikasi kena la guna kan sebaik2 nya..:)

erm..tetiba kehilangan idea...
but x lupa nak wish..happy new year...
apa azam korang?
azam aku...erm....

~kisah semalam~

semlm aku cuti...
ada app dgn gynea utk bincang psl family planning...
so, dah settle la...
gynea kata, aku cam budak sekolah menengah...
ha3x...bangga sambil kembang hidung yg mmg kembang nih

pastu bw aqil g inject 2 bln...
mlm td dia merengek2 sikit...badan pun dedar sikit..
berat aqil dah 5.7kg..ho3x..
tambahan lak semlm aku bedal roti bun inti kacang merah...
ingatkan perut aqil dah kuat...
sekali kembung lg...
erm..mmg aku xleh mkn lg apa2 yg berkacang....
rs nya roti dah bleh mkn kot..dia dah ok kot dgn gandum n bijirin tuh...
ni la bila jd ibu yg fully bfeed kat anak nya..
secara automatik makanan pun kena la jg....
tp xpela...x kisah pun....

erm..pastu semlm gak g klinik gigi...
gigih aku mencr klinik redha tu..
tup2x bila smpai, pembantu klinik tu kata kena buat app dulu...
argh sudah..aku nak claim utk thn ni...
tp lepas deal2 dgn dia, seb baik la bleh gak...
tp check je la...scaling mmg xleh la...
bangga lak doctor bgtau gigi aku cantik..
kembang semangkuk
eh tp..aku rs adik badik aku semua jenis gigi cantik tau...
adik beradik aku, sila kembangkan hidung anda tanda bangga
tp best la klinik ni..murah pun murah..
doctor nya baik hati.....
x mcm klinik pergigian dr h*****a kat bangsar tu...
mahal gile...mmg la company aku cover..
tp kalau dah scaling pun dah dekat rm200, agak2 la kan...

pastu mr azam ajak g the curve...
misi mencari valve utk breast pump...
bleh lak kedai (the fist few years)tu kata xde..adoi la..penat2 aku dtg..dia kata gitu lak
padahal sehari sblm tu aku dah tepon tanya, dia kata ada..
aku malas la nak g kinderdijik tu sbb aku sama mr azam xtau area sri hartamas tuh..
rupa2 nya kan...dia tersilap..
dia ingat valve utk madela breast pump....
seb baik dgn baik hati nya, dia bukak satu set pump br n ambik valve tu bg kat aku...
eh..bkn bg...bayo la..satu valve rm10....
ish..the curve tu banyak tmpt main la...
ajmal berjln ke sana sini asyik nak main je....seb baik free...:)
pastu survey2 brg2 keperluan utk mama+baby sikit...
bleh plak menabur duit kat butik anakku..
beli car seat utk ajmal n baby sling utk aqil....
xtau la car seat ni ajmal nak duduk ke x...
beli je la sbb ada less..yes (year end sale) la katakan..
org duk ber yes..aku pun yes yes gak..hu3x...
tp tu la..kena ada car seat sbb risau kenkdg aku bw double a tu tanpa mr azam...
ajmal lak jenis x duk diam dlm keta...
takut terjatuh ke time aku drive..hu3x..mintak di jauh kan...
pastu jumpa baby sling yg murah.....beli la dah try letak aqil...diam je dia kat dlm tu...
aqil xmo duk stroller..kalu letak je dlm stroller mesti nangis..
sblm ni dah survey 2-3 jenis baby sling...mak oi..mahal siut..
seb baik ada jumpa yg murahan ni..xpe la..murahan pun murahan la..tgk kain dia ok je...
aqil duduk ok je..ok la tu kot...
nak gak cr stroller memandangkan stroller yg ada skrg ni x muat kat keta comel aku tuh..
tp sbb stroller xde less...padam je la niat tu...

penuh kan jadual aku semlm...
even x keje, mcm2 buat...
tp xpela..at least settle semua urusan..
lega ai...
gmbr..cam biasa la..semua benda aku buat semlm, aku ambik gmbr..
tp....kabel xde..so, korang bc je la cite aku ni tnpa gmbr..:)

Tuesday, December 29, 2009

~oh blog oh facebook~

owh...dah separuh hari keje....
tp apa2 ntah keje aku buat.....
sian lak aku rs blog nih...
sejak aktif berfacebook rs cam terabai lak blog ku ni...
xpe blog..jgn risau..nnti dpt kabel, aku aktif balik....
tunggu la dpt kabel dulu...
banyak benor gmbr kat fon tu nak transfer..
aku takut nnti dpt kabel, aku dah malas nak cite2..
he3x..bleh gitu....

erm...sian ajmal pg td tau..
meraung2 dia nak ikut aku dgn mr azam...
seb baik "abah" dia ada...
kul 10 td aku call bbsitter, dia kabo..lama ajmal nangis...
ish ajmal...padahal dah seminggu aku kabo dia,
aku nak kena keje dah...nak hntr dia umah mak la plak..
suruh dia jg baby aqil baik2...
ok je dia angguk...paham la tu konon2 nya
tp pg td...waa....kuat gile dia nangis....
xpe ajmal..td uncle john dah belanja ajmal kek coklat..
nnti ptg kita mkn kek coklat ye...:)...

hr ni rs confident je jln..
sbb pakai selipar murahan baru...
dah lama nak tukar tp x tertukar2...
dah nazak sgt selipar tu....
tu br ni pegi gak cr yg murahan baru....
kalu ada kable bleh la menunjuk2 tunjuk..

erm..apa aku mengarut ni....

~ho3x...~

ho3x..br masuk keje...
keje menimbun2
tp maaf la ye boss...
tunggu minggu dpn la br start buat..
ni masih lg mood cuti2....

banyak mende nak cite..
tp tu la...kabel pulak xde...hu3x...
bila la aku nak dpt kabel aku nih..

apa lg nak tulis erk....
xde mende la kot....
nak g mengepam lak...
skrg ni job description dah bertambah...
kena pam susu gak...
tp xpe la..demi anak kan...:)

Friday, December 25, 2009

~.......~

xtau nak letak tajuk apa...
sbb nya..apa yg tertulis ni mengikut apa yg terlintas di fikiran skrg ni je....
hu3x..brp hr je lg nak keje..rs malas pun ada..
rs x sabar pun ada...
tp semlm ms lunch dgn my boss pun dia dah bgtau,
paperwork menimbun2 menanti aku..ho3x....
x suka sgt mendengar nya.....:)

kalau ikut hati, nak je sambung cuti smpai new year,
tp memandangkan company aku ni punya undang2,
kalau nak bw cuti, at least kena ada 5 hr...
hu3x..5 hr tu..sepanjang 5 thn aku keje, cuti x pernah x abis...
cuma thn ni je berbaki 6 hr....
best2....tu yg kalau nak ambik 3 hr, lg 3 hr aku kena burn...
xnak la teman...baik teman masuk keje....
lgpun teman sure...
3 hr tu akan dipenuhi dgn cerita2 dr budak2 ofis sepanjang ketiadaan teman..
maklum la..teman ni kan "wartawan" lower ground floor kat ofis tu...
hu3x....
erm..tetiba xde idea nak menulis....
chow dulu la...jumpa lg on tuesday..
tu pun kalu sempat update blog ya...bye bye....

owh x lupa juga nak bgtau..
hanya sekadar renungan....
berat teman pg td teman timbang dah 42kg...
hu3x..bberat ms form 3 dulu...
so, renung2 kan camna teman skrg ni ye..:)....