Thursday, February 25, 2010

~Cameron Highlands-day 3~

ni cite hari ke-3 di CH la plak ye...
dah last day dah..kejap je rs nya...
hr ni kami plan nak g jln2 je kat mn tmpt yg kami akan lalu utk balik kl nnti...
mr azam ajak balik ikut tapah..katanya, biar la rs 2-2 jln...
sebelum check out, bergmbr sekitar hotel dulu...





so, destinasi pertama, g pasar..x beli apa pun..beli buah sikit je..geram je tgk sayu2 kat situ..
nak beli tp memandangkan cuti ry cina aku balik trg..
nnti bazir je..
pastu g beli jem strawberry dan mkn strawberry celup coklat kat HEALTH STRAWBEERY FARM...
semlm kami mkn buah strawberry yg besar sikit, hr ni kami ambik buah yg kecik sikit...
rs nya buah yg kecik lagi enak compared buah besar...pastu beli jem strawberry sikit..

pastu terus ke destinasi seterus nya...ladang teh cameron bharat...
semlm just jln2 je kan..kali nik nak breakfast n beli teh sikit utk family...
kali ni aku amnik scones and sandwich...n of course la tea jugak kan...
semlm nak mkn scones kat ladang boh tu tp tgk mcm xde...
tp kan...breakfast kat cameron bharat ni x best la..n mahal lak tu...
ni aku compare dgn ladang boh semlm la...kat ladang boh lg sedap..
scones dia bleh la..actually ni 1st time aku mkn scones...b4 this just dgr nama je tp x pernah mkn pun...pas mkn, beli teh sikit then terus gerak balik...




on d way balik tu aku ternampak ladang boh yg lagi satu tu..
serius aku mmg x ingat nama dia..org equatorial ada bg list tmpt2 menarik kat cameron tu termasuk la ladang teh ni..
tp mn2 ntah aku letak....
so, kami poun masuk la ke ladang teh boh lg.....
mcm semlm gak...nak masuk ke ladang nya, jalan bersimpang siur..
siap kena bunyikan hon lg....tp yg ladang hr ni lg teruk jln dia compared semlm..
separuh perjalanan ajmal tido...aqil dah mmg tdo dah...
bila smpai, mmg xleh nak melawat sgt la sbb aqil n ajmal tdo kan...
just g cafe dia..ternmpak la scones...
tapau la plak scones kat cafe boh ni..
xpe la..bleh mkn dlm kereta kan....
pastu ada jugak beli teh boh....
cafe n kedai boh kat sini kecik skit la nak compared dgn sungei palas...
sungei palas tu mmg besar la...
so tu la destinasi terakhir kami di cameron highlands...
dlm kul 2 ptg, kami pun bertolak la balik ke kl..
tp ikut jln tapah tu mmg mencabar tu la...
bersimpang siur....
tp ada sesuatu yg menarik sepanjang perjalanan tu..
tunggu la next entry aku cite apa dia ye..:)

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bestnyer ke ch time panas2 gini .. kt atas tu sejuk jer .. byk gak tmpt yg kita tak explore kt atas tu lagi ;-)

~ana~ said...

kak d, pegi la..best je...duk kat atas sejuk je..bila turun bawah..mak ai..panas..skrg ni mmg tgh panas kan...

mama_umar said...

wahhh,kitorg pon minum ptg kt ldg bharat tu aritu..best btol,minum teh tarik sambil ditiup2 angin gituu

~ana~ said...

zeti, best kan minum teh dgn udara yg nyaman..cuaca yg sejuk gitu...