Wednesday, February 17, 2010

~CUTI2 @ PENANG~

seperti yg kengkawan maklum, 2 minggu lepas, ai pergi holiday tau..bkn ayat riak yea.....
awal2 nya plan nak bertolak sabtu pagi...
kebetulan plak ptg khamis tu diserang sakit kepala yg amat..
terus ambik mc untuk friday tuh....
so, friday morning kitaorg dah bertolak ke penang...
bertolak jam 545am dan selamat smpat kul 930am kat penang...
sepanjang perjalanan, tdo je..lgpun kepala masih lg sakit..
bangun pun bila berenti semayang subuh je kat r n r tapah...
perjalanan alhamdulillah berjln dgn lancar..kereta pun x banyak sbb bkn musim cuti kan...
smpai penang, terus g ke usm, jumpa kakak mr azam utk ambik kunci umah dia..
kitaorg duk umah dia la sepanjang berada kat penang tu...
smpai umah, rehat2 tghri tu, kuar g mkn nasi beriani mubarak.
ni auntie mr azam belanja..kedai dia sebelah umah arwah nenek mr azam..
skrg ni auntie n uncle dia duk situ, so senang la...

owh..tetiba rs cam detail gile aku cite nih kan..
ok..di pendek kan cite....
balik kali ni banyak melawat ke rumah family members..
maklum la dah lama x balik..
balik sana mmg wajib acara mkn2 la..
makan nasi kandar, nasi dalca, serabai kat tmn tun sardon...
tp xleh nak repeat banyak kali n xleh nak try tmpt baru...sbb nya....
bila g umah auntie uncle mr azam, of course la diaorg hidang kan mknan kan..
so, g mn2 asyik mkn je...but i like..hah3x...

hari isnin br la kami berkesempatan g jln2 ke bukit bendera.
sgt excited sbb ni 1st time ai g bukit bendera..
selama ni balik penang x pernah pun jejak kaki ke sini....
teruja gile sbb cntik sgt scenery dr atas...



beli tiket utk kul 2 punya cable car....


beli tiket return terus..rm4..murah kan....


dlm cable car..aqil masih tdo dlm sling tuh...

salah satu view dr dlm cable car...

ni pun dr dlm cable car...

x smpai pun lg atas..aqil dah bangun....

ajmal tgh merenung apa ntah....

permandangan dr atas.....



4 of us...



wajah2 kesayangan hamba..:)...

ni ada pelancong yg offer utk ambik gmbr kitaorg...

basah tekak dulu...penat jln2...







ni dah nak balik dah..ajmal pun smpai tertido...muka aku dah berminyak2 dah...


actually banyak lg gmbr..
tp malas lak nak upload banyak2..
tgk la..kalau rajin, upload kat muka buku lak....
cuti2 kali ni best la sbb selain balik melawat saudara mara,
dpt gak g berjalan2...
selama ni x pernah naik pun bukit bendera ni...
ms sekola rendah dulu ada la dlm buku teks apa ntah...
cite psl bukit bendera ni...
dulu teringin gak nak pegi tp skrg anak dah 2 br berkesempatan pg...:)
aku x tau pun rupa2 nya kat atas bukit bendera ni ada penduduk....
kebetulan kat atas tu diaorg ada perkhidmatan kereta sewa...
ala...kereta yg mcm kat padang golf tu....
satu kereta sewa nya rm30...
diaorg akan bw kita pusing2 satu bukit bendera....
so, kitaorg pun sewa la....
uncle yg bw kereta tu la cite kat atas bukit bendera ni ada lebih kurang 500 org penduduk....
dpt la jugak kita org tgk rumah2 ala2 english style tu...
cantik2 je umah kat situ..udara pun nyaman je...mesti best duk situ...
so, tu la sedikit sebanyak cite cuti2 pasal bukit bendera...
pasni ada lg cite pasal cuti2...
tp still cite cuti2 kat penang....dah ada dlm draft tunggu nak edit sikit2 je lg...

4 comments:

Nana said...

hehe baru je 3mgu lepas ke sini

~ana~ said...

best kan nana...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai tak prnh naik cable car nieh .. selalu tiket sold out

~ana~ said...

ooo ye ke kak d?bkn kalau pg bleh beli tiket kat situ terus ke?cable car tu pun every 1/2 hour kan...