Tuesday, February 23, 2010

~mini car kena langgar~

sebelum aku sambung cite hari ke-2 kat cameron highlands,
aku nak cite kisah yg menimpa aku pg td...

mini car aku kena langgar kat jalan tun razak...
nasib baik jarak mini car aku dgn keta depan tu jauh gak...
kalau x, lagi naya aku sondol keta depan gak..
keta depan aku mazda 3....
keta yg langgar aku, keta wira...
budak lg la...24 thn..staff petronas klcc...
selama ni pagi2 aku asyik duk nmpak kereta org lain accident...
hr ni mini car aku lak kena...
kat area situ, pagi2 mmg ada la accident nya....
mmg kes langgar blkg tu perkara biasa kat situ...
tp budak ni pun satu hal...
dia tgh bergayut kat fon...
ms tu dia br tukar lorong..dr lane kiri masuk lane kanan...
kereta aku mmg dah siap2 tukar lorong dah....
kereta x bergerak time tu sbb jamm mmg heavy sikit situ...
tetiba aku dgr gedegang...
adoi la...aku pun kuar la keta buat muka garang..
pastu dia ajak berenti tepi jln, utk settle..
sbb situ kan tgh jln..nnti buat lg jamm kat situ...

so, aku pun berenti la kat menara AAA tu sambil tunggu mr azam..
kebetulan mr azam keja mlm, dia abis keje kul 8...
kena tunggu dia abis keje n dia terus dtg situ....
budak tu pun ada la...
mr azam smpai, dia settle dgn budak tu...
aku mmg x cakap banyak..geram dah...
dia xnak buat report...
bleh plak ms awal2 berenti tu,
dia nak mintak details psl aku,
nnti dia nak contact sbb dia nak g keje cpt..
erm...ingat dia sorg je ke nak g keje..
aku pun nak g keje gak..aku suruh gak dia tunggu...

so,pas bincang2 terus la cr bengkel kat area umah aku tu..
tanya budak2 perodua, mn kedai cat yg ok kan...
last2 survey 2-3 tmpt, jumpa la...
tunggu hr jumaat ni br nak hantar...
budak tu akan bayar la...
dia pun hntr sekali kereta dia...

erm..geram pun ada tau..tp nasib baik la budak yg langgar tu ok kan
sian kat mr azam sbb dia penat keje shift mlm dah brp hari dah..
pastu kena settle keta aku lak...
hu3x....
budak tu lak x abis2 kata kesian kat aku dan mr azam...
erm.....

to abg, akak, amie, kak dan chiq...
ambe rs keta kita ni kena mandi bunga la...
mandi bunga sekali 5-5 buah keta...heh3x...



ni la keta mini aku yg kena langgar pg td...

6 comments:

Nana said...

adoi sedey kan..bila org buat kemek kete kita...sama la kita mgu lepas ari selasa kete kena sagat ngan lori alam flora dia kata nak bayo arini nk jumpe org tu settlekan xsettle lg dr minggu lepas

Afne said...

alahai siannya dh kemik.

~ana~ said...

nana-x settle lg ke kes dgn alam flora tu?tu la nana..sedih kan..kita td pas kena terus nangis2 smbil call hubby..hu3x...kita dah cukup hati2 dah...

afne-kesian kan...

itangmanih said...

mm dh ditakdirkan,nk buat camner..kita hati2,org sondol gk...pasrah je la..keta kitorg pun x antor lg baiki

~ana~ said...

akak, tu la pasal..kita dah haTI2 ORG LAK LANGGAR..ERM...

mama_umar said...

alahai..xper2 ana..yg penting budak tu akan byrkan dan kite xde ape2 cedera