Friday, February 19, 2010

~penang lagi..~

sila jgn muntah bc cite cuti2 saya kali ni....
ni last entry cite psl penang ye...

actually ni citer sebelum kami g naik bukit bendera tu...
pg isnin tu kuar umah, g breakfast nasi kandar kat kg melayu,
then mr azam tetiba teringat kat satu tmpt ni..
waterfall kat pulau tikus....
apa ntah nama waterfall ni..dia lupa..ai lg la kan....
org tgh buat construction kat situ..so jln sedikit teruk la...
tp bila dah masuk dlm, ok je...
diaorg provide train yg bleh bw kita pusing2 kat dlm kawasan tu..
rm2 sorg dewasa..kanak2 free....
kitaorg kejap je kat situ..pas pusing2 situ, terus gerak g umah auntie mr azam...
pastu, br la g bukit bendera...
to me, tempat ni like taman pertanian gitu la....
cam taman pertanian bukit cahaya, shah alam..taman pertanian sekayu..
owh..i miss sekayu..
best bleh cuci mata tgk permandangan hijau je....
so, layan gmbr lg yea....






































malas nak buat caption...lgpun banyak gmbr permandangan je kan...
so, no need la caption2 tu ye...
aqil tdo rileks je kat dlm sling tu....senang ada sling nih....
owh..jgn tanya aku mn gmbr waterfall...
ai sendiri pun x nmpak waterfall...
sbb tu ai kata tmpt ni like taman pertanian...
maybe jugak train tu x pusing habis kot...
tu yg x nmpak waterfall...
lgpun mr azam kata, waterfall tu kat atas lg...
apa2 je la yea....
pas ni sambung cite pasal cuti2 lg..
tp cuti2 kat CH lak....
ok..tunggu next entry ya!

6 comments:

Nana said...

tak sempat mau terjah sini aritu blk penang.nant nk pg gak la hehe

~ana~ said...

nnti jgn lupa la terjah sini ye nana..ada gak lg satu tmpt kat area pulau tikus tu gak..lupa nama dia..situ ada binatang2 dan tmpt dia lg cantik dr yg ni...

nieda said...

bestnya, mmg aim saya nk p penang..nak lepak2 kt padang kota..lama sgt tak p sana.

~ana~ said...

nieda, g padang kota jgn lupa mkn pasembor kat situ..

mama_umar said...

aluuu,hai ana..beso dah ajmal hah..bestnye cuti2 penang,zety las p png umo 9 taun kot,huhu,bilela nk g sini nih.

~ana~ said...

zety, dah lama tu...harus jejak la kaki ke sini...bleh mkn mkn dan mkn....