Tuesday, March 2, 2010

~cerita ceriti~

agak kemalasan utk update blog..ni la gaya nya bila cite banyak ,tp x di update dgn cepat, maka nya..bila dah lama..sudah bosan la.....

dah abis la public holiday dah xde...kena tunggu bln 5 br ada..
tu pun end of the month..hazab la gitu nya....
skrg ni musim org kawin kan..
erm..cite psl org kawin la hr ni...

ni ms hr ahad br ni...
kwn mr azam kawin kat kundang...taman kundang jaya..
this is 2nd time we went to huda's house..
dulu, ms huda buat open house, kitaorg pergi gak konvoi ramai2...
ms tu mmg xtau jln..main belasah je...
kalau x silap, dkt 3 jam kot br smpai umah huda...
kali ni, just ikut map kat kad kawin, ikut plus highway,
so, senang sikit la...
dlm 1 jam je perjalanan from our house....

awal nya mr azam xnak pegi majlis ni sbb dia kena keje shift kul 2...
tp last minit kwn dia mintak tukar shift, dia masuk mlm...
so, bleh la pegi kan...
panas terik cuaca...
sian aqil..rimas dia...
ajmal lak, dah dpt goodies bag, terus ajak balik...hu3x...
tp best la..makanan sedap, siap ada sate lg....
pengantin pun cantik...

lawak betul ajmal...
bila org kompang tu lalu sebelah meja kitaorg, mata dia kelip2...
sbb bunyi kompang tu kuat sgt..hu3x..
dia ni kalau dgr bunyi kuat2 sokmo gitu...
hah hah hah..gelak besar aku dgn mr azam tgk..

budak2 kompang...




pengantin...


meja pengantin...









korg perasan x, kerusi meja mkn pengantin tu still berbalut lg...
ms ambik gmbr, mr azam terdgr, photographer tanya pengapit,
kenapa x bukak plastik tu...sbb nmpak x cantik la gmbr kan...
tp pengapit pun xleh buat apa2 sbb tu kan kerusi butik pengantin yg diaorg ambik...
what ever la kan...

anyway; selamat pengantin br to huda n husband...
semoga berkekalan hingga ke anak cucu..