Thursday, March 4, 2010

~lunch saya dgn menu breakfast~

pukul 10 pg td, bos saya tetiba suruh order breakfast @ mc'd
kata nya, beliau tiada kawan utk lunch nnti..
maka nya dia nak 2 set menu yg breakfast punya..
maka nya, saya pun tanpa di beri arahan, terus ambik order dgn kengkwn yg lain...
mcm la saya yg akan byr nya
tp saya tahu..bos saya mmg akan bayar nya..:)
padahal kan..time ni semua ofismate saya sudah breakfast termasuk lah saya
tp saya dan 2 lg ofismate, nak order gak..
alasan, bleh buat lunch..;)
rezeki jgn ditolak beb..

bos saya suruh buat delivery je...
dia tanya saya, mc'd breakfast ni ada delivery kah?
owh..saya pun tidak tahu...
saya mengofferkan diri utk pegi drive thru..
sbb kan saya ada sticker mc'd tu..mn tau kot2 dpt burger free..;)

punya la semangat nak order terus bukak website mc' d utk tgk menu...
excited punya pasal...
dulu meja saya ni penuh dgn menu2 pizza hut, mc'd, kfc dan juga makanan2 segera yg lain...
tp ke mana2 ntah semua tu menghilang...
sama ada saya terbuang @ pun ada org ambik ms saya cuti bersalin hr tu...
saya pun xtau..nmpak sgt saya ni pelupa kan

lepas ambik order terus saya zoom ke mc'd jalan pahang...
bla bla bla...daah..balik...
rm37.80 utk 5 set breakfast...
betul la kata ko ina...agak mahal kan breakfast kat mc'd ni...
tp oleh kerana bos belanja, maka no komplen2 ok...

bila dah smpai ofis, rupa2 nya saya tersilap...
nasib baik bos x marah...tu la..excited sgt smpai x dgr apa bos cakap
bos suruh beli burger dgn coffee sahaja..yg nilai nya rm4.00++ tu..
tp saya terus order set yg ada burger+coffee+hashbrown yg nilai nya rm7.00++..
xpe la..hashbrown tu nnti ada la org makan nya..

maka nya..lunch tghri saya hr ini adalah dgn menu breakfast @ mc'd..
sedap gak...saya x pernah pun breakfast kat mc'd...
ni 1st time ok....
gmbr ni sy ambik dgn kamera kwn saya..semangat gilos...

ni yg sy order..
sausage mc muffin with egg
dah separuh mkn br teringat nak ambik gmbr..


ni dpt free sbb ada sticker mc'd..

*harap2 aqil x sakit perut sbb saya mkn hashbrown dan minum coffee ni...
sbb nya kan, 2-2 benda ni buat perut saya masuk angin....
saya hanya mkn sikit je hashbrown ni..tp coffee saya bedal habis 1 cup..hu3x..

6 comments:

itangmanih said...

abg kata "ni pun nk amik gmbar..."..hehe

~ana~ said...

hah hah hah..xpe la..janji ade gmbr...

Afne said...

sedap tu.. rezeki dpt mkn free hehe

~ana~ said...

tu la afne....menu breakfast pun breakfast la..janji mkn free..hah3x...

suhailina abu bakar said...

ye ler nana..yg weekday tuh bole ler dpt rm4..klu da rm7-8 juz tuk brekfes cam xberbaloi kan..

~ana~ said...

ina, tu la pasal...seb aik bos aku belanja...