Monday, April 5, 2010

~ayam penyet~

ni cerita ahad lepas...28 mac...
kak dan joe masih ada kat umah.
kak ajak lunch kat ayam penyet kat area bandar sunway...
kalau sapa2 tahu kedai cash converter tu, tau la kedai ni...
dekat2 je...kalau dr federal highway tu exit "penang bridge" tu....

pas nampak stsn minyak bhp tu...u-turn kat bawah fly over tu...
then terus masuk kiri..kat shop lot tu...mmg dah nampak dr tepi jalan...
sbb kedai tu facing ke main road...
ayam penyet ni banyak branch jugak..
kat puchong,bangi..
pastu ada gak kedai yg nama warung penyet,
dan ada gak yg nama ayam penyet gak but rs nya bkn di bawah satu bumbung dgn ayam penyet yg kitaorg g ni.....
ssb kalau x silap aku, kat area umah aku, bndr sri permaisuri...
ada gak kedai nama ayam penyet br di bukak...
tp hr tu ada bc blog redmummy, dia kata x sedap...

bg yg xtau lg..ayam penyet ni mknan dr indonesia...
mmg bkn versi makanan malaysia ye...
erk...mata dah ngantuk la..layan gmbr je la...


menu


branch AP..


antara menu2 yg ada...













air kami, kak order air suam aje...xyah masuk gmbr la air dia...
kiri tu air aku-mango apa ntah..tp bnda hitam tu sedap
tgh tu air joe-x ingat nama air
kanan tu air mr azam-manggo apa ntah..manis gile...


antara yg kami order...

hr tu menu yg kami order

joe-nasi putih ayam penyet
kak-nasi putih, lele penyet(ikan keli), ayam penyet
mr azam-nasi putih daging penyet
aku-nasi putih ayam penyet

order jugak sup ekor lembu..


total kami makan hr tu rm63++
puas hati, makanan sedap-sambal dia pedas tp sedap..dah la tu lembut je ayam, daging, ikan tu...

8 comments:

mama tisya said...

tk pernh try ayam penyet kt tmpt lain selain WAROENG PENYET..mmg terbaik...sebab ada bc review yg ayam penyet yg lain2 tu tk brp sedap...ingt nk try gk btul ke org ckp tk sedap..tp byk sgt org ckp tk sedap trus tk jd try...hehehehe

tp yg ana mkn ni sedap ye...

mama_umar said...

ooh,beza eh warong penyet dgn ayam penyet? kt bangi ade gak, kt nilai ni ha baru nk bukak..tp blm penah try lagik

Nana said...

penah ada membe suggest makan kt sini sedap katanye
nantla nk try gak makan kt sini
so far baru sekali je try makan ayam penyet kat area opis ni je

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ramai dilanda demam ayam penyet .. last time mkn masa kt bandung .. mmg sedap ;-)

~ana~ said...

mama tisya-adik kita kata warong penyet kat the curve tu x sedap.compare dgn ayam penyet ni, ayam penyet ni lg sedap...

tp kita pun x pernah try warong penyet tu..apa2pun tekak masing2 kan...

~ana~ said...

zeti-yg kita mkn ni ada branch kat bangi..bleh la g try...

nana-try la kat sini lak...

sis d-kalau mkn kat indon, mmg xyah ckp la...mmg sedap la..adik kita yg pegi indon tiap2 thn pun asyik duk puji ayam penyet sana lg sedap...

Sity sha said...

aku mkn ayam penyet di wangsa walk,
ok,tp sambal sgt pedas..nanges2 nak abeskn,

~ana~ said...

pn siti-aku rs sambal ayam penyet ni pedas la semua...tp pedas2 pun sodap...:)