Thursday, April 1, 2010

~stok saya~

ni bkn entry menunjuk2 ye....

tp entry pembakar semangat buat bf mommy di luar sana...
ni stok kat peti ais di ofis...

berterabur betul la stok aku nih...
kat kat rumah pun x kemas2 lg..bercampur aduk stok bln 2 dan bln 3...
skrg ni peti ais kat ofis dah tinggal skit je lg ruang...
lepas ni nak tumpang peti ais kat purchasing dept lak....hu3x...

alhamdulillah tuhan berikan saya rezeki susu yg melimpah ruah...
moga niat saya utk bf kan aqil selama mn yg bleh di permudah kan..amin2....

bercampur aduk...

stok bln 2-purata 5oz/plastik

ni stok bln 3, purata 50z jugak per plastik..

bos saya selalu tanya; ana, u nak buat mandi susu ke?

budak2 technician lak; eh..ko buat cheese la susu tu...

hr tu aku duk syok mengepam kat bilik blkg, dtg la supplier kitaorg,

dia ni chinese(lady)..tgh dia duk borak2 dgn bos dan technician, then dia tanya, MANA ANA?suka hati je diaorg g bukak peti ais tu, tunjuk stok aku kat supplier tu..diaorg kata,

fresh from farm

ampes ar diaorg ni..adoi la...nak tergelak pun ada dgn diaorg ni......

apa2 pun saya happy....

walaupun bos dan technician tu semua lelaki, tp mereka xde la nak rendah2 kan aku..nak memperlekehkan aku..malahan bg support lg...

kdg2 kalau dah 1030 or 1530, aku x g pump lg, mereka akan ingat kan aku yg waktu mengepam telah tiba...

"ana dah pukul 1030/1530 ni, cepat..nnti susu ko bertukar menjadi keju"

gile kan diaorg ni..hah3x..

16 comments:

MadianiMamat said...

haha...lawok ar bdk2 ofis deme..

weh, lawo layout baru ni...br nmpk gmbar n tulisan jelas...oh, 1 tip ye-tulisan jgn buat tgh2 gitu...buat biase je...huhu

mama tisya said...

bgs ada kwn2 opis support..kt opis akk pn diorang support gk lgpn mmg rmi kt opis ni yg pam susu..tahniah2 byk tul stok susu..akk pn tkde sebyk tu tp alhamdulillah bole bf smp 2thn 6bln...rezeki kn

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aminnnnnnnnnnnn .. bagussssss ana ..aku doakan utk mommis2 yg berjaya nih ;-)

Afne said...

byk ebm ana. afne tak pernah tinggal kt opis, alhamdulillah msh muat freezer tu.

nieda said...

bagusla kalau ada org support..tak semua org faham situasi mom yang bf ni..gud luck yer, moga rezeki anak bertambah2

~ana~ said...

chiq

tu la..budak2 ofis ambe tu mmg sengal..termasuk la bos ambe..hah3x..

~ana~ said...

mama tisya-tu la...bdk2 ofis ni mmg..heh3x..kat ofis sy ni, sy je pump susu...ala..staff pempuan 2 org je pun.. terima kasih kak..insyaallah harap2 smpai la 2 thn 6 bln kali ni...

~ana~ said...

kak d, thanks akak..saya doa kan susu akak bertambah banyak pas ni...

~ana~ said...

afne-alhamdulillah la afne..kat rumah tu x sah nak cite la..mmg penuh..ni nak tumpang kat freezer dept lain plak..hu3x..

nieda-thanks nieda...nieda, pls check ur email...

mama_umar said...

waahhh,layout baruu,nice ana,zety pon heppy je bile pam kt opis sbb org2 memahami =)

~ana~ said...

nice erk zeti..thanks...
tu la...semangat lebih sikit kan nak pump tu bila ada yg support ni kan...

suhailina abu bakar said...

nana..byk2 tu tahan ke?xsaket perut ke bby tuh?

~ana~ said...

ina-tahan la..smpai 6 bln pun bleh tahan tau....

Delima said...

hahahaa kelakar aku baca.. kadang-kadang keje dgn org lelaki lagi baik dr keje dgn pompuan kan.. sb org laki ni kalo yg jenis open minded, sporting habis.... kelakar je..
kalo pompuan tu kdg2 emosi sket.. asal tk nmpak kita kat opis, dia pikir kita mengulat.. mcm la tk paham, padahal sama-sama pompuan.. kan.. hurmmm tu la pengalaman aku..

~ana~ said...

delima-betul3x...aku sokong apa ko cakap tuh....

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.