Monday, May 3, 2010

~aku berjaya~

aku berjaya fully bfeed kan aqil selama 6 bln pertama...

perasaan:gembira..tp xde la xcited gile..rs nya time ajmal lg xcited kot sbb anak 1st kan...

pengalaman ms ajmal dah ada kan, so, xde la terkedek2 sgt nak fully bf kan baby utk kali ke-2 ni...ms ajmal dulu mmg aku gile...ms kandungan 6bln, aku dan gile kumpul info psl bf ni..mmg xcited gile..dpt lak laki yg fully support...kegembiraan berlipat ganda..

skrg ni makna nya dah bleh start bg aqil mkn...hopefully rajin mcm time ajmal dulu2 jugak..bgn pagi2 buat bubur utk dia...gigih tiap2 hr tuh..no nestum pun yg masuk dlm mulut ajmal tuh..semua aku buat sendiri...smpai la umur dia sethn, bbsitter kabo, ajmal dah xmo nasi lembik yg aku buat, dia nak mkn nasi yg mcm org dewasa mkn..so, makcik tu suruh aku stop buat bekal dia....so, aku pun menurut perintah la kan..

erk..apa aku nak cite lg td sebenar nya erk...aku pun dah lupa...

10 comments:

Afne said...

congrats my fren!

pg td afne bekalkan bubur even haziq dh 1st day kat taska. afne bgtau nk msk sendiri sampai haziq pandai mkn nasi lembik.

chaiiyyook moh kita pulun ebm ;)

mama tisya said...

tahniah..truskn bf lg

~ana~ said...

afne, thanks...jom gotong royong masak bubur utk anak2..hah3x..

~ana~ said...

mama tisya, thanks ya..:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

tahniah ana .. kita tumpang heppi ... kita pun gigih kumpul resepi .. time adam dulu makan homemade jer .. sebab adam tak suka nestum .. lgpun mama dia harus dirajinkan diriii masak2 ;-)

mama_umar_maryam said...

yeayy,heppy 4 u too!!! xsaba nk pangkah kt kalender bln 6 ni jugak
,insyaAllah..pasni kene masak bubur lagik sekali yee

~ana~ said...

sis d, thanks...sama la kak..ajmal dulu pun homemade je..xde nak beli nestum bagai...ni salah satu sokongan utk kaum2 ibu utk rajin masak..:)

~ana~ said...

zt...tu la..mesti ko x sabo2 kan..sabo zt sabo..pasnih ko leh tajam kan lagi skill memasak ko tuh..

Nana said...

tahniah...sonok tak terkata kan?eheheh teruskan usaha

~ana~ said...

thanks nana..mmg seronok...:)