Monday, May 3, 2010

~balik kg~

sabtu dan ahad br ni balik kg...
eh..balik nya hari jumaat tu lg..ambik half day, bertolak kul 3 ptg, smpai 8 mlm...

balik sbb jenguk ma dan ayah..
dah lama x balik..last balik ms raya cina hr tu...
lgpun ayah x berapa sihat...
kali ni balik dgn abg, kak, adini, ajmal dan aqil...
balik kejap je kan..
tp sian gak kat ma dgn ayah, asyik duk sebut adam...
ye la..cucu x cukup korum...

ajmal dgn adini...
fuh...duk kejar ayam ke sana ke mari....
ajmal mcm pelik je tgk suasana kg terutama di pg hari..
tp tgk dia mcm happy je dgn suasana tu...
aku rs maybe sbb dia rs lain kot sbb dpt hirup udara kg...
diaorg berdua ms on the way balik, gaduh dlm kereta...
kat kg..elok2 main x smpai 5 minit, gaduh...
seb baik on the way balik semlm ok je..
diaorg berdua ni mmg la...kalau dah jumpa lama sikit mula ar..ada je benda nak gaduh...

balik ni asyik mkn budu je...
owh..aku mmg pencinta budu...
bila duk kl..aku jd x lalu nak mkn budu ni...
xtau la kenapa...
kalau pegi MZ kat kg ba ru tuh, ada la jugak feel nak mkn budu tuh..
tp ttp rs lain...
kenapa erk, kalau balik kg, mesti rs gile nak mkn keropok lekor, budu, ikan singgang ma aku buat...
tp kalau kat kl even ada budu, keropok lekor, aku xde gile nak mkn...
aku rs maybe sbb aku xde "gu" nak mkn kot..
keropok lekor tu of course la sbb kat sini x sedap kan...
even dia kata keropok lekor trg..tp mmg x sedap....
xleh nak lawan mn2 keropok lekor kat trg....

balik kl semlm, aku bw balik stok susu bln 12 hr tu..
sian plak menyemak kat peti ais ma kat kg tuh...
nak di jadikan cerita plak,
smpai kat chukai, abg aku tanya "nak minum kopi sedap x"
aku jawab la aku x kisah...
kaq pun x kisah...last2 abg aku pun masuk chukai..
aku x kisah pun sbnar nya sbb aku tahu, abg aku mesti letih drive kan..
so, kena la minum dulu kan....
pung pang pung pang minum kopi...
(nnti aku buat satu entry pasal kedai kopi ni)
singgah kuala kemaman...beli keropok keping, keropok lekor, sata, otak2..
fuh..nikmat mkn keropok lekor kuala kemaman...
sedap weh...terbaikkkkkkkkkkkkkkkk dr trg......
eh dah lari sikit cite...sambung balik cite psl susu td..
smpai umah, susu ada yg dah cair sikit...
tp xpe la..xde rezeki kan..nak buat camna...
aku rs kalau x singgah kemaman dan jln x jammed kat karak semlm,
mungkin susu aku masih bleh bertahan..
xpe la....

tu cerita aku di hujung minggu....
hujung minggu yg best..:)

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana .. kita mmg feberet budu nieh .. siap cmpr dgn tempoyak & cili padi tumbuk ..giler mkn nasi sure tambah ;-)

~ana~ said...

owh..feberet gak erk..boleh geng ar..heh3x...