Tuesday, May 25, 2010

~kawan2 dan facebook..~

aku kan...
xtau la kenapa...tgk fb aku skrg ni tuh...
tiap2 hr ada je org add aku....
bukan la ayat riak or nak berbangga nih...
tp tu la..
mmg la yg add aku tu aku kenal...
but sometimes aku tgk kan...
yg add aku ni...
dulu ms zmn2 study kan..
ada yg x pernah tegur pun aku...kenal pun sbb satu batch je....
tup2 tgk dia add kita....

aku plak sengal g confirm kan....
aku bkn apa...aku rs fb ni mcm tmpt privacy sikit la bg aku
apa yg privacy pun aku xtau la...sengal kan
ye la..kenkdg aku pelik..kenapa dulu xde pun tegur2 kita
tup2 bila dah ada facebook ni, tanpa segan silu add kita...

adakah add semata2 nak tunjuk korang ramai kawan?
adakah add sebab tgk kawan2 lain add?

dlm list kat fb tu ada la kat 30 org kot yg tgh waiting utk aku confirm kan...
kenkdg kalu aku rajin, aku add je la...
kenkdg malas...biar je la org menunggu...
lg aku x suka bila org guna nama2 yg pelik bkn nama sebenar or nama yg dekat2 dgn nama sebenar letak kat profile...pastu add aku...pastu xde gmbr or gmbr anak la..wife la...husband la..anak kucing la....
owh..mintak maaf la...aku kalau aku x nmpak muka, guna plak nama samaran..
mmg aku x kan add....
bkn nak kata aku sombong...
tp kita xtau sapa2 yg kita add tuh nnti wat onar plak..lagi haru...

pastu penggunaan nama kat fb tuh...
kenkdg yg dlm friend list aku tu, ms add elok je guna nama sebenar..
tup2 nama tukar2 jd yg sedap sikit la...
kenkdg aku duk klik la balik hamba allah tu..nak tgk sapa empunya...
adoi la..pls la....

erk..tetiba entry ptg ni jd entry luahan perasaan plak kan...
maaf la kalau ada kawan2 teerasa..
saya x salah kan or tuju kan pada sapa2 pun...
masing2 ada pendirian masing kan...
just my two cents..:)

5 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku nk tmbh gak even ofis ku block fb aku pening nak confirm kan org berderet coz ramai beno aku tak kenalll nama pelik2 pas tu guna nama glmaer2 pun ada .. ada plk guna profile pictu tah haap2 .. gmbr bunga, katun .. pls ler .. ramai yg add nak promo bizz online yg carik downline tueee

mama tisya said...

tu psl kena delete mn2 tk berkenaan....hehehe

~ana~ said...

sis d, betul2 tuh..ntah apa2 kan...

sis erryn, tu la..kena delete la nih...:)

Nana said...

hehe kita add mana yang kenai je..skang ni tgh dalam proses delete mana2 yang tak berkenaan wat semak je nk bisnes2 kat blog orang heheh klw kawan2 xpe gak

~ana~ said...

nana...masalah nya aku nih dah gatal tgn add diaorg....tgh berpk2 utk delete nih..takut gak sbnar nya...kang nnti org terasa...