Monday, May 24, 2010

~mood sedih~

mood; sedih
sebab; 23oz susu rosak

alkisah nya, susu aku simpan kat 3 freezer di ofis...
satu kat dept aku, satu kat procurement dept. satu lg kat support service...
ms 1st nak letak kat support service hr tu mcm dah rs x sedap hati sbb peti ais dia old skool sikit...
tp pujuk hati gak..pk +ve..lgpun ms tu peti ais kat umah dah penuh sgt dah....

hr ni terdetik di hati nak check stok kat support service tu...
tgk2.....


adoi la..dah rosak la stok susu ni...
sedih sgt ok...
rs x sanggup nak tgk susu tuh...
nak buang apatah lg kan....seb baik la 4 bungkus=23oz je...
kalau semua..x ke haru?

solution nya, pergi tebal muka kat dept lain, bgtau nak tumpang freezer diaorg....
seb baik kakak tu ok.....
lgpun kakak kat support service tu kata, dia nak defroze
tp td tebal muka gak g farmasi mintak kotak putih ni...
staff tu siap bg dgn icepack lg 4 ketul....
mmg rezeki, ada ubat br smpai, diaorg nak repackaging ubat tu...
then nak buang kotak n ice pack tu...hu3x..rezeki..rezeki...
ofismate saya menasihat kan saya suruh bersabar...
diaorg siap pujuk pastu kata..'ala xpe..susu ko banyak lg..'
ye la..mmg la banyak...tp kita ni punya la pump 2-3x sehari....
penat lelah kita tu kenkdg org x nmpak kan...
hu3x..sedih2x...

8 comments:

m@Ri@ said...

wah maria kalau 23oz tu mau keluar air mata darah..ahritu tertumpah dlm 1oz pn dah nangis..huhu..

~ana~ said...

nak buat camna maria..xde rezeki...mmg la down..tp pk +ve je..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aiyakkkk kita pun rasa sedihhhhh .. kita doakan rezeki makin murahhhhhhhhhhhhhhhhhh

~ana~ said...

kak d, mudah2 han la lepas ni makin murah rezeki...hu3x..

nieda said...

sabar yer..

~ana~ said...

thanks nieda....

Ummu Ibtisam said...

Salam. Saya dah link kan blog ni ke entry Ibu Menyusu (http://duniasusuibu.com/bantuan-dalam-penyusuan/ibu-menyusu/). Tahniah ye sebab menyusukan anak. Moga menjadi sumber inspirasi ibu-ibu lain untuk menyusu. Teruskan menulis mengenai susu ibu di blog. :-)

~ana~ said...

thanks ummu...