Thursday, May 13, 2010

~restoran upin ipin~

sabtu lepas, mr azam call pg2 tu(dia keje jumaat mlm tu)..
suruh bersiap2..dia nak ajak g restoran upin ipin...
semangat tau mr azam ni..since dia tgk kat tv3..rancangan apa ntah...
ada tunjuk rest upin ipin ni....
beriya2 la nak bw kitaorg..

smpai shah alam, pusing2..jumpa gak akhir nya...
sedikit sesat sbnar nya...patut nya dekat je tp kitaorg g pusing smpai ke mn2 ntah...
last2 dia suruh aku tepon rest. tu....
lor..rupa2 nya kitaorg dah lalu awal2 td ms exit dr federal highway tuh...

kat belakang tesco rupa2 nya....
sorry gmbr x banyak ambik sbb aqil merengek nak tdo...ambik 2-3 keping je...
ajmal lak excited sungguh la bila nmpak rest tuh...
siap jerit2 lg...adoi la....

restoran ni dah lama bukak sbnar nya..since thn 2008 kalau x silap..
tp yg pasti dah lama la...
agak nya kitaorg je yg xtau kot kewujudan restoran ni...hu3x...


restoran upin ipin





menu


ingat kan diaorg tayang cite upin ipin tp duk tayang cite cartoon kat tv3 je...


ajmal kusyuk minum ribena sambil tgk cartoon...

pd aku okla restoran ni..
harga pun reasonable la....
makanan jenis biasa2 je la...bihun,mee, nasi goreng, nasi lemak kuih muih...
tu untuk breakfast la..
kalau untuk lunch or dinner pun ada gak...
masakan panas pun ada...

10 comments:

rATu kEBaYA said...

upin ipin.. klu bawa uzrei ke sana mau dia taknak balik.. huhuhu..

A D I A said...

oo kita penah pergi sini bawah anak buah. takde pun patung besar upin tu hehe. tapi food dia sedap ke? for me tak berapa la...

~ana~ said...

aisha...hu3x..kalau pegi..x pasal2 u all kena berkg lak kat sana kan nnti..:)

~ana~ said...

adia...bg i food dia biasa2 je la..mcm rest. biasa tu je...

mama tisya said...

ada bc review kedai ni food nye biasa je cuma yg menarik karektor upin ipin tu..bdk2 suka la kn

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dkt jer rest. nieh dr federal .. mmg budak2 suka ler dpt dtg sini ...

~ana~ said...

mama tisya, tu la..food dia biasa2 je..org pergi sbb ada upin ipin tu...tp tu pun gmbr2 je..heh3x..

~ana~ said...

sis diana, tu la..dekat je dr federal kan...kitaorg mmg la kak..masuk shah alam mesti sesat..g uitm shah alam je x sesat..heh3x..

Nana said...

wah menarik nih damia suka angat upin & ipin ni nanti bole singgah kalau ke shah alam nih

~ana~ said...

nana,nnti alang2 kalau ke s.alam, singgah la...dekat je dr federal highway tuh...masti damia pun xcited nnti...