Wednesday, May 5, 2010

~tutorial: posting entry blog via email~

oleh kerana saya di hujani persoalan bagaimana ingin post entry dr email,
di sini saya ajar la korang camna ye...

1st ly, korang pergi kat CUSTOMIZE, then masuk kat SETTINGS
kemudian pergi ke EMAIL & MOBILE...
korang akan nampak POSTING OPTIONS kan...
kat bahagian EMAIL POSTING ADDRESS tu, ada nmpak mcm ni kan..

ni cth ye..; bakawali0797.______@blogger.com

kat ruangan kosong tu, korang tulis la apa2 pun...
nama korang ke...tp kena tulis la....
then klik kat PUBLISH EMAILS IMMEDIATELY
pastu SAVE SETTINGS.

ok, dah siaap...korang try la post entry dr email korang...
kat bhgn TO tu, korang tulis bakawali0797._____@blogger.com

erk...agak2 aku buat camni, korang faham ke x erk...
harap2 faham la ye...
kalau x faham, jgn segan silu bertanya ye...
kalau bleh jawab, insyaallah saya jawab kan..:)
sekian sahaja pemelajaran untuk hari ini..sekian terima kasih...

6 comments:

Mama_anggun said...

nana..kena sediakan print skrin skali...hehhee....

Nor Aishah said...

oo.. mcm tu ye...

~ana~ said...

td dah nak buat print screen tp terlupa plak nak letak..hu3x..

~ana~ said...

aisyah-gitu la cara2 nya..:)

Mama_anggun said...

hehee...dah cuba...tpkan...pic camne nak letak?

~ana~ said...

kak, pic nya copy n paste je..xyah nak download2 semua tuh...