Monday, May 17, 2010

~xtvt hari sabtu~

hr sabtu tu dah sihat sikit...pg tu bekpes aku buat pancake jee.....
pastu mr azam ajak potong rambut aqil....


ms ni ok lg sbb dia ingat mama dia nak mandi kan dia...


pastu dah start menangis..


bila mama pegang ok sikit...tgk la yg berseluar kuning kat blkg tuh...
org sibuk potong rambut adik dia, dia sibuk suruh potong rambut dia jugak...
asyik duk tunjuk rambut depan dia yg dah panjang..


hasil nya..nmpak pendek sikit...aqil ni rambut dia berketak2..
tebal lak tu..ni sejak dia lahir, dah 4 kali potong rambut...
eh..abai kan permandangan kat blkg tu ye...


yg ni plak jenis rambut lurus...senang sikit nak manage...tp lately duk complain, rambut depan dia dah panjang..ye la...mama x kasi potong depan..tgk, bila papa dia potong depan tu..dah jd abu bakar elah plak aku tgk...

ptg tuh, mr azam ajak g jusco maluri..cr selipar utk ajmal dan mainan utk diaorg jugak...


ada selipar pooh..rm15.90 saje......


ada ke dia nak color pink tuh...pastu papa dia gigih suruh try gak color biru nih....


ms ni ok lg..pas bayar..xmo pakai plak...adoi la...


pastu ajmal tgk bag ni...


dia kata..'mama, papa, iron man...' sambil buat gaya kat atas ni..
sorry la..gmbr gegar sikit....tgn tuh tgh bergerak tunjuk kat mama dan papa dia...
tergelak kami..xtau la mn dia tgk smpai dia pandai sebut..dah la clear plak tu sebutan iron man dia...
gmbr mainan x ambik plak...ala..beli mainan murahan je...
mr azam tgh dtg angin nak beli kan mainan kan..layan je la...
pastu, mr azam ajak mkn kfc sambil guna kupon chicky meal club tu...
bkn main lg happy ajmal..hu3x...kena kurang kan la pas ni mkn fast food ni...
bln ni dah 3 kali rs nya mkn fast food ni...hu3x...


lepas mkn kfc, paksa dia pakai selipar tu..br la dia nak....
agaknya dia x biasa kot selipar tu...
mr azam ajak g downtown cheras mlm tu nak cr mcm selipar lama dia tu..
tp on the way balik dr jusco tuh, tgk org x bukak pun lg gerai...
so, balik je la terus....
gmb ni aku rs sebiji anak abu bakar elah kan...hah3x....

owh..lupa plak nak cite...
skrg ni jusco kalau hr sabtu, hari tanpa beg plastik eh...
ya allah..aku mn la tahu...mmg dah lama gile x kuar ke jusco pd hari sabtu rs nya...
ye la mr azam kan keje shift, so susah la nak kuar kalau dia keje on weekend kan...
gigih la duk pegang je brg tu...hu3x...

6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

baru nie kt cold storage pun sama .. hari tanpa beg plastik .. if tak kena caj RM0.20

~ana~ said...

sis diana, tu la kan..kalau x tau susah la nak bw brg2 tuh...

mama_umar_maryam said...

hehehe..klu zt g jusco ari sabtu sure blur2 jugak,yg zety tau tesco je yg xpki plastik ari sabtu

~ana~ said...

zety...tesco pun x pakai plastik erk hr sabtu..kena noted ni sbb selalu beli brg2 dapur kat tesco..dulu selalu g weekend tp skrg ni x tentu...kena tgk jadual mr azam bila dia free...

Nana said...

hehehe suka slipar kale pink ek apa kata beli je heheh ok apa..asik2 lelaki pkai biru je cuba tukar plak heheh

~ana~ said...

nana, x sanggup rs tgk dia pakai selipar pink...hu3x...