Tuesday, June 8, 2010

~L A N G K A W I~

akhir nya jejak jugak kaki aku kat sini...
org lain dah berpuluh kali smpai tp aku seumur hidup, ni 1st time smpai.hu3x...
ni percutian keluarga yg dirancang sejak bln 2 hr tuu...
sgt2 best...thanks to organizer iaitu abg dan akak yg tlg bookng hotel, cr kereta sewa even x dpt..heh3x...

kami bertolak khamis mlm...kul 12tgh mlm...rs cam awal sbnar nya tp dah sbb abg nak gak bertolak awal, kami ikut kan je..kami g 4 buah kereta, 2 dr trg, 2 dr kl...yakni kereta abg dan kereta kaq..aku, mr azam dan anak2 naik kereta kaq dgn joe jugak...kul 2:30 pg berenti kat r n r sungai perak, abg dah x tahan..ngantuk sgt...pas minum2 gerak balik n berenti kat r n r gurun...x lama kemudian, 2 kereta dr trg pun smpai...total semua yg pergi, 16 dewasa, 2 kanak2 yg nak meningkat remaja, 2 kanak2 ribena dan 2 org baby...pas subuh gerak ke kuala perlis...

1st day
smpai kuala perlis dlm kul 8 pg..bekpes duluu, g park kereta, feri kul 9 pg...mandi kan aqil, tukar bj ajmal...then kul 9 br naik feri..tp feri kul 930 br gerak...feri buruk sgt..aku dah cuak takut x smpai ke langkawi tuh...sblm naik feri tu, aku dah suruh adik2 aku psiko ajmal sikit psl feri nih...buat nya dia xmo naik feri tuh..matik aku...seb baik dia ok je..dan kul 1030 pg selamat la kami jejak kaki ke pulau langkawi..alhamdulillah....
sampai2 je, kawan aku ms kat kolej dulu, lyn, dah tunggu...thanks to lyn sbb bnyk bg info dan tlg pasal cr kan keta utk kami..kami sewa 1 unser dan 2 wira...lyn bw kami g lunch dulu then dia hntr kami ke hotel..on the way to hotel, Lyn bw ikut jln airport...aku ms nih dah duk teringat2 org duk kata laksa dan cendol yg sedap kat sebelah airport nih..hati ku berkata, "xpe2...banyak masa lagi..kami menginap kat ASEANIA RESORT...akak booking 2 bilik dan 1 apartment...balik bilik semua kepenatan..rehat2 kejap pastu mr azam bw ajmal mandi swimming pool...
ptg tuh, shopping time, my uncle yg lead..since dia dah pernah dtg sini, so, dia tau la sikit2 jln kan..so, ptg tu destinasi pertama, HAJI ISMAIL GROUP....pinau2 mata tgk pinggan mangkuk..tgk2 lak tefal ada less 50%..wa....nak nangis rs...ptg tu aku just rembat coklat sikit, grill pan, dan set sudip...dah..mlm tu mkn kat haji ramli seafood kat pantai cenang...okla makanan dia..not bad la..

eh layan gmbr 1st day dulu ye..nnti aku sambung part 2 sbb rs banyak mende nak cite dan banyak gmbr nak letak..


ni br smpai kat jeti..


muka2 x mandi...


tgh duk borak2...


feri yg akan bw kami ke langkawi...


ajmal yg happy naik feri...


me yg x mandi lg dan aqil yg dah mandi....


hotel kami menginap...


kami dtg sini...........

5 comments:

Nana said...

beznye ana cuti2
kedai pak mail tu mmg wajib singgah klw g langkawi

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ok apa ana smp gak ke sana sefamily .. kita last pegi time honeymoon dulu jer..

~ana~ said...

nana, tu la...cuma frust x jumpa idaman suri..hu3x..

kak diana, ok gak tu kak..at least pernah gak jejak...kita nih..1st time tau...:)

nieda said...

bestnya Langkawi, terasa rindu nk pergi lagi

~ana~ said...

nieda, mmg best..kite pun teringin nak g lg..