Tuesday, June 15, 2010

~sekinchan ikan bakar~

ni lunch 2 minggu lepas rs nya...mmg dah xtau nak mkn mn...
asal tiba waktu lunch, geng2 lunch ni dah kedaung, xtau nak mkn kat mn...
pastu 1 of us suggest mkn kat sekinchan ikan bakar...
tp tempat nya xde la smpai kat sekinchan sana..
tempat nya kat centrum setiawangsa je....

ok, food review
seafood; ok la..nak kata betul2 fresh xde la sgt...tp sambal ikan bakar tu sedap..
harga; kitaorg mkn 5 org, ambik kerang, pari, sotong 2 ekor+nasi+air=rm90++
(aku rs mcm mahal sikit la..sbb kat blkg istana negara bg aku lg sedap)
mungkin ni sbb sewa tmpt nya yg jd mahal kot....

servis nya hampes...
kebetulan la plak, kitaorg di layan oleh seorg waiter yg betul2 rude...
siap keluarkan perkataan yg x elok, kutuk2 pasal rest tuh depan kitaorg...
kitaorg mintak nasi tambah, x smpai2 nasi tuh..last2 kwn aku g mintak sendiri nasi tuh...
erm...utk pengetahuan korg, kat sini xde lauk lain kecuali seafood bakar...
so, mmg xde nya makanan goreng2 ke, lauk pauk ke....
even sup pun xde tau...

kat rest ni ada open area dan air cond area...
tp xtau la dia caj ke x kat air cond area...
hr tuh kami duduk kat air cond area....

so, skrg layan gmbr....


ni la rest. tuh...


ni tmpt msk ke air cond area..


menu..





kat tmpt bakar ikan...


ikan dan ketam..


sotong dan udang..


ikan...





air kitaorg...


kerang..


sotong...


ikan pari..


sos pencicah.....


dan licin....

16 comments:

rATu kEBaYA said...

sedap makanan ni semua.. tapi tang servis pulak tak ok ye.. tapi yg penting perut kenyang betul tak?

~ana~ said...

aishah, tu la..yg penting perut kenyang..

mama tisya said...

hubby & mil akk p mkn cni aritu...mmg l;embab giler servisnye padahal tk rmi org..tp akak tp mkn time tu...

~ana~ said...

kak erryn, xyah pegi pun xpe la...geram pun ada dgn servis nya..seb baik sedap..

Nana said...

adik kita keje sini heheh
tak penah try makan lgi padahal dekat je ngan umah

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

i loike seafooooooooodddddddddddddddddddd ;-)

Nana said...

kuah ke sambal dia tu ntah mmg sedapp sebab adik selalu bawa balik mana2 ikan, sotong, udang yg xabes...makan pree je udang yg hagenye 7 hengget sekor
heheh sape nama budak yu rude tu?kekeke xde tgk nama ?

~ana~ said...

nana, erk..adik nana keje situ erk..erm..bkn adik nana kot....:)

eh nana, silap la...bkn kuah, sambal dia yg sedap...best la nana, dpt free...udang plak tuh..hu3x...nak jugakkk.....:)

~ana~ said...

kak diana, me toooooooo...nak nak udang..fuh....

A D I A said...

sedap ke? i rasa ikan bakar ni macam kena makan tmpt panas2/ atap zink etc je baru sedap hehehe.

mama_umar_maryam said...

ya rabbii..makin kuat bunyik perut mlm2 ni hah..kitorg yg kt nilai ni pon dah bohsan xtau nk g lunch mane =(

~ana~ said...

adia, bleh la..dah mak2 buyung request nak duk tmpt air cond, layan kan je la...kalau u suka tmpt atap berzink ni kan, kat blkg istana negara or kat jln tanglin tu ok....

~ana~ said...

zety, tau xpe..dah xtau nak mkn apa dan dah bosan asyik mkn benda yg sama je...

~ana~ said...
This comment has been removed by the author.
~ana~ said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sakit hati

gilo la makan kat sekinchan ni,.. mahal nak arwah.. aku kena sekor siakap 75 hinggit, sotong 3 4 ekor 70 hingit.. ape cerrr????