Tuesday, July 27, 2010

~ajmal irfan & aqil raziq~





ajmal irfan dah masuk 2 thn 4 bln hr ni....

-dah petah berkata2...
-soalan fav dia skrg ni..."apa tu..", "mama, apa tu", "apa tu papa"
-dah boleh mengira 1-10 in english n malay...tp kenkdg tersekat jugak..
-suka angkat baby aqil..sikit2 nak angkat baby...dia x panggil aqil, 'aqil' but dia panggil aqil, 'baby'...
-kalau nak keluar, mesti complete ada mama,papa, ajmal dan aqil..
kalau salah sorg xde, mulut x henti2 tanya...
-kuat mkn dan kuat minum susu jugak....now berat dia dah 14.7kg...
-sudah berjaya hampir dlm potty train kan dia...alhamdulillah...ajmal senang sgt di ajar..weekend br ni pun, ok je dia...ni nak tgk kat umah bbsitter plak camna....hopefully la ok...

aqil plak dah 8bln ++

-makin manja dgn papa....
-tp nak tdo kena ada mama jugak...kalau x meraung je keje nya...
-masih lg fully bf....
-x boleh duduk dgn sendiri pun lg, tp kalau letak ok la..dia xde la terbalik..
-dah boleh bangun n meniti...
-mkn bubur nasi 3x sehari...
-gigi xde lg..:)
-dah makin suka senyum dah skrg ni..:)
-lesung pipit pun dah nmpak sikit time senyum...dulu lesung pipit nmpak time nangis je...

tu je kot perkembangan anak bujang skrg ni...
makin terhibur dgn perangai diaorg..even kenkdg aqil kuat nangis..
tp bila dia senyum....hilang semua yg x best tu...

11 comments:

rATu kEBaYA said...

seronokkan bila tgk anak2 membesar dan mula petah bercakap.. rasa tenang je balik keje walaupun penatklan..

~ana~ said...

aishah,

tu la..seronok je tgk diaog..

mama_umar_maryam said...

berat ajmal = Umar,hehehe

syok tgk badan aqil lah ;)

nieda said...

mesti terhibur tgk keletah anak...comel mereka

A D I A said...

teknik penggambaran ke apa tah, tapi ajmal nampak tinggi ye? ikut siapa tu. haah geram tgk badan aqil, kus semangat. gerammm.

~ana~ said...

zety, ooo..sama dgn berat umar erk..heh3x..aqil tu dah susut sikit sbb dia br baik dr demam...

~ana~ said...

nieda, thanks...mmg pun terhibur..nak nak ajmal skrg dah petah berckp..lg la.

~ana~ said...

adia, i pun xtau teknik apa i guna..ajmal nmpak tinggi..padahal kat luar, kemetot je..aqil tu dah susut sikit sbb demam last week..

xpe2 adia..i doa kan anak u nnti bdn mcm aqil gak...:)

Afne said...

ajmal byk mulut mcm hana haha

Nana said...

eh ajmal beza sbulan je kan ngan damia...sebaya je la ni diorg ni

~ana~ said...

afne, tp rs nya hana lg pot pet kot....heh3x...

nana, ajmal 27 march..damia bln april kan..beza sebln je la..