Friday, July 2, 2010

~Al Andalus Restaurant~

menu lunch semlm...
ada sorg HOD ni belanja...

nama rest.; al andalus restaurant
lokasi; jalan damai off jalan ampang


rest ni menyediakan makanan arab ye tuan2 puan2...
tp lepas makan, aku rs masih xleh nak lawan alrawsha
al rawsha tetap dihati...cewah.....
erk...bos..ooo bos...xnak belanja kami makan al rawsha ke?
dah lama bos x belanja kami mkn kat al rawsha...
tp xpe gak..kang selalu sgt mkn al rawsha muak gak kan...
sbb al rawsha ni 2 @ 3 bln sekali mesti jejak kaki kat sini...
x dgn mr azam, dgn FIL x pun bos la yg belanja....

eh eh..td nak cite psl al andalus tp kenapa kuar cite al rawsha plak?
ok sambung cite...
yg pergi nya 6 org...
aku rs ms ni kami je kot customer dia...
tp service lembap giler...
ish..jauh beza dgn al rawsha...
tp al rawsha pun kenkdg lembap gak servis dia..
kalau al rawsha waktu lunch pun penuh apatah lg waktu mlm kan...

eh eh...compare lg...
ok ok...food review,
aku rs biasa2 je nasi dia..
kami order chicken mandy dgn lamb kabsa..
chicken mandy tu ok la jugak...yg lamb tu kureng...
pastu order jugak appetizer..
apa ntah nama dia...
ish tp kureng jugak la bg tekak aku....
ok, layan gmbr plak...
eh..ada gmbr tuan tanah yg gedik jugak tau....
kalau xnak tgk, sila tutup mata....:)


pintu masuk...


dalam rest.


menu...




antara air yg kami order...


ni air "arak" aku...


appetizer-apa ntah nama dia..dia buat dgn kacang dal..yg tgh2 putih tu rs mcm tairu..bkn mayonaise tau.
x sedap.


lamb samosa-juga x sedap...


chicken mandy


lamb kabsa...


tuan tanah duk bangga minum "arak"....

erm..adalah di maklumkan, taste kat rest ni hanya la mengikut anak tekak aku ye..
setiap anak tekak manusia berbeza rs nya kan...
so, jgn salah kan aku kalau korg g mkn, ia nya x mengikut rs anak tekak korang..

7 comments:

A D I A said...

orang kata andalus ni interior dia mmg cantik compared to al-rawsha. bab makanan tu taktau la sebab i arab food kureng skit. ewah bangga dgn 'minuman' dia tu. dont drink n drive ye hehe.

Nana said...

tmpt ni kat ngan sekolah kita langsung xpenah jejak.ramai org kata makanan2 araba ni kdg2 banyak yg xmasuk ngan slera kita so kena pandai2 la pilih mana2 menu yg familiar hehehe tp xpela..dah org banje kan bedal aje heheh

~ana~ said...

adia, ha'ah betul la tu...andalus punya interior mmg cantik...tp xpe..tgk la al-rawsha yg br nak bukak tu..mesti gempak...

i dulu b4 kawin mmg x mkn mknan pelik2 nih..tp bila dah kawin..hu3x..sendiri mau ingat...hah3x...

~ana~ said...

nana, kita dulu blur2 gak bab pilih menu nih..skrg ni dah bleh dikategorikan intermidiate la..:)

rATu kEBaYA said...

saya ni tak pernah lagi makan kat tempat2 macam tu. hehehe.. selalu mkn seefood je kat port klang ni..

~ana~ said...

aishah, mkn seafood lg sedap..ana sgt suka mkn seafood..tp kat kl ni nak cr kedai mkn yg ada seafood yg segar2 susah la...best apa duk port klang kan...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.